Ska överleva via supportrarnas banklån

Stjärnfyllda Sandvikens AIK är favorit till mästartiteln när bandysäsongen går mot kulmen. Samtidigt kämpar klubben för att stoppa det ekonomiska raset. Skulderna är uppe i 2 miljoner kronor och hoppet står till supportrarna som erbjuds banklån där pengarna går till klubben!

Situationen är och har varit allvarlig länge. När inte ens bussbolaget ville köra lagen till bortamatcherna utan betalning i förväg stod sanningen klar för gästrikarna.

- Låna och skänk pengarna!

Nu introduceras en högst ovanlig metod för alla supporters och andra eventuella intresserade.

- Ta ett lån och skänk pengarna till oss, är budskapet.

I lokaltidningen, Arbetarbladet, ifrågasätter läsarna metoden och undrar om det är ett tidigt aprilskämt?

Det här är vad intresserade erbjuds

Privatpersoner och företag uppmanas att delta. Antingen via egna banklån där pengarna styrs till klubben eller som borgenärer när klubben tecknar lånet hos SEB.

Vid ett eget lån får personen i gengäld ett paket av olika s k förmåner. 100 000 kr är den högsta lånesumman och erbjuds matchbiljetter till ett värde av max 20 000 kronor till alla hemmamatcher i tio år, två matchbiljetter till alla SM-finaler med SAIK, fritt medlemskap i tio på (värt cirka 2 000 kronor) och en namnskylt i entrén vid Göransson Arena.

I fallande skala för såväl insats och utbyte erbjuds olika paket.

Erbjuds också att bli borgenär

Förutom banklånen och pengar som slussas vidare till klubbar kan enskilda också bli borgenärer till lån om 50 000 kr som tecknas av klubben.

På hemsidan förklarar klubbens ordförande, Lars-Olof Skoog, att styrelsen har antagit ett tufft åtgärdsprogram.

- Alla i och kring SAIK har insett allvaret i situationen och bidragit med vad de kan. Speciellt glädjande är att både supporters och sponsorer engagerat sig för att rädda SAIK:s ekonomi. Vi har ett fortsatt allvarligt läge men vi har kopplat greppet och vi följer planen, säger Lars-Olof.

Värst är de stora leverantörsskulderna som är uppe i 2 miljoner kronor. Här krävs ett omedelbart resultat.

- För att göra det möjligt så har föreningen fört samtal med ett antal tänkta borgenärer (privatpersoner och sponsorer), intresset har varit stort och vi är mycket tacksamma för den support vi får, säger Lars-Olof Skoog.

Åtgärdsprogram

De viktigaste punkterna i åtgärdsprogrammet är:

* Handlingsplan för att öka publikintäkterna

* Handlingsplan för att öka sponsor- och reklamintäkterna

* Sparkrav på 10 procent inom alla verksamhetsgrenar

* Överenskomma med spelare, ledare och anställda att innehålla 10-15% av lönen under fyra (4) månader (januari – april)

* Ett långsiktigt låneupplägg med en ny samarbetspartner gör det möjligt att betala våra leverantörsskulder

* Fortsätta det långsiktiga arbetet med att anpassa verksamheten till de finansiella förutsättningarna för föreningen

Måste få ett slut på skulderna

Lars-Olof Skoog tror att det finns människor som vill skänka pengar. I en kommentar säger han:

- Litar människor på att vi klarar upp ekonomin nu en gång för alla? Har vi deras förtroende? Det måste vi visa att vi är värdiga att få.

- Vi kan helt enkelt inte fortsätta hålla på så här år efter år, säger han.

Claes Hallqvist (inte verifierad)

tors, 2011-03-10 16:10

1. Ska överleva viasupportrarnas banklån

"Privatpersoner och företag uppmanas att vara borgenärer via banklån till Sandvikens AIK hos SEB" Man kan ju inte låna och vara borgenär samtidigt. Borgenär är den som är fordringsägare, d.v.s. SEB. Möjligen kan man vara borgensman, d.v.s. garant för att gäldenären/låntagaren, SAIK, betalar lånet till borgenären/SEB. (Således mycket stor skillnad mellan borgenär och borgensman)

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.