1 230 NHL-matcher sänds i TV

Alla älskare av NHL med allt vad ligan står för måtte jubla. Viasat sänder maximalt från världens bästa hockeyliga. Nu får tittarna mer än någonsin tidigare från NHL. Totalt ska 1 230 matcher visas.
Douglas Murray vid en presskonferens i hans nya klubb, Montreal Canadiens. När han gör NHL-debt sänder Viasat. Foto: Ryan Remiorz, AP Photo/TT Nyheter


- Vi visar alla matcher. Alla! I grundspel som slutspel. Det är en maxad rättighet som vi är otroligt stolta över. Och trycket kring NHL pumpas givetvis upp ännu några grader med tanke på kommande OS i Sotji, säger Viasats Sports Programchef Per Nunstedt.

Klassikermöte

Redan förra säsongen började Viasat sända alla matcher från NHL. Men på grund av en segdragen lockout är det här första gången som en NHL-säsong i full längd ska visas på svensk tv.

Dessutom kommer det nästan varje vecka att sändas primetime-matcher, svensk tid, inramade av studio. Tisdagsnattens premiärstudio leds av Tobias Carlsson tillsammans med Viasat Hockeys NHL-expert Johan Garpenlöv.

Säsongen rivstartar med ett klassikermöte, när Montreal tar emot Toronto. Douglas Murray kan göra debut för Montreal.

Murrays debut

- Murray kommer att bidra med sin kraft. Han får ta den fysiska rollen, och han bidrar med sin personlighet var han än kommer någonstans, säger Johan Garpenlöv som ser fram emot en intensiv premiär.

- Det är första matchen, det är två kanadensiska original six-lag som gick till slutspel förra säsongen och har förhoppning om att kunna göra en ännu bättre säsong, säger Garpenlöv.

Senare på natten sänds regerande mästaren Chicagos premiär mot Washington.

Nytt inslag - OS-kollen

- Chicago har behållit sin starka stomme och jag tror de vinner Stanley Cup i år igen.

Nytt för i år är att studion kommer att ta temperaturen på OS-aktuella svenskar i segmentet "OS-kollen".

- I OS är alla de bästa tillgängliga, under en tid när alla är som bäst. Alla har haft möjlighet att komma i form och kan prestera sin bästa hockey, säger Johan Garpenlöv.

- Vi har så många spelare i NHL att vi ska konkurrera om OS-guldet. Det finns 13-14 givna spelare. För övriga gäller det att fajtas och prestera, fortsätter han.

Supporterklubben, det är platsen för de allra trognaste. Därför är besvikelsen stor i Malmö Redhawks sedan misstankarna visade sig riktiga. För några veckor sedan började några personer i styrelsen misstänka att pengar försvunnit. I veckan kom bekräftelsen - kontot var tömt.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Långsamt spel har under lång tid varit ett gissel på golfbanorna. För spelare, publik, tv-tittare. Nu skärper Europatouren reglerna och PGA-touren lovar att hänga på. Pliktslag och böter väntar när spelarna överskrider tiden. Bra men böterna är för låga!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.