Nicklas oväntade presenter till kompisarna

Nicklas Bäckström har skapat en stiftelse för att hjälpa sjuka barn. Att killen har ett ödmjukt tänk framkommer nu igen när han gev alla lagkamrater i Washington varsin Ipad. Han ville visa sin tacksamhet för att de har hjälpt att komma in i NHL.

Han gör succé i Washington och är så framträdande att klubben ville skriva ett långtidskontrakt värt 52 miljoner årligen. Nicklas Bäckström är redan som 23-åring i välbärgad man.

Men han inser att han inte hade kommit dit utan sina lagkamrater och efter en träning var omklädningsrummet fyllt av Ipads. Var och en fick en egen och jublet steg.

- Jag fick en idé och jag tror att alla uppskattade det, säger Bäckström till dumpnchase.com.

- Lagkompisarna har hjälpt mig så mycket under de här tre åren. Jag ville bara tacka dem. När jag skrev ett nytt kontrakt ville jag visa min uppskattning.

En av lagkamraterna, Eric Fehr, sa:

- Fantastiskt, han är verkligen en kille med klass. Mycket snällt av honom att fixa en present till oss i laget och jag kommer definitivt att använda min.

Damkronornas bojkott av landslagsspel ger effekt – nu regnar ekonomiskt stöd över hockeyns landslagstjejer. Efter torsdagens besked av Svenska Ishockeybundet, där rätten till ersättning för förlorad arbetsinkomst, garanterades fortsatte pengaregnet under fredagen.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Nog har intresset för damfotboll efter VM-succén blivit större. Damallsvenskans publiksiffror har ökat med 30 procent efter Sveriges bronsbragd. Nu finns det siffror på det. Före VM, då sju omgångar spelades, låg snittet på 751. I dag, efter sju nya omgångar efter VM är snittet uppe på 983. En 30 procentig ökning!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Spelinspektionen har slagit till mot spelbolagen för andra gången i år. Nu är det fyra spelbolag som tillsammans får böta drygt 20 miljoner kronor. De har erbjudit vadhållning på matcher där de flesta är under 18 år. Det är förbjudet.

De tio namnen till det populära programmet Mästarnas mästare är klara. De tio atleterna är indelade i två grupper. Inspelning startar i Grekland i september. I vår visas programmet på SVT och då får vi reda på vem som blev Mästarnas mästare 2020.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.