25-miljonersatsningen kan starta

Nu inleds Operation Upprustning i Djurgården. Nye ordföranden Tommy Jacobsson har utlovat 25 miljoner kronor till framför allt spelarvärvningar. H&M-arvtagaren Karl-Johan Persson är beredd att ta fram stora plånboken.

- Jag är hedrad. Det här är det finaste uppdrag som finns, sa Jacbobsson till de 630 medlemmarna som närvarade vid ett extra årsmöte, där det inte behövdes någon rösträkning vid valet eftersom Jacobssons lansering applåderas av en stor majoritet.

- Jag ska ärligt göra allt för att få ert förtroende. Vi måste ena föreningen. Och nu blir det enklare och roligare att jobba när vi spelar kvar i allsvenskan.

Måste få balans

Tommy Jacobsson vet vad som ska prioriteras:

- Det första är att få en ekonomisk balans i föreningen. Sedan ska vi klara oss på egen hand. Organisationen måste bli bättre rakt igenom.

Jacobsson kontaktade den tidigare Djurgårdsstyrelsen för två månader sedan och gav då ett erbjudande. ”Om jag får bli ordföranden kan jag ordna 25 miljoner till att rusta klubben”.

-  Man kan inte vänta till årsmötet i mars, då är det för sent, fastslog Jacobson som bestämt hävdade att nu i höst går det att hitta pengar till en nysatsning.

- Det är nu man måste skaffa pengar och värva spelare. Går jag in i mars är risken stor att misslyckas, det vill jag inte vara med om.

Hennes & Mauritz högsta chef, Karl-Johan Persson, har utlovat pengarna och han gör det via olika stiftelser. Det har inte varit möjligt att få uppgifterna bekräftade, men framträdande personer i klubben har deklarerat att finansieringen är löst på det här viset.

Per Darnell blev inte långvarig som ordförande. Han ersatte Bosse Lundquist i mars och får redan nu lämna styrelsen där Tommy Jacobson, Ingvar ”Putte” Carlsson, Johan Skarborg, Lars-Erik Sjöberg och Ellinor Persson tar plats.

Lundqvist i handbollsstyrelsen

Bosse Lundqvist har förresten fått ett nytt uppdrag. Nu ingår han i Djurgårdens handbollsorganisation.

- Vi ska ta SM-guld inom fem år, utlovar Lundqvist.

- Handbollen var på mig för längesedan. Då hade jag inte tid. Men nu när jag inte längre har några uppdrag inom fotbollen så kan jag ägna mig åt handbollen inom Djurgården, säger "Bosse Lunkan" i Svd.

I september i fjol lämnade han ordförandeskapet inom fotbollen efter kritik.

- Jag känner ingen bitterhet. Jag tycker bara att formerna var tråkiga när jag försvann, säger han.

I dag återfinns Djurgårdens handboll i division I norra. Med målet är fastlagt - SM-guld inom fem år. Tack vare Bosse Lundqvist har sponsorpengarna redan ökat avsevärt. Bl av via just Tommy Jacobson och totalt lär det röra sig om en miljon kronor.

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2009-11-12 16:37

1. Jaja

Pengar har han säkert men det blir spännande och se om han klarar att leda en så stor fotbollsförening. Så länge det är medvind ja men det blir jävligt tufft att klara ett ledarskap i hans stil i minsta lilla motvind.

När andra funderade, då agerade IFK Norrköping och Peter Hunt, som så många gånger tidigare under de senaste åren. Därför fortsätter Linus Hallenius karriären i blåvit dress med en stjärna på bröstet.

IFK Norrköping och Peter Hunt visar en handlingskraft som måste få andra elitklubbar att ifrågasätta sitt eget agerande, Det finns många exempel på snabba affärer.

Got Event och Frölunda HC är överens om ett nytt hyresavtal för Scandinavium och Frölundaborg som sträcker sig tre säsonger framåt. Det föregående hyresavtalet (ett år) gick ut innan sommaren, det nya skrevs på under tisdagen och gäller så länge som till våren 2023.

Trefaldiga mästarna Smederna från Eskilstuna drog sig ut BAHAUS-ligan (tidigare Elitserien) vilket gav eko i svensk speedway. Orsak: ingen publik i coronatider, inga inkomster. Men klubben kör vidare – i division 1.

-  Så länge vi inte kan ha publik som är 50 procent av våra intäkter kan vi inte köra, förklarade Tobias Spångberg, ordförande, avhoppet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.