Gotland Runt ska jubiléra

Seglingens Vasalopp är avklarat. 260 båtar har sin egen historia från årets Gotland Runt. Den tävlingen som inleddes 1937 har i dag en omsättning på tio miljoner kronor.
Tävlingen är ett bra tillfälle att lära känna nya affärsbekanta, säger Jacob Wallenberg, styrelseordförande i SEB.
Många direktörer och beslutsfattare finns på bryggor och båtar under denna vecka i Sandhamn. Skepparna skiftar oerhört – från börsdirektörer till medel-Svensson.
Jacob Wallenberg är styrelseordförande eller commodore som det benämns på seglarspråk i Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS, som står bakom Gotland Runt.
Han själv är uppfödd med segling och och planerar att medverka nästa år när KSSS fyller 175 år.
- Då ska jag tävla i veteranklassen i familjens gamla träbåt från 1939.
Vad betyder då tävlingen för affärerna?
- Det ger en gemensam upplevelse, skapar en värdebas som gör det lättare att under resten av året tala affärer, säger Jacob Wallenberg i Dagens Nyheter.
Gotland Runt har vuxit oerhört de senaste åren. Med en omsättning på tio miljoner kronor och sponsorsatsningar om åtta miljoner kronor kommer 260 båtar till start och därmed är tävlingen en av världens största havskappseglingar.
Veckan i Sandhamn betyder att åtskilliga företagare och dess företrädasre tar chansen att anordna möten för partners, kollegor och kunder. Bara i år beräknas cirka fyra miljoner kronor ägnas åt marknadsföring och event. Hotell och restauranger i Sandhamn gör ett oerhört uppsving under veckan.
Gant var årets huvudsposnor och stod för kläder till alla funktionärer förutom 1,5 miljoner kronor till själva arrangemanget..

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.