Sensationellt svar av Lagrell

Supportern skrev i mailet till Lars-Åke Lagrell: Är det så att ÖSK kan fixa hur mycket de vill med sina siffror, men till slut måste förbund/licensnämnd/appellationsnämnd/svensk fotboll i stort säga att nu får det räcka\"? Svaret blev kort - enbart ett "Ja ...."! Lars-Åke Lagrell är i dag trängd och ifrågasatt efter ett sensationellt svar i ett mail.
- Lagrells svar är ju helt sanslöst. Man pratar om fotbollsfamiljen, men hur fungerar det egentligen?, säger ÖSK-aren Mats Dernánd.
Han jobbar inom reklam i Örebro, är inbiten ÖSK-are och har följt turerna runt elitlicensen noggrant. Han har haft svårt att förstå logiken i tillvägagångssättet från förbundet.

Han ville ha svar och skrev, som den ÖSK-are han är, ärliga mail till förbundet och sökte förklaringar. Licensnämnd, appellationsnämnd och förbund – ingen hade riktigt väl lyckats motivera beteendet.
- Min tolkning är att förbundet har tröttnat på ÖSK. Det handlar inte om en formell värdering av kontrollbalansräkningen längre, det handlar om att statuera exempel, säger han.
- Det är sant att ÖSK misskött sin ekonomi. Men det var inte det som licensnämnden och appellationsnämnden skulle bedöma. De skulle, på ett rättssäkert sätt, bedöma en kontrollbalansräkning, menar Dernánd i Nerikes Allehanda.

Svaren var undflyende och hans bild klarnade inte det minsta. Fram till den dagen när han bytte skepnad och blev kritiker till ÖSK.
Då kom svaren – och för Dernánd även förklaringarna.
- Plötsligt blev inledningen på mejlsvaret "Hej, min vän". En klar skillnad mot tidigare.
Uppmuntrad fortsatt Mats att maila till Lars-Åke Lagrell. Nästa fråga var "Vad tror du hade krävts av ÖSK för att rädda sig kvar efter så många år av vanskötsel?".
Svaret från Lagrell betonade att det hade "krävts en helt annan inställning" och att "det ÖSK behöver det är en genuin gammal hederlig fotbollsledare".

- Jag tycker att svaret säger allt. Det är förvånande att han är så ärlig. Det korrekta svaret från hans sida hade förstås varit att det enda viktiga är att kontrollbalansräkningen stämmer. Han är ärlig och erkänner att det är frågan om ÖSK:s inställning och ledning som spelat roll.
Mats hade nu inget att förlora utan gick på en avgörande fråga – ”Är Örebros långa historia att leva över sina tillgångar som egentligen bedömdes?
Är det så att ÖSK kan "fixa hur mycket de vill med sina siffror, men till slut måste förbund/licensnämnd/appellationsnämnd/svensk fotboll i stort säga att nu får det räcka"?
Lagrells korta svar:
"Ja ...."
Med underskriften "Lå".

Lars-Åke Lagrell har av Nerikes Allehanda konfronteras med uppgifterna.
- Det där har jag aldrig skrivit. Det är någon form av ihopmixning av texter av en person som vill mig illa, hävdar han.
- Jag kommenterar inte en privat mailkonversation.
Varpå han tillägger:
- Det är så himla lågt av den här personen att ge ut en privat mailkonversation till tidningen.
Mats Dernan är inte svaret skyldigt:
- Skulle jag ha klippt ihop något skulle jag ha kommit med något betydligt mera kärnfullt än "Ja...LÅ".

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.