Sportindustrin laddar också för VM

Berlin-VM och New York Maraton i antågande, då laddar sportindustrin. När Asics ska lansera en ny kampanj har företag valt Eurosport med ideliga tv-spotar och budskap via sajten, därtill full exponering av företagets stjärnor i Berlin.

Asics valde Eurosport för förmågan att nå konsumenter över hela Europa eftersom kanalen kan täcka 117 miljoner hushåll i 59 länder, därtill 9,9 miljoner Internetanvändare med sitt nätverk av hemsidor.

Den första vågen med nya Asics-kampanjen går via Eurosports tv-sändningar och sajter samt events i Berlin under VM 15-23 augusti. En andra våg fokuserad startar 22 augusti, samma dag som herrarnas maraton i Berlin, och kulminerar 1 november då New York Maraton äger rum. Asics har valt att koncentrera sin kampanj kring stora maratontävlingar för att visa sin relevans både för elitidrottare och motionärer.

På TV kommer kampanjens första del att omfatta nya 25- och 10-sekunders reklamfilmer samt specialproducerade program med några av stjärnorna i Asics stall, däribland finske spjutkastaren Tero Pitkamäki. Asics stora affischnamn, Lolo Jones, blir dessutom gäst i Eurosports dagliga magasin ”Berlin Photo Finish” som expertkommentator. 

TV-kampanjen ska stärkas med en onlinekampanj på Eurosports nätverk runt om i Europa. För att aktivera löpintresserade på internet har Asics tagit fram applikationen ”Real World Championships” där användarna kan interagera med andra löpare och Asics genom att ladda upp egna träningsresultat.

Nu avslöjas vilket bolag som vill  bidra till Östersunds FK:s överlevnad och betalar så mycket som 6 miljoner kronor till klubben. Det är ÖFK som går ut med uppgiften. Samtidigt står det klart att Peab drabbas av en skattesmäll efter domen mot Daniel Kindberg.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Han beskriver sig själv som ekonom i livserfarenhet. Egenskaper som ska bidra till att pågående EM, det 14:e mästerskapet i ordningen, blir tidernas svenska handbollsfest. Trots fiaskot mot Portugal.

EM-generalen, Krister Bergström, rekryterades från AhaWorld AB,  som investerar inom internet-baserat spel med kärnverksamhet i nätcasino-branschen. Hans stora utmaning är att fylla 170 000 stolar i de arenor där mästerskapet äger rum. Gruppspelet i Göteborg blev en fullträff, med tre utsålda Scandinavium, totalt över 30 000 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.