1 230 NHL-matcher sänds i TV

Alla älskare av NHL med allt vad ligan står för måtte jubla. Viasat sänder maximalt från världens bästa hockeyliga. Nu får tittarna mer än någonsin tidigare från NHL. Totalt ska 1 230 matcher visas.
Douglas Murray vid en presskonferens i hans nya klubb, Montreal Canadiens. När han gör NHL-debt sänder Viasat. Foto: Ryan Remiorz, AP Photo/TT Nyheter


- Vi visar alla matcher. Alla! I grundspel som slutspel. Det är en maxad rättighet som vi är otroligt stolta över. Och trycket kring NHL pumpas givetvis upp ännu några grader med tanke på kommande OS i Sotji, säger Viasats Sports Programchef Per Nunstedt.

Klassikermöte

Redan förra säsongen började Viasat sända alla matcher från NHL. Men på grund av en segdragen lockout är det här första gången som en NHL-säsong i full längd ska visas på svensk tv.

Dessutom kommer det nästan varje vecka att sändas primetime-matcher, svensk tid, inramade av studio. Tisdagsnattens premiärstudio leds av Tobias Carlsson tillsammans med Viasat Hockeys NHL-expert Johan Garpenlöv.

Säsongen rivstartar med ett klassikermöte, när Montreal tar emot Toronto. Douglas Murray kan göra debut för Montreal.

Murrays debut

- Murray kommer att bidra med sin kraft. Han får ta den fysiska rollen, och han bidrar med sin personlighet var han än kommer någonstans, säger Johan Garpenlöv som ser fram emot en intensiv premiär.

- Det är första matchen, det är två kanadensiska original six-lag som gick till slutspel förra säsongen och har förhoppning om att kunna göra en ännu bättre säsong, säger Garpenlöv.

Senare på natten sänds regerande mästaren Chicagos premiär mot Washington.

Nytt inslag - OS-kollen

- Chicago har behållit sin starka stomme och jag tror de vinner Stanley Cup i år igen.

Nytt för i år är att studion kommer att ta temperaturen på OS-aktuella svenskar i segmentet "OS-kollen".

- I OS är alla de bästa tillgängliga, under en tid när alla är som bäst. Alla har haft möjlighet att komma i form och kan prestera sin bästa hockey, säger Johan Garpenlöv.

- Vi har så många spelare i NHL att vi ska konkurrera om OS-guldet. Det finns 13-14 givna spelare. För övriga gäller det att fajtas och prestera, fortsätter han.

Det finns ett gammalt småländskt talesätt som lyder ”dä gaur allri”. Men när det gäller bandy och klubben Åby/Tjureda är kanske den rätta tillämpningen ”dä gaur allti”.

När förstudiegruppen inledde sitt arbete dagen efter den var tillsatt kännetecknades arbetet av ”finns inte en dag att förlora, bara tid att vinna”. Hallen står klar till seriestarten oktober 2019.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nordea har i många år haft en framträdande position inom svensk idrottssponsring. Främst har det handlat om Masters i golf respektive tennis med bl a Nordic Light Open, I år har eventmanagern Tomas Björklund i stället gett klartecken till GKSS Match Cup Sweden som är Sveriges största seglingsevent. I fjol såg 50 000 åskådare tävlingen. Nordea går in som ny huvudpartner. Och notera: arrangörerna lovar plastfritt i Marstrand vid tävlingen. 

Denna ständiga följetong om för mycket spelreklam.  Nu tydliggör Spelinspektionen och Konsumentverket samarbetet i tillsynen av spelbolagens marknadsföring.

Samtidigt urskiljer sig idrottsstjärnor som förmådde sig att säga nej till spelbolag och de som inte kunde motstå pengarna från bolagen.

Nu straffas också de första bolagen.

SVT gör sig nu gällande i kampen om rättigheter till olika idrotter och tävlingar. Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Daniel Ståhl är trion som blir mer synliga framöver.De tre och Europas övriga stjärnor i friidrott och simning kommer att tävla om EM-medaljer i SVT från 2020 till 2024.

Allmänt talas det om att klubbarna i bandy-Sverige har problem med ekonomin. Men Edsbyn klarar att lösa Simon Jansson. Men så sker det med hjälp av supportrarna som har gjort en insamling och fått ihop en kvarts miljon kronor!