Satsar tillsammans i jätteprojekt

Nu ger sig Prioritet Finans även in i fastighetsbranschen. IFK Göteborgs storsponsor som också har intressen i Redbergslids och Hammarbys handboll går in som 50-procentig delägare i jätteprojektet Änglagården i Göteborg.
Nils Wiberg, VD Prioritet Group och Ola Serneke, VD SEFA, är numera affärskollegor.


En satsning som värderas till över 800 miljoner.

- Under senare år har jag lärt känna SEFA och dess grundare Ola Serneke. Han är en utpräglad entreprenör med stora visioner, förklarar Nils Wiberg, VD och huvudägare i Prioritet Finans-koncernen, beslutet. 

Tog själva iinitiativet

Änglagården är tänkt att bli Sveriges största multisportanläggning och planeras stå färdig sommaren 2015. Byggnadens volym på ca 45 000 kvm ska rymma grundskola, idrottsgymnasium, fotbollsakademi, en skidanläggning inomhus, fullstor fotbollsplan, handbollsplaner, idrottsläkarmottagning, gym med sjukgymnaster, idrottsboende m.m.

Änglagården växer fram i i Kviberg vid det gamla regementsområdet och här har Göteborgs Stad en vision om att utveckla en jättelik multisportanläggning.  

SEFA är en koncern inom bygg, anläggning, fastighet och industri, och har själva tagit initiativ till satsningen. Företaget har påtagit sig rollen som både byggherre och totalentreprenör. Projektet är det största som SEFA har utvecklat med en budget på 800 miljoner och involveras alla affärsområden inom koncernen.

Ska vara klart 2015

Projektet planeras stå färdigt 2015 och nu går alltså finansbolaget in som en delfinansiär.

- Både jag och Ola har en ambition att verka för Göteborg som stad och inte minst som idrottsstad, Nils Wiberg.

- Därför känns det helt naturligt för oss att gå in i denna unika sportanläggning som kommer ge möjligheten att skapa nya talanger och leda många ungdomar rätt i livet. 

Träffades på sponsorläktaren?

Kanske har de träffats på sponsorläktaren och börjat prata gemensamma intressen, men i vilket fall som är både Prioritet Finans och SEFA stora sponsorer till IFK Göteborg.

- Att få in Prioritet Finans som delägare känns personligen riktigt bra. Nils Wiberg är en stor affärsman som inte rubbar på sina värderingar om att utveckla idrotten och Göteborg, säger SEFA:s VD Ola Serneke. 

- Det ger ju dessutom en enorm ekonomisk stabilitet i projektet i och med Prioritets Finans affärsidé och starka finansiella situation.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.