Tuff kamp mellan STCC och TTA

Nyhetsbulletinerna från konkurrenterna STCC och TTA korsar varandra. Att Jan ”Flash” Nilsson och Richard Göransson kör sin sista STCC-tävling i helgens final på Mantorp Park kablas ut samtidigt med nyheten att STCC skriver avtal med Ring Knutstorp.

Det är en kamp om uppmärksamheten och sympatierna – och ytterst, många miljoner kronor.

Ideliga pressmeddelande

De konkurrerande bolagen använder varje framgång och är snabba att skicka ut pressmeddelande.

- Ring Knutstorp är den vackrast belägna banan i hela landet och vi kommer att tillsammans  fortsätta utveckla våra evenemang, säger Bob Huzell, VD för STCC AB.

- Banans anläggningar håller hög klass och geografiskt ligger Ring Knutstorp helt rätt med sin närhet till Danmark.

STCC visade upp nytt banavtal

För bara några dagar sedan presenterade STCC också ett avtal med Mantorp Park för de närmsta fem åren. Klart sedan tidigare är också att STCC kommer att köra sin final i Stockholm, på Solvalla, 2012.

TTA gjorde ett stort nummer av att Janne ”Flash” Nilsson och Richard Göransson har kört färdigt i STCC.
Janne ”Flash” är både pappa till STCC samtidigt som är dubel STCC-mästare.

- Jag kommer att gå ur bilen på Mantorp med tårar i ögonen, det har varit en fantastisk resa i STCC sedan 1996. Men jag är inte den som tittar bakåt, blickar jag framåt ser det ännu ljusare ut, säger ”Flash”.

Kört 225 tävlingar

”Flash” grundade STCC 1996 och har sedan dess tävlat i samtliga 225 tävlingar utom en på grund av en ryggskada från en krasch på Anderstorp 1999. Sedan 1996 har ”Flash” plockat två titlar, fyra silvermedaljer, 35 segrar, 74 pallplatser, 29 pole positions och 34 snabbaste varv.

Helgens final markerar även sista tävlingen för Flash Engineering, det mest segerrika teamet i STCC:s historia.

- Vi har haft en fantastisk framgångssaga med Flash Engineering i STCC med Volvo och BMW samt förare som Richard Göransson, Mattias Ekström, Rickard Rydell, Robert Dahlgren och Colin Turkington, säger ”Flash”.

Grundat båda serierna

Nu är han en av grundarna till nya TTA – tillsammans med de största och mest framgångsrika racingteamen i Sverige: Volvo Polestar Racing, WestCoast Racing och Brovallen Design.

- Vi har ett samarbete mellan teamen som ingen trodde skulle vara möjlig, säger ”Flash” som är inspirerad inför sin 29:e racingsäsong.

- Jag hade bestämt mig för att sluta, men med den nya bilen så är suget tillbaka och jag måste bara fortsätta.

98 pallplatser på 119 starter

Den fyrfaldiga och regerande STCC-mästaren Richard Göransson kommer nästa säsong att köra i nystartade TTA-mästerskapet.

Efter fyra mästerskapssegrar, 37 segrar och 61 pallplatser på 119 STCC-starter väntar nu nya utmaningar.

- Jag är väldigt stolt över vad jag åstadkommit i STCC och framför allt att jag är mesta mästaren med fyra titlar, säger Richard.

Har ett tre-årskontrakt

Han skrev inför årets säsong ett treårskontrakt med WestCoast Racing och fortsätter i teamet som från och med nästa säsong kör i nystartade TTA-mästerskapet.

- TTA har ett intressant koncept med snabbare bilar, bättre förutsättningar för team, förare och arrangörer och ett spännande upplägg.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth har arbetat med Richard Göransson i sex säsonger och är glad att fortsätta samarbetet. Ett samarbete som bland annat gett tre SM-titlar och ett EM-guld.

Att aldrig stå på fel sida – det är nyckelord för Never Offside som erbjuder svenskt föreningsliv nya inkomstmöjligheter. Företaget startades 2014 och är idag en viktig samarbetspartner för flera elitklubbar i våra största lagidrotter.

Never Offside bygger digitala nätverk i syfte att skapa nya intäkter där klubbens olika partners, och supporters, kan möta varann.

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.