Krisen blir allt större i Hammarby

Krisen i Hammarby förvärras. Avhoppen fortsätter, från styrelser till vd:n och nu det senaste - tränaren Michael Borgqvist lämnar sin syssla med omedelbar verkan.

Michael Borgqvist har sagt upp sig från sin tjänst som cheftränare för Hammarby Fotboll. Orsaken är att han fått motta ett flertal hot från okända personer.

Fått flera hot

- Det är helt oacceptabelt att våra anställda får motta hot på det sättet och att det får de här följderna, säger Åsa Sånemyr, vd Hammarby Fotboll AB.

Hammarby Fotboll har haft en tuff säsong 2010, inte bara sportsligt utan på flera plan. Trycket på ledare i Hammarby är stort, men den sista tiden har Michael Borgqvist fått ta emot flera hot.

Därför har han och hans familj beslutat att han säger upp sig från tjänsten som cheftränare.

"Fruktansvärt"

- Det är fruktansvärt att det sker, säger Åsa Sånemyr, vd Hammarby Fotboll AB.

- Det är helt oacceptabelt med hot mot våra anställda. Det är mycket beklagligt att Micke känner sig tvingad att lämna sin tjänst och det är frustrerande att vi inte har instrument för att få bukt med den här typen av händelser.

Tränarparet Michael Borgqvist och Jesper Blomqvist kontrakterades inför säsongen 2010 och det har varit en tuff säsong för Hammarby på flera plan, men Michael Borgqvist har varit helt inställd på att slutföra säsongen.

Jesper fortsätter - så länge

- Vi talades vid om det bara härom veckan och Micke var helt inställd på att slutföra sitt uppdrag 2010, men nu kände han sig tvungen att fatta det här beslutet av hänsyn till sin familj, förklarar Åsa Sånemyr.

- Vi har haft väldigt begränsade resurser på grund av företagets ansatta ekonomi, så det har varit ett svårt arbete också för våra tränare.

Jesper Blomqvist fortsätter sitt tränaruppdrag i väntan på att styrelsen i Hammarby Fotboll AB ska fatta beslut kring tränarfrågan.

AIK Bandyförening och SvartGul Bandy utreder just nu av Skatteverket. Det handlar om från vilket konto spelarnas och ledarnas löner har kommit. ”Jag har hela tiden tyckt att det är fel eftersom det inte är SvartGul Bandy som betalat ut lönerna utan att det är föreningen som har gjort det”, säger Ingemar Andreasson, handläggare på Skatteverket, till SVT Sport.

Åbytravet byter vd.Johan F Lundberg får lämna sin roll och ersättare blir förre vd:n Kenneth Thollström. 

– Efter flera år av tunga investeringar måste vi ta ett steg framåt och lägga ökat fokus på lönsamhet och förbättrade intäkter, säger ordföranden Fredrik Tenfält. 

SKF fortsätter som huvudpartner till Gothia Cup. Det nya avtalet sträcker sig till 2022 och parterna tittar nu på hur de kan utveckla det nära samarbetet som byggts upp under många år. Högt upp på önskelistan: en utbyggnad av SKF Arena på Heden till nästa sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”  The same procedure as last…”. Det passar sannerligen in på rättighetsföretaget ISP Sportunder de här dagarna. Lagom som de nya avtalen för SHE, damhandbollen, hade avslöjats kom nästa presentation. ISP har snickrat ihop en överenskommelse mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Prioritet Finans.

Svenska sporträttighetsagenturen Spring Media har inlett ett samarbete med Red Bee för att lansera Wnited /juːˈnaɪtɪd/– världens första globala streamingtjänst tillägnad damfotboll. Presentationen skedde på måndagen under Sportel Monaco. 

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.