Paret Elmander startar Skönhetsfabriken

Galatasaray-proffset Johan Elmander och hans fru Amanda satsar på skönhet och startar Skönhetsfabriken i Göteborg. Konceptet bygger på samverkan med kunderna – och jämlikhet. Och det blir medalj i EM i sommar, om vi får tro landslagscentern.

Hudvård, hårvård, träning och relax, allt samlat under ett tak. Det är vad Skönhetsfabriken, som är en 1 200 kvadratmeter stor del av nya Clarion Hotel Post i centrala Göteborg, erbjuder.

Skapar behandlingar på plats

- Vårt koncept är unikt, oss veterligt. Vi fokuserar på individanpassade behandlingar. Hos oss köper man tid och därefter skapar vi behandlingar på plats tillsammans med kunderna, berättar Johan Elmander exklusivt för Idrottens Affärer och fortsätter:

- Att läsa en behandlingsmeny kräver ofta stor kunskap, både om produkter och om sig själv. Generellt har människor inte den kunskapen. Vi tror att vi kan få flera människor att känna sig välkomna och bekväma om vi tar bort de kraven.

Inredningen lockar männen

Män är en uttalad målgrupp för Skönhetsfabriken.

- Vi satsar på jämlik skönhet och vill få män att på eget initiativ besöka oss. Vi har arbetat extra med både vårt utbud och vår inredning för att locka männen.

Idén till Skönhetsfabriken kläcktes av Johan Elmanders fru Amanda. Hon är sjuksköterska, brinner för att förebygga ohälsa och ville skapa ett ställe att må bra på, och att komma bort ifrån vardagen på.

Ytterligare en sporre

- Vi har rest mycket och sett många anläggningar som enligt vår åsikt inte håller måttet, jämfört med vad du betalar. Det blev ytterligare en sporre till att skapa ett bättre utbud på marknaden, säger Johan Elmander som aldrig tvekade att etablera verksamheten i Göteborgs nya superhotell:

- Ett sådant erbjudande dyker bara upp en gång i livet och då gäller det att våga, säger Johan Elmander som bland annat bidragit med att testa träningsformen, Fustra-metoden, samt fungerar som rådgivare till sin fru i frågor som gäller koncept och utbud som skall kunna locka män.

- Och barberare var det jag som vill ha! Tiden får utvisa, men jag tror att det kommer finnas en roll för mig i företaget framöver.

Trivs i Turkiet

Paret Elmander sköter verksamheten på distans – vilket går tack vare målmedvetna medarbetare.
- Vi trivs väldigt bra i Turkiet. Vi bor i en fantastisk stad och människorna är helt underbara. Det har gått bättre och bättre för varje match jag har spelat. Vi har ett riktigt bra lag och trivs väldigt bra med klubben och killarna i laget.

Några som också trivdes bra är medarbetarna på ventilationsföretaget Swegon, som var de första konferensgästerna som testade Skönhetsfabrikens behandlingar.

- Proffsiga Evelina förvandlade snabbt en sliten projektledare till en grekisk gudinna i linje med det festtema vi hade på vår företagsfest.  På bara 40 minuter blev jag snyggare än någonsin och var mycket nöjd med deras ekologiska produkter, säger Satu Palmgren, projektledare på Swegon.

Medalj med lite tur

Bara fyra månader kvar till EM. Frågan är given: Hur går det för Sverige i EM i sommar?

- Det är ju en svår grupp vi har hamnat i men jag tror att vi kan ta oss vidare. Vi behöver ha lite tur och arbeta hårt om vi vill nå våra mål i EM. Jag tror på medalj!

Säger Johan Elmander, Alingsås mest kände son tillsammans med potatisens fader, Jonas Alströmer.

Det blev stundtals en hetsig ordväxling när Daniel Kindberg på fredagen förhördes av åklagaren Niklas Jeppsson vid Ångermanlands tingsrätt i Härnösand. En samlad Kindberg vek inte ned sig en tum och förklarade sig hela tiden oskyldig. 

Redbergslids handbollsspelare ska testa golvet vid en träning i helgen, men på måndag är det tänkt att det ska bli handboll i Scandinavium igen. Got Event har svarat för ett antal åtgärder för att undvika problemet med halka som stoppade matchen Redbergslid-Skövde I måndags.

BAUHAUS-galan som rankades i år som världens nionde bästa friidrottsgala.  får ny form nästa år. Arrangörerna har   mod att göra om tävlingen. Från 2020 blir galan på Stockholms Stadion en fri tävling utan Diamond League.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damallsvenska Växjö DFF  kände hur den ekonomiska snaran drogs åt hårdare och hårdare. Fjolåret gick minus med 700 000 kronor. Årets säsong: 300 000 back. Då dök trävaruhandlaren och miljardären Santhe Dahl, 65, upp med en rejäl penningpåse. Bonngrabben från Moheda har aldrig sett en match med Växjös damer!

C More har ingått avtal som exklusiv mediepartner till ESS - Elitserien i Speedway med start säsongen 2020. Storsatsningen innebär att Elitseriens samtliga 82 matcher sänds i C Mores kanaler. Två matcher per omgång, en på tisdag och en på torsdag, är huvudmatcher och planeras att sändas i Sportkanalen.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.