Hockey-Sverige tvivlar inför besparingar

Sakta men säkert börjar man runt om i hockey-Sverige få klart för att sig att den ekonomiska förlusten på 25 miljoner kronor från hockey-VM måste få konsekvenser. Många klubbar kommer att drabbas.
Hockeyförbundets ordföranden Christer Englund tvingades medge det ekonomiska bakslaget. Foto: Pontus Lundahl, TT Nyheter


Datum nalkas då Sveriges Ishockeyförbund ställs till svars. Alla framträdande ledare träffas ansikte mot ansikte vid förbundets ordförandekonfrens den 15 november.

Vilken linje väljer förbundet?

Då ska förbundets ansvariga presentera planen för hur verksamheten ska fortgå utan 25 miljoner.

Radiosporten har pratat med ordförandena i flera av distrikten och många oroar sig för att anslagen ska bli lägre och att serieavgifterna ska höjas.

Frågan är vilka sparmetoder som krävs. Svaret angår många. Hockeyettan representerar ett antal föreningar och där känner ordföranden Ronnie Glysing tvivel.

De får spara själva

- Vår uppfattning är att det finns en uppenbar risk att de centrala nivåerna kommer att välja högre avgifter istället för att man rationaliserar verksamheten, säger Glysing som anser att förbundet får göra som föreningarna.

Till Sportradion säger han:

- Man får göra besparingar och se till att man blir bättre på att dra in pengar för det är inte meningen att föreningslivet ska vara med och finansiera detta.

Antingen eller

Antingen sparar förbundet på central nivå och att klubbarna undkommer eller, ja, det är klubbarnas farhågor, det är ute i hockey-Sverige som indragningar måste ske.

Förbundet har upprättat sin plan. Via besparingar och ökade intäkter ska man bygga ett överskott på 5 miljoner kronor per år. 

- Vi ser över hela verksamheten men just nu är inte anslaget till distrikten det som behöver ändras, säger Englund som inte kan peka ut några konkreta besparingar.

- Vi kommer att kontakta distrikten i god tid innan konferensen med de förslag vi har och då får de ta ställning till de presentationer som vi lägger fram.

Emma (inte verifierad)

lör, 2013-10-26 12:17

1. Bort med Christer Englund,

Bort med Christer Englund, allt har bara gått utför sedan han kom. Tacka vet jag på den tiden då Rikard Fagerlund styrde, då var det full fart både på isen och utanför den. Nu är allt bara patetiskt slätstruket

Lars Christenssons (inte verifierad)

ons, 2013-10-30 09:32

2. Hockey VM

Igår stod det klart att Svenska Ishockeyförbundet måste låna en avsevärd summa pengar av RF för att klara den löpande verksamheten efter det gigantiska VM fiaskot. Ett identiskt VM projekt som finska ishockeyförbundet lyckades skapa ett överskott på 95 miljoner lyckades Svenska Ishockeyförbundet göra en förlust på 25-27 miljoner kronor på. Alltså en skillnad på ca 120 miljoner kronor. HUR KAN DETTA ENS VARA MÖJLIGT??? Organisationskommitté för VM bestod av: Christer Englund (ordförande), Jonas Bergqvist, Peter Forsberg samt Anders Larsson.Samtliga fyra från Ishockeyförbundets styrelse. Samt Tony Wiréhn som Generalsekreterare för VM. Dessa fem bär det yttersta ansvaret för detta fiasko,som kan komma att äventyra svensk ishockeys ställning i framtiden. Att de får sitta kvar, och till och med bli omvalda är en outgrundlig gåta. HOCKEYSVERIGE TA ERT ANSVAR OCH AVSÄTT DEM !!!

På måndagen var det dags för den åttonde dagen i rättegången i Härnösand mot de ekobrottsmisstänkta Daniel Kindberg ”Sollefteåbon” och ”Peabmannen”. Åklagarna förhörde personal från Peab. Milt uttryck kan man säga att förhören inte gick den i den brottsmisstänkta trions favör.

Redbergslids handbollsspelare ska testa golvet vid en träning i helgen, men på måndag är det tänkt att det ska bli handboll i Scandinavium igen. Got Event har svarat för ett antal åtgärder för att undvika problemet med halka som stoppade matchen Redbergslid-Skövde I måndags.

Till slut är det klart, bandyderbyt mellan AIK och Hammarby spelas den 7 december på anrika Östermalms IP, invigt av kung Oscar II den 30 september 1906. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Damallsvenska Växjö DFF  kände hur den ekonomiska snaran drogs åt hårdare och hårdare. Fjolåret gick minus med 700 000 kronor. Årets säsong: 300 000 back. Då dök trävaruhandlaren och miljardären Santhe Dahl, 65, upp med en rejäl penningpåse. Bonngrabben från Moheda har aldrig sett en match med Växjös damer!

På SVT gör man ett rejält upphopp och har enats om ett rekordpaket med basketbollförbundet om ett jättepaket med TV-sända matcher. SVT ska visa över 50 matcher den kommande säsongen från SBL Dam och SBL inklusive alla finaler.  

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.