25-miljonersatsningen kan starta

Nu inleds Operation Upprustning i Djurgården. Nye ordföranden Tommy Jacobsson har utlovat 25 miljoner kronor till framför allt spelarvärvningar. H&M-arvtagaren Karl-Johan Persson är beredd att ta fram stora plånboken.

- Jag är hedrad. Det här är det finaste uppdrag som finns, sa Jacbobsson till de 630 medlemmarna som närvarade vid ett extra årsmöte, där det inte behövdes någon rösträkning vid valet eftersom Jacobssons lansering applåderas av en stor majoritet.

- Jag ska ärligt göra allt för att få ert förtroende. Vi måste ena föreningen. Och nu blir det enklare och roligare att jobba när vi spelar kvar i allsvenskan.

Måste få balans

Tommy Jacobsson vet vad som ska prioriteras:

- Det första är att få en ekonomisk balans i föreningen. Sedan ska vi klara oss på egen hand. Organisationen måste bli bättre rakt igenom.

Jacobsson kontaktade den tidigare Djurgårdsstyrelsen för två månader sedan och gav då ett erbjudande. ”Om jag får bli ordföranden kan jag ordna 25 miljoner till att rusta klubben”.

-  Man kan inte vänta till årsmötet i mars, då är det för sent, fastslog Jacobson som bestämt hävdade att nu i höst går det att hitta pengar till en nysatsning.

- Det är nu man måste skaffa pengar och värva spelare. Går jag in i mars är risken stor att misslyckas, det vill jag inte vara med om.

Hennes & Mauritz högsta chef, Karl-Johan Persson, har utlovat pengarna och han gör det via olika stiftelser. Det har inte varit möjligt att få uppgifterna bekräftade, men framträdande personer i klubben har deklarerat att finansieringen är löst på det här viset.

Per Darnell blev inte långvarig som ordförande. Han ersatte Bosse Lundquist i mars och får redan nu lämna styrelsen där Tommy Jacobson, Ingvar ”Putte” Carlsson, Johan Skarborg, Lars-Erik Sjöberg och Ellinor Persson tar plats.

Lundqvist i handbollsstyrelsen

Bosse Lundqvist har förresten fått ett nytt uppdrag. Nu ingår han i Djurgårdens handbollsorganisation.

- Vi ska ta SM-guld inom fem år, utlovar Lundqvist.

- Handbollen var på mig för längesedan. Då hade jag inte tid. Men nu när jag inte längre har några uppdrag inom fotbollen så kan jag ägna mig åt handbollen inom Djurgården, säger "Bosse Lunkan" i Svd.

I september i fjol lämnade han ordförandeskapet inom fotbollen efter kritik.

- Jag känner ingen bitterhet. Jag tycker bara att formerna var tråkiga när jag försvann, säger han.

I dag återfinns Djurgårdens handboll i division I norra. Med målet är fastlagt - SM-guld inom fem år. Tack vare Bosse Lundqvist har sponsorpengarna redan ökat avsevärt. Bl av via just Tommy Jacobson och totalt lär det röra sig om en miljon kronor.

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2009-11-12 15:37

1. Jaja

Pengar har han säkert men det blir spännande och se om han klarar att leda en så stor fotbollsförening. Så länge det är medvind ja men det blir jävligt tufft att klara ett ledarskap i hans stil i minsta lilla motvind.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

AIK var länge den fula ankungen i bandysagan tills framför allt miljonären Marco Engborg ville att AIK skulle återta en plats bland hermelinerna. Med hjälp av en välfylld plånbok förverkligade Engborg sin dröm och på några snabba säsonger var AIK tillbaka i högsta serien inför säsongen 2019-2020.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Nu gör SVT en egen lansering. ”SVT – kanalen för damfotboll!”

Sportevenemang och tv – men i vilken kanal… Den här gången är det SVT som har varit på tårna. SVT har klart med större delen av det svenska damlandslagets kvalmatcher och landskamper och nu står det klart att EM 2021 sänds i SVT. 

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.