KHL satsar 30 miljoner i Elitserien?

Den ryska ishockeyligan, KHL, är berett att satsa 30 miljoner kronor för att utveckla Elitserien. Timrås ordförande Christer Ericson ingår i utredningsgruppen som jobbar med svensk hockeys framtid och han bekräftar planerna på en gemensam framtid.

Att Elitserien närmar sig ryska KHL påvisas av de ryska intressena i den så kallade Loob-utredningen och ett tänkbart scenario där KHL finansierar den med nästan 30 miljoner kronor.

-I dagsläget är det vårt huvudspår, säger Timrås ordförande Christer Ericson till Sportbladet.

Sedan några månader jobbar Färjestads klubbdirektör Håkan Loob med att utreda vilka alternativ som gäller för elithockeyn. Men arbetet är omfattande och tar tid. Som Håkan Loob säger:

- Vi måste få in pengar annars går det inte. Vi har ingen buffert att ta av, och jag kan inte begära att Färjestad ska fortsätta betala min lön.

I dag råder tre alternativ:
/En fortsättningen enligt dagens Elitserie.
/Samgående med flera ligor i Europa.
/En liga tillsammans med ryska KHL.

Hans-Göran Frick, HV 71, Christer Ericson, Timrå, Anders Källström, Modo och Per-Anders Örtendahl, Frölunda är fyra herrar tillika ordföranden i sina respektive klubbar – det är de fyra som i första hand har ansvaret.

Just nu hotas arbetet av ekonomin. Enligt Sportbladet handlar det om 20 till 30 miljoner kronor för att kunna fullfölja utredningen. De pengarna finns – i Ryssland.

- Ska vi göra det här måste vi göra det ordentligt. Den här utredningen omfattar många, både från Hockeysverige och näringslivet. Alla som vet vad personal kostar förstår att en utredning med kanske 20 personer som löper mellan sex till åtta månader kostar stora pengar, säger Loob.

De tolv elitserieklubbarna vill inte så för kostnaderna: ”Det krävs en extern finansiering om vi ska kunna ro utredningen i land. Lyckas vi inte med det talar mycket för att det blir en time out för utredningen”, säger Christer Ericson.

Ryska KHL har resurser – och säkert önskemål om hur pengarna ska användas.

-En investerare ställer naturligtvis vissa villkor för sina investeringar, vilka krav det är måste vi naturligtvis ingående diskutera inom ägargruppen, säger Ericson.


Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.