Nya miljonkontrakt för ISP

ISP Sport & Marketing växer inom arenareklam och nu presenteras två stora kontrakt. Det handlar om miljonpaket och uppdrag för Svenska Fotbollsförbundet och Svenska Handbollsförbundet.
Andreas Ottermark leder ISP som nu har erövrat nya nya uppdrag. Närmast det avgörande VM-kvalet mot Portugal.


Andreas Ottermark är vd sedan två ett halvt år och har tagit över Sven Ivarssons livsverk.

Nu gläds han med sina fem medarbetare över två stora överenskommelser.

"Två verkliga pärlor"

Tillsammans med en internationell partner Sportfive, har ISP klart med arenareklamen till matchen Portugal-Sverige den 15 november.

Dessutom har Andreas Ottermark tagit i hand med handbollsförbundets generalmanager, Stefan Lövgren , om ett tre-årigt avtal. ISP får exklusiv rätt att sälja arenaexponering i samband med dam- och herrlandslagens samtliga matcher.

Det är attraktiva reklamrättigheter och ISP förstärker positionen som landets kanske främsta aktör på området.

- Två verkliga pärlor, helt enkelt, och vi är mycket stolta över förtroendet från förbunden, säger Andreas Ottermark.

6 miljoner årligen

ISP har haft ett nära förhållande med fotbollen i flera år. Handbollen har varit på tal, men nu blev det också ett kontrakt och det handlar om stora pengar.

- Sporten är stor och det visar inte minst tittarsiffrorna från TV. Här finns det stora möjligheter, säger Andreas Ottermark.

Stefan Lövgren uppskattar den potentiella försäljningsvolymen till 6 miljoner kronor årligen.

- Vi har tagit ytterligare kliv framåt. Bara under det senaste året har vi fått jobb vid skid-SM, bandy-VM och bandyns SM-final på Friends Arena samt friidrott.

- Vid Finnkampen hade vi ledskärmar på innerplan och det var första gången som det förekom inom friidrotten. Företag kunde köpa ett antal lopp i kombination med fast skylt. Det blev ett lyckat koncept.

Nya marknader

Han ser också nya marknader. En sådan möjlighet öppnade sig när ISP fick sälja reklamen vid fotbollslandskampen Sverige-Norge.

- Det fanns ett stort intresse både från Norge och Sverige. Företag ville marknadsföra sig i det andra landet så därför sneglar vi nu mot den norska marknaden.

Arenaexponering vid TV-sända evenemang växer och ISP har stor fördel av ett genuint förtroende bland många företag.

- Vi jobbar utan mellanhänder och det innebär att vi också blir ett bollplank, företagen vill testa olika förslag med oss och höra vad vi tycker om olika erbjudanden.

Sven med i bakgrunden

Ständigt pågår en jakt på nya idéer och koncept för att attrahera sponsorer.

- Vi kan ju inte sälja på samma sätt hela tiden, vi måste ju skapa nya paketeringar.

2013 blir ett framgångsrikt år för ISP, där företagets grundare Sven Ivarsson finns med i bakgrunden.

- Vi vill behålla det Sven har byggt och helst växa, förstås. Han har ju ett fantastiskt kontaktnät och gillar att ibland vara med ute på fältet.

Andreas Ottermark kom till ISP från Gamla Ullevi AB för två och ett halvt år sedan. Ottermarks och Mats Ryhedes bolag fick då möjlighet att köpa in sig till 50 procent och vid årsskiftet övertog  de återstående 50 procent.

Thomas Ejderhov

christian (inte verifierad)

lör, 2013-11-02 00:37

1. Grattis ISP, till åter ett

Grattis ISP, till åter ett starkt jobb, känns kul att se hur sven livsverk fortsätter att utvecklas

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.