Oliver gav pappa en Lamborghini

Vissa betalar av mamma och pappas huslån, andra ger stora penningbelopp, några kanske inte gör någonting. Alltså uppskattar sin mamma och pappa. Oliver Ekman-Larsson gav pappan en Lamborghini.


Det är sällan det kommer fram hur alla svenska idrottsmiljonärer egentligen tackar sina föräldrar som ofta har en stor del i karriären.

Utan mamma och pappa, då...

Det är ju så att utan mamma och pappa som skjutsade, stöttade och uppmuntrade hade det aldrig blivit något. Då skulle det inte ha blivit någon karriär.

Det får inte glömmas bort, det får inte bli något som man tar för givet, men frågan är vad som sker, om det sker något...

Den dagen då miljonerna börjar trilla in. När plånboken blir så full att det räcker och blir över.

För vissa är det en självklarhet att dela med sig.

Pengar, huslån, presenter

Det skrivs eller pratas inte så mycket om det här. Men visst gör många mycket.

Det kommer inte fram, men i många fall handlar det om att lösa gamla banklån, köpa nya hus eller göra andra större inköp. Alternativt att bilda bolag och att någon förälder tar hand om affärerna.

Historien om Oliver Ekman Larsson är charmig.

Nu ska du får drömbilen

Han gick och köpte en Lamborghini till pappa Patrik.

- Jag visste att han alltid drömt om en sådan.

På frågan om vilka som är hans förebilder så svarade Oliver:

- Alla i min familj.

Det säger en hel del om den här killen.

Närmare 300 miljoner som 28-åring

Han har skrivit på ett nytt sex-årskontrakt med Phoenix Coyotes och blir förmögen.

Som 22-åring vet han nu att varje år framåt kommer han att tjäna minst 40 miljoner kronor. Då han fyller 28 har han kommit upp i närmare 300 miljoner i hockeylön sedan han som 18-åring värvades av prärievargarna.

- Pengar som jag aldrig hade kunnat föreställa mig, har han sagt i flera intervjuer.

Nästan 40 miljoner per säsong för att göra det han älskar, att spela hockey.

- Jag hade kunnat avvakta lite till när vi förhandlade, men när jag såg deras förslag nappade jag.

Tacksamhetspresent

- Jag ville verkligen ha den längden på kontraktet och jag får en stor roll i laget.

Det var sen som han köpte en Lamborghini till sin pappa.

- Det var en slags tacksamhetspresent för allt han har gjort för mig. Presenten var till min mamma också. Hon använder den inte så ofta, men de har gjort så mycket för mig och gör det fortfarande så jag ville ge tillbaka något. De förtjänar det.

Flera liknande historier, vill man höra mera utav.

Reagerade? Han blev väl glad

Och hur reagerade pappa, förresten?

- Han blev glad. Och han var faktiskt med när vi köpte bilen så han visste om det, säger Ekman-Larsson.

Nu tvingas Oliver Ekman-Larsson låna bilen ibland under vistelsen i Sverige. Senast på tisdagen var han i Stockholm inför landslagssamlingen inför OS i Sotji.

Grabben från Tingsryd som via Leksand blev NHL-spelare har en utvecklingskurva som  pekar mot en position som en av Sveriges främsta backar. Han spelade aldrig mindre än 30 minuter i vinterns 48 matcher. Han vann lagets assistliga med 21 passningar och blev utsedd till lagets mest värdefulle spelare.

Och det är bara början på karriären och miljonerna.

Idrottstrunken - som den har burits till matcher, träningar och tvättmaskiner. Oliver Ekman-Larsson har haft hjälp. Och det är dem han vill tacka speciellt, nämligen sina föräldrar som fick en Lamborghini. Foto: Scanpix

Peter Dahlén (inte verifierad)

ons, 2013-08-14 10:41

1. En Lamborghini till mor

Undrar när den dagen kommer, då en svensk kvinnlig lagidrottare kan ge sin mamma en Lamborghini, för att sedan säga: "Och det är bara början på karriären och miljonerna."

Kalle Andersson (inte verifierad)

fre, 2013-08-16 14:03

2. Den dagen tjejerna genererar samma pengar

Tjejerna kommer kunna saga samma sak den dagen de genererar lika mycket pengar. När de inte är bättre än att mest familj och vänner kommer på matcherna så blir det svårt att betala ut miljonlöner. När de lyckas med att sälja ut arenor på ca 20000 åskådare 3 ganger i veckan samt locker miljonpublik varje vecka.. den dagen kan dom det.. men det händer troligtvis aldrig eftersom de aldrig kommer ha den kvalitén..
I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.