""Foppa"" tvivlar inför framtiden

– Jag vet faktiskt inte vad som kommer att hända i framtiden. Jag har inte lovat någon någonting.
Världens bäste! Världens mest förmögne hockeyspelare.
Han struntar i båda delarna i dag, Peter "Foppa" Forsberg är besviken och absolut inte rik på glädje.
Besvikelsen i Modo är total:
Ett sportsligt misslyckande, 19 spelare utan kontrakt. Ett minus om 1,4 miljoner kronor.

Nu framkommme också att målvakten Tommy Salo lägger av med ishockey, enligt Örnsköldsviks Allehanda som hänvisar till källor inom föreningen.
- Han har bokat ett möte med mig imorgon, men i övrigt vil jag inte kommentera något, säger Modos sportchef Bengt Hedin till Sveriges Television.
Salo har ett år kvar på sitt kontrakt och bekräftar för TT att han har bett om möte med träffa Bengt Hedin.

Tommy Salo är mest känd för sina OS-insatser. I Lillehammer 1994 stod han för den avgörande straffräddningen. I OS 2002 fumlade han in ett mål mot Vitryssland som gjorde att Sverige åkte ut.



Och en Peter ”Foppa” Forsberg som inte har en aning om vad han ska göra.

Modo av säsongen 2004/05 blev inte alls vad egentligen någon hade tänkt sig. Ångermanlänningarna var optimister, respekten i hockey-Sverige var stor och idrotts-Sverige såg en unik satsning på hemvändande proffs. Totalt fanns 14 spelare med bakgrund i NHL.
Men så har säsongen också kostat oerhört mycket. Truppen om 27 spelare, med så många stjärnor, har varit rekorddyr.
- Utan hemmamatcherna i slutspelet hade underskottet blivit ännu större, bekräftar Jerry Hägström, klubbdirektör i Modo Hockey.
Publiksnittet blev 4918, ett plus om nära 700 personer.

Nu tvingas klubben till en omfattande renovering. I synnerhet som klubben har tvingats redovisa minus flera år i rad.
Då hjälper det inte att här finns också världens bäste – än så länge.
För Peter Forsberg vet varken in eller ut. Ska han spela? Och i så fall var?
– Det känns grymt tråkigt och nu är det bara tomt. Jag hade ju sett fram emot den här säsongen så mycket, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.
Han är sliten, men berättar ändå om sina känslor.
– Jag slet oerhört hårt för att komma tillbaka efter handskadan och sedan bara få göra tio byten är
tungt.

– Det kändes jättetrist att sitta på bänken hela slutspelet. Det var ju nu det roliga skulle börja.
Han kom till hem till Modo för att försöka uppleva sitt första SM-guld, men han var inte ens i närheten.
– Om det var sista gången jag spelade med Modo? Jag hoppas inte det, men jag vet inget om framtiden. Men jag har inte lovat någon någonting.
– Personligen har det gått dåligt hela tiden, förutom någon enstaka match. Jag har haft en tung vinter.
Vad är skälen?
– Av en massa olika anledningar som jag inte vill gå in på. Men det känns jättejobbigt att inte lyckas då jag kom hem när jag bara är 31 år.
Har du känt en press att vara hemma i Ö-vik?
– Nej, jag har haft kul och jag trivs här.
Har du tankar på att sluta?
– Nej, så kan jag inte tänka. Det vore en sak om varje kroppsdel är sönder. Det hör till hockeyn att få smällar.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.