Lugnet före stormen

Han är ensam på OS-arenan. Men annars kokar Aten av aktiviteter bland byggnadsarbetare, administratörer, funktionärer med flera. Det är dygnet runt-pass som gäller för att Aten ska bli klart till invigningen.
In i det sista pågår enorma ansträngningar för 52-miljardersspelen.
Många greker reagerar med fasa när notan för spelen tar form och allt mera framkommer hurt dyrt faktiskt arrangemanget blir.
En avsevärt förbättrad infrastruktur, åtskilliiga nya anläggningar och hotell, gator och kommunikationer i modern tappning, men det hjälps inte. Någon ska betala allt och det är greken på gatan. Och framför allt, det var ju inte meningen att det skulle bli så dyrt. De ansvariga medger motvilligt att räkningarna blir många och dyrbara.
Ändå är det ett omfattande arbete som just nu tar överhanden och upptar de flesta människors intresse. Det gäller att lägga sista handen vid verket.
Planteringar, asfaltering, plattläggning, konstverk – utsmyckningarna ska bli pricken över i:et för ett OS ska bli det bästa någonsin, enligt grekerna.
Det krattas, putsas, grejas.
Och administreras, korrigeras, repeteras.
Premiärminister Kostas Karamanlis har också försäkrat alla vid en olympisk inspektionsresa att Grekland står redo att ta emot alla gäster.
- De olympiska arenorna är färdiga att hysa världens största idrottsevenemang. Jag är övertygad om att spelen kommer att bli exceptionella.
Han uppmuntras av rapporterna från biljettförsäljningen. Nu säljs i en omfattning om mer än 50 000 biljetter per dag.
Målsättniningen är att sälja biljetter för totalt 183 miljoner euro (3,4 miljoner stycken) innan spelen inleds.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.