""Stefan Holm fråntagen OS-medaljen""

1 april med allt vad det innebär. Värmlands Folkblad valde att göra en nyhetsartikel på Stefan Holm och ämnet pengar och idrott. VF rapporterar att på grund av "otillåten tävlingsdräkt på olympisk arena" mister Stefan Holm sitt så efterlängtade OS-guld från förra året.
Det är höjdhopparens egentillverkade guldtröja som fäller honom.
- Nu slutar jag, säger en förtvivlad Stefan Holm till VF.
Aten den 22 augusti i fjol. Stefan Holm lyckades i en yttersta kraftansträngning klara 2,34 i sitt sista hopp.
Det som hände minuterna efteråt beskrivs nu som hans öde. Han bytte till sin specialtillverkade guldtröja med siffran 1 på ryggen och skiftade från den officiella tävlingsdräkten och gjorde segervarvet intet ont anande.

Men VF skriver om Internationella Olympiska Kommitténs (IOK) statuter som i paragraf 38d beskriver villkoren:
"Utövare av olympisk idrottsaktivitet skall under den tid som tillbringas på tävlingsarenan, såväl före som under och efter själva tävlingsmomentet, bära officiell tävlingsdräkt".
En paragraf som tillkom vid sommar-OS 1956, då den ungerske fäktaren Prilias Yksisc omedelbart efter avslutat program bytte sin tävlingskostym mot en färggrann nationaldräkt. Detta som en protest mot Sovjets väpnade aggressioner mot Ungern.

VF berättar också om hur Sovjet då utsatte IOK för viss press och fick igenom regeln, som dock sedan dess aldrig behövt användas – till nu.
- Två miljarder människor följer OS och så rycker den lille hottentotten av sig kläderna så vårt märke inte syns. Sånt straffar sig, rapporteras en anonym talesman för chokladföretaget ha undsluppit sig.
Presstalesman, Mats Prattén, för Svenska olympiska kommittén säger i VF:
- Vi har precis fått bekräftelse från IOK:s exekutiva kommitté. De har tydligen inte haft något val, paragrafen är väldigt tydlig och enda möjliga sanktionen är diskvalifikation.
Vad ska ni göra?
- Det verkar inte finnas något att göra, just nu är det kaos här. Gunilla Lindberg sitter och gråter, jag måste gå och trösta henne, säger Prattén och lägger på.

I en intervju säger Stefan Holm uppgivet:
- Om detta är sista ordet så är det slut. Hur skulle jag kunna orka satsa mot Peking efter det här, just nu förstår jag inte hur jag ska kunna kliva upp ur sängen i morgon. Jag har redan bränt mina skor, mina träningskläder och den där förbannade guldtröjan.
Som sagt, publicerat den 1 april.

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.