Nicklas oväntade presenter till kompisarna

Nicklas Bäckström har skapat en stiftelse för att hjälpa sjuka barn. Att killen har ett ödmjukt tänk framkommer nu igen när han gev alla lagkamrater i Washington varsin Ipad. Han ville visa sin tacksamhet för att de har hjälpt att komma in i NHL.

Han gör succé i Washington och är så framträdande att klubben ville skriva ett långtidskontrakt värt 52 miljoner årligen. Nicklas Bäckström är redan som 23-åring i välbärgad man.

Men han inser att han inte hade kommit dit utan sina lagkamrater och efter en träning var omklädningsrummet fyllt av Ipads. Var och en fick en egen och jublet steg.

- Jag fick en idé och jag tror att alla uppskattade det, säger Bäckström till dumpnchase.com.

- Lagkompisarna har hjälpt mig så mycket under de här tre åren. Jag ville bara tacka dem. När jag skrev ett nytt kontrakt ville jag visa min uppskattning.

En av lagkamraterna, Eric Fehr, sa:

- Fantastiskt, han är verkligen en kille med klass. Mycket snällt av honom att fixa en present till oss i laget och jag kommer definitivt att använda min.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Det blir stjärntätt när Bauhaus-galan avgörs på Stadion torsdagen den 30 maj, Kristi Himmelsfärds dag. Tio världsettor kommer till Diamond League-tävlingen. Många frågar sig om stavhopparen Armand ”Mondo” Duplantis också deltar..

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nordea har i många år haft en framträdande position inom svensk idrottssponsring. Främst har det handlat om Masters i golf respektive tennis med bl a Nordic Light Open, I år har eventmanagern Tomas Björklund i stället gett klartecken till GKSS Match Cup Sweden som är Sveriges största seglingsevent. I fjol såg 50 000 åskådare tävlingen. Nordea går in som ny huvudpartner. Och notera: arrangörerna lovar plastfritt i Marstrand vid tävlingen. 

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!