Woods hade en skaplig sjukpension

Tiger Woods opererade knäet och var sjukpensionär under åtta månader. Men alla hans sponsorkontrakt tickade och det var tillräckligt för att behålla positionen som den idrottsutövare som tjänar mest i världen. 870 miljoner kronor blev hans lön under tolv månader.

Han missade åtta månader, lika med två tredjedelar av säsongen, på grund av sin knäoperation, men 33-åringen tjänar pengar som ingen annan i idrottens värld.

Han kunde bokföra cirka 870 miljoner kronor under året, enligt den amerikanska tidskriften Forbes som varje år gör en sammanställning över världens bäst betalda idrottare.

Med 875 miljoner utklassar han de övriga atleterna, vad de än må heta eller vad de än gör. 875 ska jämföras med de närmaste som är ett helt gäng som var och en har kommit upp i 358 miljoner. Det gäller basketstjärnorna Kobe Bryant och Michael Jordan och formel 1-stjärnan Kimi Räikkönen.

Noterbart - Woods beräknas ha tjänat närmare 7,2 miljarder kronor hittills under golfkarriären. Och han har några år kvar.

Här hela listan för årets bäst betalda idrottare, enligt Forbes:

I tur och ordning, plats, namn, sport och inkomst.

1. Tiger Woods Golf 870 miljoner kronor
2. Kobe Bryant Basket 358 
    Michael Jordan Basket 358 
    Kimi Räikkönen Formel 1 358 
5. David Beckham Fotboll 334 
6. Le Bron James Basket 318 
    Phil Michelson Golf 318 
    Manny Pacquiao Boxning 318 
9. Valentino Rossi Motorcykel 278 
10. Dale Earnhardt jr Racing 270 

Fotnot: Forbes sammanställning gäller juni 2008-juni 2009, och avser idrotten, främst prispengar och lön, samt från reklamkontrakt, licensiering och andra affärsuppgörelser.

Mest omtalad i AIK i dag är varken en fotbollsspelare eller någon annan spelare. Nej, det är oljemiljardären Torbjörn Törnqvist, 62, som enligt envisa rykten har för avsikt att pumpa in pengar i både klubbens hockey och bandy. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det  blir följden av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer. Men att träna går bra - och är en rekommendation.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.