Ringholm passar på

Finansminister Bosse Ringholms idrottsintresse tar sig olika uttryck. Ena dagen tar han regeringens plan hem från Portugal till en kostnad för ca 75 000 kronor. Andra dagen vill han glädja idrotten genom att anpassa skattebördan till nya villkor.
I SVT:s Rapport deklarerade han efter hemkomsten från Portugal:
- Jag tror att svenska folket har förståelse för, att när vårt svenska landslag är ute i Europa och gör goda insatser, ska de också ha ett stöd av sin regering.
Då hade flighten med regeringsplanet med motiveringen ”nödvändig hemresa för att hinna till LO-kongressens öppnande” uppmärksammats i media.
Bo Ringholm valde att stanna ytterligare några dagar i Portugal för att kunna se EM-matchen Sverige-Italien. Därefter tog han det specialrekvirerade planet, men inte till något sammanträde i regeringen utan för att komma i tid till LO-kongressen.
- Regeringen anser att det är viktigt att man har en representant på LO-kongressens öppning, säger finansministerns pressekreterare Eva Rosengren till DN.
Och då var det befogat att ta det här planet?
- Precis. Den bedömningen har han gjort.
Bosse Ringholm fick möjlighet att uträtta en hel del under sina dagar i Portugal.
+ En träff med Portugals finansminister.
+ Middag och framträdande vid Föreningssparbankens arrangemang för ett hundratal företagare.
+ Medverkan vid Fotbollförbundets sponsorträff.
Och så såg han matchen mot Portugal.
Hans engagemang för idrotten gäller också skattereglerna, de så omdiskuterade och av så många betraktade som otidsenliga.
Just när ifrågasättandet runt flygresan är som störst går regeringen ut med att man förstår Riksidrottsförbundets krav om en utredning och att en sådan nu ska inledas.        
-Utgångspunkten för arbetet ska vara att undersöka om skattelagarna är anpassade till de förutsättningar som gäller för den moderna idrotten där det förekommer allt från genuint ideell verksamhet till ren affärsverksamhet, konstaterar finansministern i ett uttalande.


Styrelsen i Helsingborgs IF tar ett annorlunda initiativ och deklarerar öppet  till alla anhängare och partners att en kris växer allt större. Klubben tappar intäkter i format och redogör i ett öppet brev för situation och att det bara kommer bli värre.

”HIF: ledning kan konstatera att coronaviruset och dess effekter på samhället innebär stora påföljder för föreningens ekonomi under resten av 2020”. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.