Gotland Runt ska jubiléra

Seglingens Vasalopp är avklarat. 260 båtar har sin egen historia från årets Gotland Runt. Den tävlingen som inleddes 1937 har i dag en omsättning på tio miljoner kronor.
Tävlingen är ett bra tillfälle att lära känna nya affärsbekanta, säger Jacob Wallenberg, styrelseordförande i SEB.
Många direktörer och beslutsfattare finns på bryggor och båtar under denna vecka i Sandhamn. Skepparna skiftar oerhört – från börsdirektörer till medel-Svensson.
Jacob Wallenberg är styrelseordförande eller commodore som det benämns på seglarspråk i Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS, som står bakom Gotland Runt.
Han själv är uppfödd med segling och och planerar att medverka nästa år när KSSS fyller 175 år.
- Då ska jag tävla i veteranklassen i familjens gamla träbåt från 1939.
Vad betyder då tävlingen för affärerna?
- Det ger en gemensam upplevelse, skapar en värdebas som gör det lättare att under resten av året tala affärer, säger Jacob Wallenberg i Dagens Nyheter.
Gotland Runt har vuxit oerhört de senaste åren. Med en omsättning på tio miljoner kronor och sponsorsatsningar om åtta miljoner kronor kommer 260 båtar till start och därmed är tävlingen en av världens största havskappseglingar.
Veckan i Sandhamn betyder att åtskilliga företagare och dess företrädasre tar chansen att anordna möten för partners, kollegor och kunder. Bara i år beräknas cirka fyra miljoner kronor ägnas åt marknadsföring och event. Hotell och restauranger i Sandhamn gör ett oerhört uppsving under veckan.
Gant var årets huvudsposnor och stod för kläder till alla funktionärer förutom 1,5 miljoner kronor till själva arrangemanget..

Med Vancouver-stjärnan Elias Pettersson, 21 år, som affischnamn, och med samarbetsavtal med världens största skridskotillverkare, kanadensiska Bauer, är Sundsvallsföretaget Prosharp, en allt större aktör i hockey-världen.

Allt började hemma i garaget hemma mot Rune Eriksson i Njurunda, ingenjör och med ett varmt hockeyhjärta.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Startavgifter i motionslopp ingår nu i det friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. Hästkörning, agility, sportfiske och enduro omfattas också, efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen.

 

 – Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag. Det gäller såväl fritidsaktiviteter med ett mindre inslag av motion som mer avancerade kurser som vi tidigare inte har kunnat godkänna, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Över en halv miljon insamlade på ett dygn

Brynäs vädjan till fansen för att säkra stjärnorna har gett ett ett sanslöst gensvar! På bara några timmar samlade Brynäs fans in över 628 000 kr efter klubbens vädjan om hjälp för att slutföra  stjärnvärvningarna. Insamlingen ska hjälpa SHL-klubben att finansiera värvningarna av forwarden Patrik Berglund, 32, och backen Simon Bertilsson, 29.