Rekordstort intresse för Idrottens Affärer

Tack till dig läsare! Förtroendet från er allihopa innebär att Idrottens Affärer växer i rekordfart. Sajten har fått en ökad läsning med smått fantastiska 27 procent under 2013 och vi går in i ett nytt år fyllda av inspiration!

Både läsare och affärspartners visar nu ett påtagligt mycket större intresse för www.idrottensaffarer.se
Det har hela tiden varit vår ambition och nu får vi den bästa uppmuntran.
Fler läser mer. Läsarrekorden har stått som spön i backen under hösten. Och vi har jublat ikapp med läsarstatistikens envisa uppåtgående!
De bakomvarande skälen och de ekonomiska aspekterna till vad som sker eller inte sker inom idrotten lockar åtskilliga.

Ni vill veta allt mera och ni vill förstå sammanhang och bakgrund till varför arenor byggs, sponsorer satsar, hur olika beslut kommer till och med vilka skäl, ni vill förstå TV-kanalernas val och köp av olika sporter och ni vill få insikt i spelmarknaden. Med mera.
Ni nöjer er inte, och inte vi heller, med bara beloppen och siffrorna utan vi vill få besked om hur de blev till, vem som låg bakom, var och när, etc.

Staben av medarbetare har ökat successivt och ideligen får vi möjlighet att förstärka.
I vårt team ingår experter inom bl a revision, skatt, juridik och ekonomi. Vi har mycket erfarna och kunniga krönikörer. Och i teamet finns ytterligare medarbetare med olika bakgrund och kompetens, allt för att kunna ge perspektiv på nyheter och trender.
Vi har kommit en bit på väg, men har också en bra bit kvar. Vägen tar aldrig slut, inte heller intresset eller ambitionen.

Ökad insikt innebär större kunskap och därmed uträttar vi lite mer. Vi gör idrotten en tjänst. När en läsare skickar in maillistan på övriga i styrelsen och andra ledare har vi nått långt. När fler får veta mer borde misstagen bli färre.
Vem har du sällskap av som läsare av sajten? Alla tänkbara, faktiskt, men från att vi har haft en stark kärngrupp med beslutsfattare från föreningar, förbund och företag, likaså journalister och politiker, har allt flera allmänt idrottsintresserade och fans strömmat till.
De vill också veta.

Vi ser ett större intresse inte bara via statistiken eller hur lång tid varje personer tillbringar på sajten. Dagligen får vi också samtal och mail från läsare om tips, synpunkter och allmänt om möjligheter.
Kontakta oss du också, bäst är på info@idrottensaffarer.se
Nu kör vi!

Thomas Ejderhov, chefredaktör


Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.