IMG Stockholm i avtal med Klitschko

I Ukraina fortsätter oroligheterna. Bland många berörda finns tungviktsmästaren Wladimir Klitschko som själv har upplevt kravallerna i Kiev. Samtidigt skriver han kontrakt med ett Stockholmsföretag.
Tungviktsmästaren Wladimir Klitschko mitt ute bland kravallerna mellan polis och demonstranter under oroligheterna i Kiev. Foto: Efrem Lukatsky, AP Photo/TT Nyheter


IMG i Stockholm bestod en gång av en rad experter inom sponsring och eventområde, men gör sig fortfarande gällande. Senast via ett kontrakt med ryske mästarboxaren Wladimir Klitschko.

Tar stort ansvar

IMG Media har slutit avtal med KMG (Klitschko Management Group GmbH) som innebär att man bland annat ska sälja medierättigheterna för Wladimir Klitschkos titelmatcher fram till och med slutet av hans karriär.

- Det är extra roligt för IMG:s Sverigekontor att få ta ansvar för det globala samarbetet och vi ser fram emot första fighten, säger Kristian Hysén som blir i Tyskland i slutet av april 2014.  

IMG Media ska även sälja arkivrättigheter för både Wladimir och hans bror Vitalis titelmatcher (från 2004 och framåt) och dessutom sköta sponsorförsäljningen för Wladimir och bevaka de kommersiella rättigheter i den aktuella arenan och staden där titelmatcherna arrangeras.

Rutinerad mästare

Wladimir Klitschko är WBA (Super), IBF, WBO (Super), IBO och The Ring Heavyweight Champion och dessutom den längst regerande IBF, WBO & IBO Heavyweight Champion i historien med flest titelförsvarsmatcher från de organisationerna.

- IMG är ett professionellt team med lång och framgångsrik erfarenhet. Jag ser det som starten på ett gemensamt partnerskap, säger Wladimir Klitschko själv.

IMG arbetar med försäljning av TV/media rättigheter, produktion, sport klientrepresentation och evenemang. Idag har IMG drygt 3 000 anställda på 130 kontor i 30 länder. Den nordiska verksamheten har kontor i Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

Nu avslöjas vilket bolag som vill  bidra till Östersunds FK:s överlevnad och betalar så mycket som 6 miljoner kronor till klubben. Det är ÖFK som går ut med uppgiften. Samtidigt står det klart att Peab drabbas av en skattesmäll efter domen mot Daniel Kindberg.

Handbolls-EM, startar i dag, fredag. Spelplats som så många gånger förr, i olika sporter, är Scandinavum i Göteborg.

”Sveriges mesta arena” sedan invigningen 1971 – här har inte mindre än 16 europeiska mästerskap genomförts i arenan. Nu är det åter dags när EM i handboll 2020 drar igång och då blir arenans 17:e EM. Tillsammans med 18 världsmästerskap gör det Scandinavium till en riktig mästerskapsarena.

Han beskriver sig själv som ekonom i livserfarenhet. Egenskaper som ska bidra till att pågående EM, det 14:e mästerskapet i ordningen, blir tidernas svenska handbollsfest. Trots fiaskot mot Portugal.

EM-generalen, Krister Bergström, rekryterades från AhaWorld AB,  som investerar inom internet-baserat spel med kärnverksamhet i nätcasino-branschen. Hans stora utmaning är att fylla 170 000 stolar i de arenor där mästerskapet äger rum. Gruppspelet i Göteborg blev en fullträff, med tre utsålda Scandinavium, totalt över 30 000 åskådare.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ibland tar sig idrottssponsring uttryck i de mest märkliga och positiva formerna. Som  i Göteborg. I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till ett livsviktigt arbete - och resultatet blev strålande!

Sportbladet inleder en storsatsning på bandy som innebär sändning av Elitseriens samtliga matcher. Aftonbladet fortsätter arbetet med Bandypulspå samma sätt som tidigare, men utvecklar samtidigt sändningarna för att få en större målgrupp.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.