25-miljonersatsningen kan starta

Nu inleds Operation Upprustning i Djurgården. Nye ordföranden Tommy Jacobsson har utlovat 25 miljoner kronor till framför allt spelarvärvningar. H&M-arvtagaren Karl-Johan Persson är beredd att ta fram stora plånboken.

- Jag är hedrad. Det här är det finaste uppdrag som finns, sa Jacbobsson till de 630 medlemmarna som närvarade vid ett extra årsmöte, där det inte behövdes någon rösträkning vid valet eftersom Jacobssons lansering applåderas av en stor majoritet.

- Jag ska ärligt göra allt för att få ert förtroende. Vi måste ena föreningen. Och nu blir det enklare och roligare att jobba när vi spelar kvar i allsvenskan.

Måste få balans

Tommy Jacobsson vet vad som ska prioriteras:

- Det första är att få en ekonomisk balans i föreningen. Sedan ska vi klara oss på egen hand. Organisationen måste bli bättre rakt igenom.

Jacobsson kontaktade den tidigare Djurgårdsstyrelsen för två månader sedan och gav då ett erbjudande. ”Om jag får bli ordföranden kan jag ordna 25 miljoner till att rusta klubben”.

-  Man kan inte vänta till årsmötet i mars, då är det för sent, fastslog Jacobson som bestämt hävdade att nu i höst går det att hitta pengar till en nysatsning.

- Det är nu man måste skaffa pengar och värva spelare. Går jag in i mars är risken stor att misslyckas, det vill jag inte vara med om.

Hennes & Mauritz högsta chef, Karl-Johan Persson, har utlovat pengarna och han gör det via olika stiftelser. Det har inte varit möjligt att få uppgifterna bekräftade, men framträdande personer i klubben har deklarerat att finansieringen är löst på det här viset.

Per Darnell blev inte långvarig som ordförande. Han ersatte Bosse Lundquist i mars och får redan nu lämna styrelsen där Tommy Jacobson, Ingvar ”Putte” Carlsson, Johan Skarborg, Lars-Erik Sjöberg och Ellinor Persson tar plats.

Lundqvist i handbollsstyrelsen

Bosse Lundqvist har förresten fått ett nytt uppdrag. Nu ingår han i Djurgårdens handbollsorganisation.

- Vi ska ta SM-guld inom fem år, utlovar Lundqvist.

- Handbollen var på mig för längesedan. Då hade jag inte tid. Men nu när jag inte längre har några uppdrag inom fotbollen så kan jag ägna mig åt handbollen inom Djurgården, säger "Bosse Lunkan" i Svd.

I september i fjol lämnade han ordförandeskapet inom fotbollen efter kritik.

- Jag känner ingen bitterhet. Jag tycker bara att formerna var tråkiga när jag försvann, säger han.

I dag återfinns Djurgårdens handboll i division I norra. Med målet är fastlagt - SM-guld inom fem år. Tack vare Bosse Lundqvist har sponsorpengarna redan ökat avsevärt. Bl av via just Tommy Jacobson och totalt lär det röra sig om en miljon kronor.

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2009-11-12 15:37

1. Jaja

Pengar har han säkert men det blir spännande och se om han klarar att leda en så stor fotbollsförening. Så länge det är medvind ja men det blir jävligt tufft att klara ett ledarskap i hans stil i minsta lilla motvind.
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.