Ringholms misstag påvisar skattebrist

Finansminister Bo Ringholms fotbollsklubb betalar inte skatt Han medger felaktigheterna runt reklamskatten i Enskede IK. Men han drabbas dubbelt eftersom misstagen påvisar en brist i hela systemet eftersom samma misstag gäller åtskilliga idrottsföreningar.
Enskede IK har inkomster långt över fribeloppet på 20.000 kronor per år. Där går gränsen för idrottsklubbar med reklamintäkter. Dessutom gäller att föreningar i den situationen ska registrera sig hos Skatteverket.
I en skrivelse uppger nu finansminister Bosse Ringholm, som är fotbollsklubbens ordförande sedan 15 år, att misstagen ska rättas till. I övrigt hänvisar han till fotbollsklubbens kassör.
Finansminister Bosse Ringholm erkänner att Enskede IK har skattefuskat. Däremot förnekar han att fotbollsklubben ska ha betalat en tränare med svarta pengar och lovar att klubben ska göra rätt för sig.
- Vår föreningen ska självklart betala skatt som alla andra, sa han.
En representant för föreningen har också kontaktat skattemyndigheterna för att ställa allt till rätta.
Det var Ekot som avslöjade att Enskede IK, idrottsklubben där Bosse Ringholm varit ordförande i 15 år, under flera år har inte skött skatteinbetalningar. Enligt sitt eget kansli har klubben under minst ett par år tjänat mellan 120.000 och 140.000 kronor per år på reklam.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.