Krisen blir allt större i Hammarby

Krisen i Hammarby förvärras. Avhoppen fortsätter, från styrelser till vd:n och nu det senaste - tränaren Michael Borgqvist lämnar sin syssla med omedelbar verkan.

Michael Borgqvist har sagt upp sig från sin tjänst som cheftränare för Hammarby Fotboll. Orsaken är att han fått motta ett flertal hot från okända personer.

Fått flera hot

- Det är helt oacceptabelt att våra anställda får motta hot på det sättet och att det får de här följderna, säger Åsa Sånemyr, vd Hammarby Fotboll AB.

Hammarby Fotboll har haft en tuff säsong 2010, inte bara sportsligt utan på flera plan. Trycket på ledare i Hammarby är stort, men den sista tiden har Michael Borgqvist fått ta emot flera hot.

Därför har han och hans familj beslutat att han säger upp sig från tjänsten som cheftränare.

"Fruktansvärt"

- Det är fruktansvärt att det sker, säger Åsa Sånemyr, vd Hammarby Fotboll AB.

- Det är helt oacceptabelt med hot mot våra anställda. Det är mycket beklagligt att Micke känner sig tvingad att lämna sin tjänst och det är frustrerande att vi inte har instrument för att få bukt med den här typen av händelser.

Tränarparet Michael Borgqvist och Jesper Blomqvist kontrakterades inför säsongen 2010 och det har varit en tuff säsong för Hammarby på flera plan, men Michael Borgqvist har varit helt inställd på att slutföra säsongen.

Jesper fortsätter - så länge

- Vi talades vid om det bara härom veckan och Micke var helt inställd på att slutföra sitt uppdrag 2010, men nu kände han sig tvungen att fatta det här beslutet av hänsyn till sin familj, förklarar Åsa Sånemyr.

- Vi har haft väldigt begränsade resurser på grund av företagets ansatta ekonomi, så det har varit ett svårt arbete också för våra tränare.

Jesper Blomqvist fortsätter sitt tränaruppdrag i väntan på att styrelsen i Hammarby Fotboll AB ska fatta beslut kring tränarfrågan.

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Evenemangsgatan i Göteborg är något som många andra kommuner sneglar mot och ser som ett föredöme. Med arenor samlade så föredömligt  - med Scandinavium, Lisebergshallen, Valhallabadet, Heden,  Ullevi och Valhalla sporthallar finns ett jättelikt utbud av arrangemang årligen och lockar flera hundra tusen besökare. Det innebär att ingen annan stans är idrottsturismen så utvecklad – och nu hotad.Det finns ett växande behov av renovering och nybyggen. Kruxet  är politikerna inte kan hålla sams när frågorna kommer på bordet.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.