Konkurshot efter spelarens krav

- Man kan inte bara sparka ut mig, säger spelaren, Daniel Rydmark. - Då går vi i konkurs, svarar ordföranden, Jan Ohlin.
Hockeyklubben Vita Hästen i Norrköping hotas av Daniel Rydmarks krav. Kontraktstvisten kan knäcka Hästen Hockey.
I synnerhet när spelarorganisationen SICO ifjol hade 20 liknande fall – och vann samtliga.

- Egentligen handlar det inte om pengar, säger Daniel Rydmark.
- Hade jag vetat att det bara handlade om ett ettårskontrakt ifjol hade jag aldrig skrivit under. Men nu var det ett tvåårskontrakt och då kan man inte bara sparka mig efter en säsong. Så funkar det inte.

Daniel Rydmark, tidigare i Färjestad och Malmö, kom som firad före detta elitseriespelare till Hästen Hockey i fjol och skulle under två år ge klubben uppmärksamhet och framgång,
Men Hästen som så många andra föreningar insåg snart att marknadsarbetet inte gav de pengar som klubben hade hoppats på. Rydmark blev därför utlånad till Borås under våren.

Sedan dess har parterna olika syn på vad som ska ske.
I dag har inte klubben råd att betala Rydmark som har sökt kontakt med SICO.
- De har tittat på mitt kontrakt. De ska nu sin tur ta kontakt med Hästen och så får vi se vad det hela leder till, säger Rydmark i Folkbladet Östgöten.
Hästen klarar inte de höga lönekostnaderna.

Rydmark och klubben har träffats tre gånger och diskuterat alternativa lösningar, men utan att komma överens.
Då valde Hästen att skicka ett brev med uppsägning.
- Jag var öppen för förslag men istället valde de att ta den enkla vägen och skickade ett brev. Jag förstår att Hästen har en ansträngd ekonomi och jag är inte ute efter att sänka klubben på något vis, men samtidigt har jag fyra barn att försörja.

I Hästen är ordföranden Janne Ohlin oroad.
- Vi har inte råd att betala Daniel Rydmarks lön och var tvungna att göra så här. Vi har tagit snacket med honom och att det här skulle ha kommit som en överraskning för honom har jag svårt att tro.
Och om Rydmark får rätt i anspråk?
- Då går väl klubben i konkurs. Jag vet inte? Vi har inte några pengar i alla fall och om Rydmark vill fortsätta att gråta i media kan han väl göra det.

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.