25-miljonersatsningen kan starta

Nu inleds Operation Upprustning i Djurgården. Nye ordföranden Tommy Jacobsson har utlovat 25 miljoner kronor till framför allt spelarvärvningar. H&M-arvtagaren Karl-Johan Persson är beredd att ta fram stora plånboken.

- Jag är hedrad. Det här är det finaste uppdrag som finns, sa Jacbobsson till de 630 medlemmarna som närvarade vid ett extra årsmöte, där det inte behövdes någon rösträkning vid valet eftersom Jacobssons lansering applåderas av en stor majoritet.

- Jag ska ärligt göra allt för att få ert förtroende. Vi måste ena föreningen. Och nu blir det enklare och roligare att jobba när vi spelar kvar i allsvenskan.

Måste få balans

Tommy Jacobsson vet vad som ska prioriteras:

- Det första är att få en ekonomisk balans i föreningen. Sedan ska vi klara oss på egen hand. Organisationen måste bli bättre rakt igenom.

Jacobsson kontaktade den tidigare Djurgårdsstyrelsen för två månader sedan och gav då ett erbjudande. ”Om jag får bli ordföranden kan jag ordna 25 miljoner till att rusta klubben”.

-  Man kan inte vänta till årsmötet i mars, då är det för sent, fastslog Jacobson som bestämt hävdade att nu i höst går det att hitta pengar till en nysatsning.

- Det är nu man måste skaffa pengar och värva spelare. Går jag in i mars är risken stor att misslyckas, det vill jag inte vara med om.

Hennes & Mauritz högsta chef, Karl-Johan Persson, har utlovat pengarna och han gör det via olika stiftelser. Det har inte varit möjligt att få uppgifterna bekräftade, men framträdande personer i klubben har deklarerat att finansieringen är löst på det här viset.

Per Darnell blev inte långvarig som ordförande. Han ersatte Bosse Lundquist i mars och får redan nu lämna styrelsen där Tommy Jacobson, Ingvar ”Putte” Carlsson, Johan Skarborg, Lars-Erik Sjöberg och Ellinor Persson tar plats.

Lundqvist i handbollsstyrelsen

Bosse Lundqvist har förresten fått ett nytt uppdrag. Nu ingår han i Djurgårdens handbollsorganisation.

- Vi ska ta SM-guld inom fem år, utlovar Lundqvist.

- Handbollen var på mig för längesedan. Då hade jag inte tid. Men nu när jag inte längre har några uppdrag inom fotbollen så kan jag ägna mig åt handbollen inom Djurgården, säger "Bosse Lunkan" i Svd.

I september i fjol lämnade han ordförandeskapet inom fotbollen efter kritik.

- Jag känner ingen bitterhet. Jag tycker bara att formerna var tråkiga när jag försvann, säger han.

I dag återfinns Djurgårdens handboll i division I norra. Med målet är fastlagt - SM-guld inom fem år. Tack vare Bosse Lundqvist har sponsorpengarna redan ökat avsevärt. Bl av via just Tommy Jacobson och totalt lär det röra sig om en miljon kronor.

Anonymous (inte verifierad)

tors, 2009-11-12 15:37

1. Jaja

Pengar har han säkert men det blir spännande och se om han klarar att leda en så stor fotbollsförening. Så länge det är medvind ja men det blir jävligt tufft att klara ett ledarskap i hans stil i minsta lilla motvind.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Den förstörda statyn av Zlatan Ibrahimovic har förts till hemlig plats. Sydsvenskan skriver att vandaliseringen och reparationen kommer att kosta Malmö stad minst 228 700 kronor. Tillkommer gör kostnaden för konstnären Peter Lindes arbete för att få statyn i ursprungligt skick. Var statyn ska placeras är inte bestämt.

Inför Idrottsgalan på måndag  lanseras nu en insamlingsstiftelse under namnet Fair Play. Idrottens kraft och förmåga att förändra världen är välbekant Det finns ett stort antal initiativ över hela landet med fokus på idrottens positiva inverkan på både människor och samhället. 

- Nu vill Idrottsgalan vill stödja dessa krafter och startar Idrottsgalans Insamlingsstiftelse, säger vd:n Stephan Rimér.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.