OS-kläder för 5,2 miljoner

Nog blir de eleganta, alla svenska OS-atleter. Med kornblå kavaj och gul piké för männen, vit klänning med gulblå revär för damerna. I går premiärvisades den svenska OS-garaderob, värd 5,2 miljoner kronor.
Stadium har blivit en vinnare i OS.
Sveriges Olympiska Kommitté har anlitat sportföretaget i fyra OS och ytterligare ett, Turin 2006, ingår i avtalet.
Cirka 350 personer ingår i den svenska OS-truppen och var och en får en garderob om närmare 70 plagg värda totalt 15 000 kr.
Kollektionen består av en fritidsdel och en av karaktär representation. Den 13 augusti är det inmarsch på OS-stadion i Aten och herrarna ska då bära kornblå kavaj, ljusa chinos med bälte, gul piké och ljusa skor.
Damerna kommer i klänning i vitt med blå-gula revärer i sidan, axelremsväska med svenska flaggan samt vita loafers. Av det mera eleganta slaget finns också en kornblå kavaj, ljusblå topp och vita linnebyxor till dam.
Som snygg fritidsklädsel betraktas blå piké, beiga zip-off-byxor,
joggingskor samt marinblå jacka. Sedan kompletteras allt av lättare plagg som shorts och kjolar.
Allt i gult, blått och vitt. Och allt får de svenska OS-representanterna behålla.
Eva Christensen är formgivare på Stadium och står bakom designen:
- I takt med med att jag har jobbat med kläder till fyra OS har man lärt sig allt mera. Årets kollektion är mera funktionell, bättre i värme.
Kläderna ska också passa alla, från den smale atleten till ledaren som har skaffat sig lite större mage.
- Att jobba med gult och blått kan vara svårt, men de är trendfärger i år och det har varit tacksamt
För tävlingsdräkterna står däremot respektive idrottsförbund och inte SOK.
För Stadium är avtalet med SOK både en ren affärsuppgörelse och marknadsföring. Dessutom säljs vissa kopior av plaggen i butik under OS. Och då med en royalty till SOK

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.