Bengt Madsen har tröttnat

Bengt Madsen har länge varit ett omdiskuterat namn som fortsatt ordförande i Malmö FF. När laget också misslyckats i allsvenskan har kritiken vuxit. Han ställer inte upp för omval.

Han själv formulerade sin avskedsanmälan:

”Hösten 2009 informerade jag valberedningen om att jag ville fundera över årsskiftet, om jag var beredd kandidera ett år till som ordförande i Malmö FF. Skall man åtaga sig ett ideellt arbete i vår fina förening måste man vara beredd avsätta mycken fritid, men man måste också brinna för uppdraget.
Efter att ha fått distans till det gångna året känner jag nu att den brinnande lusten hos mig försvagats. Jag har därför meddelat valberedningen att jag efter 30 år i styrelsen, varav 10 som vice och 11 som ordförande, bestämt mig för att inte ställa upp för omval. Efter allt jag fått uppleva inom Malmö FF är det inte svårt påstå att MFF alltid förblir en del av mitt hjärta.
Bengt Madsen”

På det här viset slipper han ett eventuellt jobbigt årsmöte, där han förmodligen hade ifrågasatts och nu behöver han inte heller uppleva en diskussion som hade kunnat sluta med att han hade blivit petad.

I den s k Framtidsgruppen i Malmö mottogs beskedet med glädje.

- Vi är glada idag. Just ordförandefrågan har varit den svåraste nöten att knäcka inför årsmötet. Nu ser vi fram emot 100-årsjubileumet, säger Karl Nilsson i grupperingen Malmö FF:s vänner.

Karl Nilsson gör ingen hemlighet av att han ser positivt på Bengt Madsens besked.

- Vårt förslag är Håkan Jeppsson, säger Karl Nilsson och den tanken har också klubbens valberedning.

Karl Nilsson säger också i Skånska Dagbladet:

- Sedan är det en annan sak att Bengt gjort mycket gott under sin tid i MFF och vi har lovat honom att motionera om att han ska få bli hedersordförande.

Även Malmö FF:s vd Pelle Svensson hyllar Madsen:

- Bengt är en av de största någonsin i MFF:s historia. Just nu känns det ärligt talat mest tomt.

MFF:s årsmöte hålls den 18 februari. Det som nu inträffar nu är att parhästarna Bengt madsen och Hasse Borg samtidigt backar tillbaka.

Läs mera om Malmö FF:s årsmöte

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.