Först Nylander, nu måste Hedman gå

Historien upprepar sig. Sven Nylander fick gå för två år sedan. Nu tvingas antidopningsstiftelsen Ren Idrott säga upp Magnus Hedman som ambassadör. Hans dopningsbrott kan inte godkännas och därför måste han lämna uppdraget.

Tisdagens dom mot Magnus Hedman kostar honom jobb. Först sa TV4 ifrån och meddelade att de inte tänkt er anlita Hedman i fortsättningen. Nu kommer också beskedet att antidopningsstiftelsen Ren Idrott inte vill ha honom som så kallad ambassadör.

- Det är väldigt tråkigt, men med tanke på det som hänt var det inte ett svårt beslut, säger verksamhetschefen Mia Sparrow till TT.

I ett pressmeddelandet står att läsa:
"Ren Idrott säger upp avtalet med Magnus Hedman
Ren Idrotts styrelse har idag beslutat att säga upp samarbetsavtalet med Magnus Hedman, vilket innebär att han får lämna sitt uppdrag som ambassadör för stiftelsen med omedelbar verkan. Stiftelsens ställningstagande grundar sig på tingsrättens beslut angående dopingbrott".

Undertecknad Mia Sparrow, verksamhetschef Ren Idrott och Hans G Svensson, ordförande Ren Idrott

Det är bara två år sedan som Ren Idrott tvingas säga upp förre friidrottsstjärnan Sven Nylander som avslöjades med knark vid en fest efter Christian Olssons EM-guld i Göteborg.

- Jag tog kokain på krogen och jag har inget försvar. Först förnekade jag det både för mig själv och mina närmaste. Men nu har jag insett att enda vägen ur det här är att vara ärlig mot sig själv. Jag vill inte leva i en lögn, sa Nylander.

Det var en ångerfull Nylander som framträdde i en intervju med TV4: ”Jag ska söka hjälp vad gäller alkoholen. Jag berusar mig till din grad att jag tappar omdömet. I yttersta fall kanske jag slutar dricka helt”.

Nylander liksom Hedman hade båda förhoppningar att deras egna felsteg och erfarenheter skulle kunna vara till nytta i jobbet att missionera mot droger och missbruk. Men Ren Idrott fann ingen annan utväg än att avsluta samarbetet.

Skuldtyngda Östersunds FK:s desperata handling att skriva upp värdet på spelartruppen till 64,9 miljoner kronor för att rädda elitlicensen får bakläxa av Svenska fotbollförbundets ekonomichef Kjell Sahlström.  ÖFK gick med drygt 50 miljoner i förlust 2019 och det egna kapitalet visade på minus 19,7 miljoner vid årets slut.

- Nej, man kan inte göra på det här sättet och det vet alla klubbar, säger Sahlström, som också är sekreterare i licensnämnden, till SVT Sport. 

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Nu finns svart på vitt. 22 personer i Fifas exekutivkommitté fick mutor för att rösta så att Ryssland och/eller Qatar tilldelades fotbolls-VM 2018 och 2022 menar amerikanska åklagare enligt The New York Times.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Nent Group med Viasat förlorar rättigheterna till Champions League efter 29 år. En ny aktör tar över efter säsongen 2021?  Dagens Media skriver att Telia, som äger TV4, har köpt rättigheterna för 1 miljard kronor per år. Telia uppges ha köpt rättigheten till 2024.

Det uppges vara samma summa som Nent Group betalade för rättigheten i Sverige, Danmark och Norge för att få sända Champions League. 

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.