Tony Rickardsson i förbrytarhärva

Tony Rickardsson är hårt pressad efter avslöjandet att en av hans främsta sponsorer har stark koppling till den undre världen. I intervjuer vägrar Tony att närmare diskutera fakta. Företaget Mai Kai och dess ägare förser Rickardsson bl a med en Ferrari, en lyxbil värd runt två miljoner kronor
Företaget Mai Kai AB ägs av en kontroversiell företagare som under många år beskrivits som ”Maffiabankiren X”. Han och hans företag har figurerat i en rad brottsutredningar där den 62-årige ägaren eller hans företag på olika sätt stöttat yrkesförbrytare. Själv har företagaren exempelvis vittnat till fängslade affärspartners förmån. Han har besökt dem i häkte. Låtit dem disponera sina bilar. Allt enligt Dala Demokraten.

Själv är Tony Rickardsson mycket förtegen. När han konfronteras med sanningen om sponsorn tillika företaget som har all lånat ut mångmiljonbelopp till förbrytare blir han ställd.
- Vad sa du?! Nej, det hade jag ingen aning om. Men det är bra, då vet jag det. Tack ska du ha. Vi hörs. Hejhej, säger Tony Rickardsson och lägger på luren när DD-reportern försöker intervjua honom.
Inte heller tv-sportens försök till en intervju på torsdagen ledde till några fylliga svar.
- Nu koncentrerar jag mig på speedway. Det där får vi ta senare, sa en märkpart pressad Rickardsson

Men nu går mediadrevet runt Richardsson. Media vill ha svar på hur han kan ha sådan god relation med en person som direkt förknippas med undre världen. Mannen och hans företag Mai Kai företag förekommer i en rad märkliga fall. Den 62-årige privatbankiren har vid ett upprepat antal tillfällen åtalats för grovt häleri med stulna bilar eller medhjälp till ekobrott genom sina mångmiljonlån. Men han har alltid friats.

Dala Demokraten redovisar hur en livstidsdömd mördaren får permis från Kumlafängelset och hämtas av en annan förbrytaren i en ny Mercedes, ägd av dalaföretaget Mai Kai. Den 62-årige bil- och hästhandlare är omskriven som ”Maffiabankiren X”. Han har under de senaste tio-tolv åren varit misstänkt, häktad och till och med åtalad för en rad brott - utan att bli dömd.
Runt 62-åringen finns en rad fall med grovt häleri, hembränning, skumma affärer runt bilar. Det är klarlagt att han är privat bankir åt yrkesförbrytare.

Götabanken i Falun blev under tidigt 90-tal svenska maffians egen bank. 62-åringen har själv berättat att han lånade ut 470 miljoner (470 000 000!!) kronor till en av sina kriminella kontakter.
Av de här 470 miljonerna lånades 45 665 425 kronor ut till finansiering av en rad köp av skalbolag i den så kallade A-presshärvan som fick stor uppmärksamhet. En finansman köpte upp en rad företag, bland dem fem tidningar ur A-pressen, men drev sedan bolagen i konkurs.

Polisens utredningsarbete visade hur X på några timmar kunde tjäna 625 000 kronor genom att under samma tid låna ut 25 miljoner. På det här viset har han skaffat sig en stor förmögenhet. Det är därför som han har kunnat sponsra Tony Richardsson

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.