Leksand slår medlemsrekord

Att Leksands IF har många anhängare runt om i Sverige är bevisat med all tydlighet. I fredags registrerades 8 966 medlemmar i föreningen och det innebär det tredje högsta medlemsantalet i föreningens historia och mycket talar för att det tidigare rekordet kommer att överträffas när räkenskapsåret summeras i slutet av april 2010.

- Vi har ett fantastisk stöd från alla våra underbara supportrar ute i landet, trots fjärde raka året i Allsvenskan och det märks om inte annat när det gäller medlemsutvecklingen. Vi brukar säga inom föreningen att tillsammans ska vi göra det och ju fler vi är desto närmare kan vi komma vår målsättning, säger föreningens vd, Håkan Åman.

För tio år sedan var det 4000 medlemmar i Leksands IF. Efter den uppmärksammade kampanjen (Dalauppropet) inför den första allsvenska säsongen 01/02 steg den siffran till 7571 för att sedan toppas under elitseriesäsongerna 01/02-02/03 då det var 9197 respektive 9147 medlemmar registrerade.

Från säsongen 04/05 till 07/08 minskade antalet medlemmar till 7120 för att sedan så sakteliga öka till 7345 stycken 2008/2009. Fram till dags dato har det tillkommit 1621 medlemmar under nuvarande säsong och det är just nu 8966 medlemmar knutna till Leksands IF varav nästan 600 som tecknat sig för medlemskap på livstid.

Håkan Åman är optimistisk när det gäller det framtida medlemsantalet.

- Leksands IF har vänt trenden och snabbt blivit fler och fler medlemmar och vi hoppas och tror att vi kan nå 10.000 innan säsongen är över.

Som kuriosa kan nämnas att svenska mästarna Färjestad har cirka 2000 registrerade medlemmar i föreningen, Elitseriens serieledare HV71 har 1700 och att Brynäs har omkring 5000. Mycket talar alltså för att Leksands IF har det i särklass högsta medlemsantalet i hockeysverige.

Fakta

Elitserien i antal medlemmar

1. Djurgården    5500

2. Brynäs           5090

3. Luleå            3908

4. Frölunda       3156

5. Linköping     2687

6. Modo           2362

7. Södertälje    2200

8. Skellefteå    2100

9. HV71           1557

10. Färjestad   1275

11. Timrå        1250

12. Rögle          800

Fotnot: Baseras på uppgifter från föreningarna gällande medlemsantal vid senaste räkenskapsårets slut.

En representant för den utländska sponsor som ska rädda ÖFK:s existens med en gåva om 15 miljoner kronor förnekar i lördagens Expressen all kännedom om en sådan transaktion. Senare på lördagen presenterades ett uttalande på klubbens hemsida under rubriken ”ÖFK ochPuls8 gör ett gemensamt uttalande".

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Det var som en saga. Lilla Åby-Tjureda gjorde på tre år en blixtresa till elitserien i bandy. Byggde rekordsnabbt och rekordbilligt en hall för 43 miljoner kronor som stod klar till premiären. Allt var glädje, hurrarop och applåder. Men alla sagor slutar inte lyckligt. Laget kom toksist i elitserien.

Så frågan är vad som händer? Blir det en snabbresa nedåt nu?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.