Kenny Bräck mister 50 miljoner

Kenny Bräck riskerar att förlora 50 miljoner kronor när han inte kan fullfölja sitt treårskontrakt med Team Rahal. Ett avtal som egentligen ska ge honom totalt 96 miljoner kronor.
Kenny inte kan fullfölja kontraktet går han miste om en tredjedel av de pengarna – det vill säga lönen för nästa år, skriver Expressen.
Förutom sin egen lön får han inga prispengar och inte heller delar av den bonus som stallet drar in.
- Men det går inte att tänka på pengar när det gäller beslutet att tävla igen i Indycar eller inte.
Efter kraschen i fjol har Kenny den senaste tiden haft störst problem med en ond högerfot, men värken har börjat släppa de senaste två veckorna.
Men en comeback är inte att tänka på.
– Jag väntar till slutet av september och tränar på som vanligt till dess, säger han lugnt..
Kennys reserv Buddy Rice leder årets penningliga med 2,3 miljoner dollar, närmare 20 miljoner kronor, i inkörda prispengar Indy Car.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.