Hockey-Sverige tvivlar inför besparingar

Sakta men säkert börjar man runt om i hockey-Sverige få klart för att sig att den ekonomiska förlusten på 25 miljoner kronor från hockey-VM måste få konsekvenser. Många klubbar kommer att drabbas.
Hockeyförbundets ordföranden Christer Englund tvingades medge det ekonomiska bakslaget. Foto: Pontus Lundahl, TT Nyheter


Datum nalkas då Sveriges Ishockeyförbund ställs till svars. Alla framträdande ledare träffas ansikte mot ansikte vid förbundets ordförandekonfrens den 15 november.

Vilken linje väljer förbundet?

Då ska förbundets ansvariga presentera planen för hur verksamheten ska fortgå utan 25 miljoner.

Radiosporten har pratat med ordförandena i flera av distrikten och många oroar sig för att anslagen ska bli lägre och att serieavgifterna ska höjas.

Frågan är vilka sparmetoder som krävs. Svaret angår många. Hockeyettan representerar ett antal föreningar och där känner ordföranden Ronnie Glysing tvivel.

De får spara själva

- Vår uppfattning är att det finns en uppenbar risk att de centrala nivåerna kommer att välja högre avgifter istället för att man rationaliserar verksamheten, säger Glysing som anser att förbundet får göra som föreningarna.

Till Sportradion säger han:

- Man får göra besparingar och se till att man blir bättre på att dra in pengar för det är inte meningen att föreningslivet ska vara med och finansiera detta.

Antingen eller

Antingen sparar förbundet på central nivå och att klubbarna undkommer eller, ja, det är klubbarnas farhågor, det är ute i hockey-Sverige som indragningar måste ske.

Förbundet har upprättat sin plan. Via besparingar och ökade intäkter ska man bygga ett överskott på 5 miljoner kronor per år. 

- Vi ser över hela verksamheten men just nu är inte anslaget till distrikten det som behöver ändras, säger Englund som inte kan peka ut några konkreta besparingar.

- Vi kommer att kontakta distrikten i god tid innan konferensen med de förslag vi har och då får de ta ställning till de presentationer som vi lägger fram.

Emma (inte verifierad)

lör, 2013-10-26 12:17

1. Bort med Christer Englund,

Bort med Christer Englund, allt har bara gått utför sedan han kom. Tacka vet jag på den tiden då Rikard Fagerlund styrde, då var det full fart både på isen och utanför den. Nu är allt bara patetiskt slätstruket

Lars Christenssons (inte verifierad)

ons, 2013-10-30 09:32

2. Hockey VM

Igår stod det klart att Svenska Ishockeyförbundet måste låna en avsevärd summa pengar av RF för att klara den löpande verksamheten efter det gigantiska VM fiaskot. Ett identiskt VM projekt som finska ishockeyförbundet lyckades skapa ett överskott på 95 miljoner lyckades Svenska Ishockeyförbundet göra en förlust på 25-27 miljoner kronor på. Alltså en skillnad på ca 120 miljoner kronor. HUR KAN DETTA ENS VARA MÖJLIGT??? Organisationskommitté för VM bestod av: Christer Englund (ordförande), Jonas Bergqvist, Peter Forsberg samt Anders Larsson.Samtliga fyra från Ishockeyförbundets styrelse. Samt Tony Wiréhn som Generalsekreterare för VM. Dessa fem bär det yttersta ansvaret för detta fiasko,som kan komma att äventyra svensk ishockeys ställning i framtiden. Att de får sitta kvar, och till och med bli omvalda är en outgrundlig gåta. HOCKEYSVERIGE TA ERT ANSVAR OCH AVSÄTT DEM !!!

Hockeyförbundets årsmöte sade ja till enmansutredaren Ola Lundbergs förslag om  ny modell för ned – och uppflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. Beslutet ökar klyftorna i hockey-.Sveriges och togs i strid med Hockeyallsvenskan och Hockeyettans totalt 50 klubbar.

Nu attackerar Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll polisens strategi på arenorna.” Den nuvarande situationen är inte hållbar”, skriver Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Torsdagens match i VM-fotbollen,Sverige mot USA i Le Havre har finalkaraktär. Det märks både på spelarnas anspänning och intresset från både publik och TV-tittare. 

VM har så här långt skapat ett intresse som är av rekordformat.Torsdagskvällens match är slutsåld, vilket innebär en publiksiffra  runt 25 000, bland dem cirka 2 000 svenskar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

En reklamkampanj,signerad Asics, innebar  en ordentlig utmaning för en grupp löpare från världens alla hörn som genomförde deras mest fysiskt och psykiskt krävande utmaning när de sprang från London till Paris genom att, enligt ett upplägg med tio maraton på tio dagar. Den 450 kilometer långa färden ingick i en ,som inleddes på Londons Regent Street och avslutades med Paris Marathon, har dokumenterats i en film som finns ute nu.

Det hann bara gå några dagar med misstankar om matchfixing runt det allsvenska mötet Kalmar-Elfsborg så kommer rapporten från RF. Vardagen med spelmissbruk och matchfixning bland ledare och aktiva är mycket värre än befarat, visar en ny studie från Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska Institutet. 

Nu är han i farten igen, Stephan Wilson, som utan någon som helst kunskap eller vana antog uppgiften att åka Vasaloppet. Nu ska han leda andra nybörjare i Min klassiker på TV6.

Benjamin Nygren, 17 har tackat ja till belgiska Genk. Han kan inte motstå locktonerna – och pengarna. Hans beslut innebär också att IFK Göteborg får 50 miljoner i övergångspengar och säkrar klubbens ekonomi.