Hockey-Sverige tvivlar inför besparingar

Sakta men säkert börjar man runt om i hockey-Sverige få klart för att sig att den ekonomiska förlusten på 25 miljoner kronor från hockey-VM måste få konsekvenser. Många klubbar kommer att drabbas.
Hockeyförbundets ordföranden Christer Englund tvingades medge det ekonomiska bakslaget. Foto: Pontus Lundahl, TT Nyheter


Datum nalkas då Sveriges Ishockeyförbund ställs till svars. Alla framträdande ledare träffas ansikte mot ansikte vid förbundets ordförandekonfrens den 15 november.

Vilken linje väljer förbundet?

Då ska förbundets ansvariga presentera planen för hur verksamheten ska fortgå utan 25 miljoner.

Radiosporten har pratat med ordförandena i flera av distrikten och många oroar sig för att anslagen ska bli lägre och att serieavgifterna ska höjas.

Frågan är vilka sparmetoder som krävs. Svaret angår många. Hockeyettan representerar ett antal föreningar och där känner ordföranden Ronnie Glysing tvivel.

De får spara själva

- Vår uppfattning är att det finns en uppenbar risk att de centrala nivåerna kommer att välja högre avgifter istället för att man rationaliserar verksamheten, säger Glysing som anser att förbundet får göra som föreningarna.

Till Sportradion säger han:

- Man får göra besparingar och se till att man blir bättre på att dra in pengar för det är inte meningen att föreningslivet ska vara med och finansiera detta.

Antingen eller

Antingen sparar förbundet på central nivå och att klubbarna undkommer eller, ja, det är klubbarnas farhågor, det är ute i hockey-Sverige som indragningar måste ske.

Förbundet har upprättat sin plan. Via besparingar och ökade intäkter ska man bygga ett överskott på 5 miljoner kronor per år. 

- Vi ser över hela verksamheten men just nu är inte anslaget till distrikten det som behöver ändras, säger Englund som inte kan peka ut några konkreta besparingar.

- Vi kommer att kontakta distrikten i god tid innan konferensen med de förslag vi har och då får de ta ställning till de presentationer som vi lägger fram.

Emma (inte verifierad)

lör, 2013-10-26 11:17

1. Bort med Christer Englund,

Bort med Christer Englund, allt har bara gått utför sedan han kom. Tacka vet jag på den tiden då Rikard Fagerlund styrde, då var det full fart både på isen och utanför den. Nu är allt bara patetiskt slätstruket

Lars Christenssons (inte verifierad)

ons, 2013-10-30 08:32

2. Hockey VM

Igår stod det klart att Svenska Ishockeyförbundet måste låna en avsevärd summa pengar av RF för att klara den löpande verksamheten efter det gigantiska VM fiaskot. Ett identiskt VM projekt som finska ishockeyförbundet lyckades skapa ett överskott på 95 miljoner lyckades Svenska Ishockeyförbundet göra en förlust på 25-27 miljoner kronor på. Alltså en skillnad på ca 120 miljoner kronor. HUR KAN DETTA ENS VARA MÖJLIGT??? Organisationskommitté för VM bestod av: Christer Englund (ordförande), Jonas Bergqvist, Peter Forsberg samt Anders Larsson.Samtliga fyra från Ishockeyförbundets styrelse. Samt Tony Wiréhn som Generalsekreterare för VM. Dessa fem bär det yttersta ansvaret för detta fiasko,som kan komma att äventyra svensk ishockeys ställning i framtiden. Att de får sitta kvar, och till och med bli omvalda är en outgrundlig gåta. HOCKEYSVERIGE TA ERT ANSVAR OCH AVSÄTT DEM !!!

Räddningsaktionen för Östersunds FK fortsätter.På måndagen framkom, via tidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen hur försäljningen har gått sedan starten i september att när aktier i klubbens dotterbolag, Östersunds FK Elitfotboll AB, började att saluföras.

Den förstörda statyn av Zlatan Ibrahimovic har förts till hemlig plats. Sydsvenskan skriver att vandaliseringen och reparationen kommer att kosta Malmö stad minst 228 700 kronor. Tillkommer gör kostnaden för konstnären Peter Lindes arbete för att få statyn i ursprungligt skick. Var statyn ska placeras är inte bestämt.

Det är dukat för fest. Tele 2 i Stockholm är ombyggd till en jättearena för handboll. Här var det meningen att ett blågult gäng skulle ha sprungit in vid söndagens EM-final. Men det svenska landslaget svek och nu spelar Spanien mot Kroatien. Två lag som successivt blivit bättre under turneringen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nu ska hockeyspelarna i Tre Kronor bli eleganta, åtminstone utanför isen. Svenska Ishockeyförbundet nämligen kan presentera Brothers som ny samarbetspartner till Tre Kronor. 

SVT har lyckats köpa sändningsrättigheter till vinteridrott som innebär mer och ett bättre innehåll i framför allt Vinterstudion. Detta efter att SVT har förlängt avtalet med Österrikes skidförbund vilket innebär tillgång till samtliga världscuptävlingar i Österrike till och med våren 2024. I rättighetspaketet ingår även  tävlingar i längdskidor, skicross, freeski och snowboard i Österrike. Avtalet sträcker sig till och med april 2024. Vinterstudion är säkrad för ett par år framåt.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.