Skatteverket gynnar idrottsstjärnor

Skatteverket tillåter även idrottsmän att bilda bolag för att sprida ut sina inkomster över flera år och därmed få lägre skatt.
Precis som artister, konstnärer och andra med fria yrken ska idrottsstjärnor få möjlighet att undkomma skattetrycket som tigare har tvingat dem att lämna landet.
Skatteverkets hoppas därmed att så många kända idrottsutövare överger Sverige för skatteparadis typ Monaco för att slippa skatta bort så stora belopp.

- De som bedriver individuella idrotter kan ta in prispengar, sponsringspengar och andra arvoden i ett aktiebolag och ta ut hur mycket eller lite lön de vill, de behöver alltså inte beskatta allt med en gång som de gör i dag, säger Urban Strömberg, skattedirektör på Skatteverket, till TT.
- Det här blir en klar förbättring för idrottsmännen, de får större möjligheter att planera sin ekonomi. Och det underlättar möjligheterna att bo kvar i Sverige.

Han ser det som en ny tolkning av lagen.
Skatteverket har kommit fram till det som varit en realitet i ett antal år. Dvs våra största affischnamn tjänar så mycket pengar att det för det första inte bara kan ses som en fritidssyssla utan en professionell utövning med de stora belopp som finns möjliga tjäna.
- Idrott är inte bara för nöjes skull - en del kan leva på det också, förtydligar Strömberg
Många idrottsstjärnor har ställts inför valet att deras ersättning ska beskattas som inkomst av tjänst (vilket betyder att ungefär halva summan försvinner i skatt) eller att lämna Sverige.

Med Skatteverkets nya beslut bli idrottsutövare likvärdiga med exempelvis artister och arkitekter som kan placera inkomster eller prispengar i ett bolag.
Regeländringen gäller främst enskilda idrottare. Spelare i lagidrotter får lön från sin klubb.
- Men det hindrar dock inte att de startar ett bolag bredvid för till exempel föredragsarvoden, enligt Skatteverket.

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.