Bengt Madsen har tröttnat

Bengt Madsen har länge varit ett omdiskuterat namn som fortsatt ordförande i Malmö FF. När laget också misslyckats i allsvenskan har kritiken vuxit. Han ställer inte upp för omval.

Han själv formulerade sin avskedsanmälan:

”Hösten 2009 informerade jag valberedningen om att jag ville fundera över årsskiftet, om jag var beredd kandidera ett år till som ordförande i Malmö FF. Skall man åtaga sig ett ideellt arbete i vår fina förening måste man vara beredd avsätta mycken fritid, men man måste också brinna för uppdraget.
Efter att ha fått distans till det gångna året känner jag nu att den brinnande lusten hos mig försvagats. Jag har därför meddelat valberedningen att jag efter 30 år i styrelsen, varav 10 som vice och 11 som ordförande, bestämt mig för att inte ställa upp för omval. Efter allt jag fått uppleva inom Malmö FF är det inte svårt påstå att MFF alltid förblir en del av mitt hjärta.
Bengt Madsen”

På det här viset slipper han ett eventuellt jobbigt årsmöte, där han förmodligen hade ifrågasatts och nu behöver han inte heller uppleva en diskussion som hade kunnat sluta med att han hade blivit petad.

I den s k Framtidsgruppen i Malmö mottogs beskedet med glädje.

- Vi är glada idag. Just ordförandefrågan har varit den svåraste nöten att knäcka inför årsmötet. Nu ser vi fram emot 100-årsjubileumet, säger Karl Nilsson i grupperingen Malmö FF:s vänner.

Karl Nilsson gör ingen hemlighet av att han ser positivt på Bengt Madsens besked.

- Vårt förslag är Håkan Jeppsson, säger Karl Nilsson och den tanken har också klubbens valberedning.

Karl Nilsson säger också i Skånska Dagbladet:

- Sedan är det en annan sak att Bengt gjort mycket gott under sin tid i MFF och vi har lovat honom att motionera om att han ska få bli hedersordförande.

Även Malmö FF:s vd Pelle Svensson hyllar Madsen:

- Bengt är en av de största någonsin i MFF:s historia. Just nu känns det ärligt talat mest tomt.

MFF:s årsmöte hålls den 18 februari. Det som nu inträffar nu är att parhästarna Bengt madsen och Hasse Borg samtidigt backar tillbaka.

Läs mera om Malmö FF:s årsmöte

Vita Hästen gör sin bästa säsong på länge i Hockeyallsvenskan. Men de ekonomiska villkoren är hotfulla och förtar delar av glädjen..

 "Det är tuffa siffror", säger klubbchefen Dan Björkman.

Klubben måste ha in 5 miljoner kronor innan sista april för att klara elitlicensen, det är den bistra verkligheten.

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Det var som en saga. Lilla Åby-Tjureda gjorde på tre år en blixtresa till elitserien i bandy. Byggde rekordsnabbt och rekordbilligt en hall för 43 miljoner kronor som stod klar till premiären. Allt var glädje, hurrarop och applåder. Men alla sagor slutar inte lyckligt. Laget kom toksist i elitserien.

Så frågan är vad som händer? Blir det en snabbresa nedåt nu?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.