Han vill stoppa Malmös satsning

En strid om att satsa 20 miljoner kronor seglar nu upp i Malmö. En kvaltävling av America´s Cup i Malmö kan nu stoppas .
- Jag kommer inte att medverka till ett beslut där Position Skåne ska satsa pengar på det här och jag har den moderata gruppen med mig, säger Carl Sonesson (m).
Position Skåne är regionens och de skånska kommunernas gemensamma marknadsföringsbolag och har fått uppdraget av regionstyrelsen att satsa 20 miljoner på seglingsevenemanget.
Tidigare har enigheten varit stor, men nu protesterar moderaten Carl Sunesson.
- Men vi är ett självständigt bolag, som beslutar över våra medel. Vi har bara 40 miljoner till förfogande per år och att då satsa totalt 20 miljoner, om än utlagt på fyra års budgetar, på detta evenemang anser jag inte rimligt, förklarar Carl Sonesson i Sydsvenska Dagbldet.

Han ingår i Position Skånes styrelse tillsammans med ytterligare en moderat, en folkpartist, en centerpartist, fem socialdemokrater och tre näringslivsrepresentanter.
Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu är en av socialdemokraterna. Han är en entusiast och. Malmö kommun har också sagt ja till en ekonomisk satsning.
Däremot är Carl Sonesson övertygad om att många moderaterna ska protestera mot uppdraget från Region Skåne.
- Jag är inte ens övertygad om att det är politisk enighet bland socialdemokraterna i styrelsen.

Sunesson viftar bort skäl som om America´s Cup ska ge lika mycket pengar och därtill uppmärksamhet som golfdamernas Solheim Cup.
- De känns grundlösa. Att jämföra med golfsatsningen på Solheim Cup är helt orimligt. För det första så handlade det om helt andra summor, inte alls så mycket pengar, och för det andra är ju Skåne ett oerhört stort golfdistrikt.
Den 28 januari sker omröstningen i Position Skånes efter regionsstyrelsens framställan.
- Vår styrelse har juridiskt och ekonomiskt ansvar. Regionen kan inte tvinga oss till något. I så fall får de väl avsätta oss, säger Sonesson.

Tidigare har Malmös informationsdirektör Mikael Stamming uppgett att segeltävlingen kan komma att kosta upp till 100 miljoner kronor. Nu har notan minskat, men oenigheten är stor i Skåne. Dessutom måste en rad investeringar ske i hamnområdet med bl a en nybyggd kaj och en förlängd pir.

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.