Drömmen om resebyrå blir sann

TV-sportens David Fjäll och musikern Anders ”Moneybrother” Wendin förverkligar drömmen att starta ett sportreseföretag. Företaget har de valt att kalla Dynamo Sports & Incentives.
Barcelona och Nou Camp är ett av favoritresemålen för den nya resebyrån som går in i en tuff konkurrens om passagerarna som vill se sport utomlands. Foto: TT Nyheter


- Under årens lopp har vi varit på många stora mästerskap och har varje gång pratat om att det borde erbjudas resor som har lite mer känsla, säger David Fjäll.

"Inga klappor på huvudet"

- Det var Anders ”Moneybrother” Wendin som hade en tanke om att man kunde göra sportresor på ett annorlunda sätt. Tanken var att vi skulle komma bort från platsglas och klappor på huvudet och istället försöka hitta en upplevelse även utanför sporten, säger David Fjäll vars främsta sportresetips just nu är Berlin.

- Berlin är en fantastisk och pulserande stad som erbjuder mer än att bara titta på fotboll.

- Mina tre största intressen är musik, resor och sport. Genom Dynamo får jag chansen att jobba aktivt med de två sistnämnda, motiverar Anders ”Moneybrother” Wendin satsningen.

Idel sportnördar

- Min bästa sportresa gick för många år sedan till Catania på Sicilien. Inter skulle möta Real Sociedad i en vänskapsmatch. För mig är resan oftast viktigare än sporten. Matchen minns jag inget av. Men en otrolig natt var det, fortsätter han.

Alla medarbetare på Dynamo är genuina sportnördar och har gedigen erfarenheten av arenor, pubar, hotell och flygplatser runt om i världen. All denna kunskap har nu samlats inom ett och samma företag.

- Det är ungefär som när SAS-personalen började ge ut resetipsmagasin. De som har mest tips om olika resmål är förstås de som har mest erfarenhet, konstaterar David Fjäll.

De ingår också i företaget

Det operativa ansvaret i företaget kommer Frans Rensfelt att ha. Han har jobbat 20 år i sportresenäringen, varav 13 år på den då största aktören. Med sig har han även Magnus Tinnsten och Calle Ceder med många år i branschen. Det de inte kan om ligafotboll och stora mästerskap är inte värt att veta.

- Detta var en möjlighet att jobba ihop med en intressant konstellation av människor. Det är en kul ambition att erbjuda upplevelser där kunderna får förverkliga sina drömmar. Vi kan påverka allt utom matchresultat och väder och då bör vi också göra det, kommenterar Frans som tipsar om Barcelona som bästa resemål för en sportresa.

- Har du inte varit där så måste du åka dit. En trevlig stad och världens bästa fotboll. Annars erbjuder Dortmund den bästa fotbolls- och publikupplevelsen just nu.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Men kända föreläsare med  intresse för elitidrott i allmänhet och damidrott i synnerhet marknadsförs ett seminarium i i samband vid F17EM i fotboll i Malmö den 15 maj..
Tre före detta kvinnliga toppidrottare som idag har andra karriärer inom idrotten, samt en idrottsprofessor, ska prata om elitidrottens förutsättningar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.