Ringholm passar på

Finansminister Bosse Ringholms idrottsintresse tar sig olika uttryck. Ena dagen tar han regeringens plan hem från Portugal till en kostnad för ca 75 000 kronor. Andra dagen vill han glädja idrotten genom att anpassa skattebördan till nya villkor.
I SVT:s Rapport deklarerade han efter hemkomsten från Portugal:
- Jag tror att svenska folket har förståelse för, att när vårt svenska landslag är ute i Europa och gör goda insatser, ska de också ha ett stöd av sin regering.
Då hade flighten med regeringsplanet med motiveringen ”nödvändig hemresa för att hinna till LO-kongressens öppnande” uppmärksammats i media.
Bo Ringholm valde att stanna ytterligare några dagar i Portugal för att kunna se EM-matchen Sverige-Italien. Därefter tog han det specialrekvirerade planet, men inte till något sammanträde i regeringen utan för att komma i tid till LO-kongressen.
- Regeringen anser att det är viktigt att man har en representant på LO-kongressens öppning, säger finansministerns pressekreterare Eva Rosengren till DN.
Och då var det befogat att ta det här planet?
- Precis. Den bedömningen har han gjort.
Bosse Ringholm fick möjlighet att uträtta en hel del under sina dagar i Portugal.
+ En träff med Portugals finansminister.
+ Middag och framträdande vid Föreningssparbankens arrangemang för ett hundratal företagare.
+ Medverkan vid Fotbollförbundets sponsorträff.
Och så såg han matchen mot Portugal.
Hans engagemang för idrotten gäller också skattereglerna, de så omdiskuterade och av så många betraktade som otidsenliga.
Just när ifrågasättandet runt flygresan är som störst går regeringen ut med att man förstår Riksidrottsförbundets krav om en utredning och att en sådan nu ska inledas.        
-Utgångspunkten för arbetet ska vara att undersöka om skattelagarna är anpassade till de förutsättningar som gäller för den moderna idrotten där det förekommer allt från genuint ideell verksamhet till ren affärsverksamhet, konstaterar finansministern i ett uttalande.






SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.