Paret Elmander startar Skönhetsfabriken

Galatasaray-proffset Johan Elmander och hans fru Amanda satsar på skönhet och startar Skönhetsfabriken i Göteborg. Konceptet bygger på samverkan med kunderna – och jämlikhet. Och det blir medalj i EM i sommar, om vi får tro landslagscentern.

Hudvård, hårvård, träning och relax, allt samlat under ett tak. Det är vad Skönhetsfabriken, som är en 1 200 kvadratmeter stor del av nya Clarion Hotel Post i centrala Göteborg, erbjuder.

Skapar behandlingar på plats

- Vårt koncept är unikt, oss veterligt. Vi fokuserar på individanpassade behandlingar. Hos oss köper man tid och därefter skapar vi behandlingar på plats tillsammans med kunderna, berättar Johan Elmander exklusivt för Idrottens Affärer och fortsätter:

- Att läsa en behandlingsmeny kräver ofta stor kunskap, både om produkter och om sig själv. Generellt har människor inte den kunskapen. Vi tror att vi kan få flera människor att känna sig välkomna och bekväma om vi tar bort de kraven.

Inredningen lockar männen

Män är en uttalad målgrupp för Skönhetsfabriken.

- Vi satsar på jämlik skönhet och vill få män att på eget initiativ besöka oss. Vi har arbetat extra med både vårt utbud och vår inredning för att locka männen.

Idén till Skönhetsfabriken kläcktes av Johan Elmanders fru Amanda. Hon är sjuksköterska, brinner för att förebygga ohälsa och ville skapa ett ställe att må bra på, och att komma bort ifrån vardagen på.

Ytterligare en sporre

- Vi har rest mycket och sett många anläggningar som enligt vår åsikt inte håller måttet, jämfört med vad du betalar. Det blev ytterligare en sporre till att skapa ett bättre utbud på marknaden, säger Johan Elmander som aldrig tvekade att etablera verksamheten i Göteborgs nya superhotell:

- Ett sådant erbjudande dyker bara upp en gång i livet och då gäller det att våga, säger Johan Elmander som bland annat bidragit med att testa träningsformen, Fustra-metoden, samt fungerar som rådgivare till sin fru i frågor som gäller koncept och utbud som skall kunna locka män.

- Och barberare var det jag som vill ha! Tiden får utvisa, men jag tror att det kommer finnas en roll för mig i företaget framöver.

Trivs i Turkiet

Paret Elmander sköter verksamheten på distans – vilket går tack vare målmedvetna medarbetare.
- Vi trivs väldigt bra i Turkiet. Vi bor i en fantastisk stad och människorna är helt underbara. Det har gått bättre och bättre för varje match jag har spelat. Vi har ett riktigt bra lag och trivs väldigt bra med klubben och killarna i laget.

Några som också trivdes bra är medarbetarna på ventilationsföretaget Swegon, som var de första konferensgästerna som testade Skönhetsfabrikens behandlingar.

- Proffsiga Evelina förvandlade snabbt en sliten projektledare till en grekisk gudinna i linje med det festtema vi hade på vår företagsfest.  På bara 40 minuter blev jag snyggare än någonsin och var mycket nöjd med deras ekologiska produkter, säger Satu Palmgren, projektledare på Swegon.

Medalj med lite tur

Bara fyra månader kvar till EM. Frågan är given: Hur går det för Sverige i EM i sommar?

- Det är ju en svår grupp vi har hamnat i men jag tror att vi kan ta oss vidare. Vi behöver ha lite tur och arbeta hårt om vi vill nå våra mål i EM. Jag tror på medalj!

Säger Johan Elmander, Alingsås mest kände son tillsammans med potatisens fader, Jonas Alströmer.

Östersunds FK gör ett minusresultat på närmare 40 miljoner kronor i stället för beräknade 18,5. Anledningen är att bolagsstyrelsen plockat bort den förväntande 15 miljonerna från Cypernbolaget Puls 8 i  balansräkningen. Årsredovisningen blev klar på onsdagskvällen 

- Det är ett katastrofresultat, bekräftar klubbens vd, Lennart Ivarsson.

Idrottsparken blev Nya Parken som blev Östgötaporten som nu blir, ja vad då? Men vid onsdagens årsmöte avslöjade IFK att ett företag har köpt rättigheterna till fotbollsarenan. 

-  Det är en av de största affärerna klubben någonsin gjort, säger klubbchefen Patrik Selin

Vasalopsspåren är räddade och nu står arrangörerna och cirka 30 000 åkare inför rejäla prövningar under några dagar. På fredag blir det skidåkning under synnnerligen annorlunda villkor . 

Då körs både Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Med flera kändisar, bl a Marcus Hellner och ytterligare  tre olympiska guldmedaljörer bland drygt 2 200 anmälda .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.