Idrottens Affärer expanderar

Idrottens Affärer AB fortsätter att växa. Nu tar företaget över seminarieserien Sport&Pengar som blir IA Seminarier.
Thomas Ejderhov, Idrottens Affärer, och Christian Östlund, chef vid Hotell Kung Carl vid Stureplan, är överens om att etablera IA Seminarie mitt i Stockholm.

 

Klicka här och läs mera om seminariet i Göteborg

Premiären för den nya serien blir i Göteborg den 27 maj med titeln ”Idrott – och mycket mer” med syftet att det inte räcker med bara idrott längre. Upplevelsen för besökaren på arena måste bli så mycket mer och större. 

Läsarna har tyckt

- Det är många läsare som faktiskt har uppmuntrat oss att börja med seminarier. Och även utbildning, för den delen, säger Thomas Ejderhov, ägare och chefredaktör för IA.

Efter starten i Göteborg kommer IA Seminarier till Stockholm och här har avtalet slutits med Best Western och hotell Kung Carl vid Stureplan som ska bli återkommande plats och tjäna som en klubblokal för verksamheten. Till den  2 juni är ett första seminarie planerat i Stockholm.

Till IA Seminarier har också Thomas Björn knutits. Han driver till vardags PR-företaget Kraftfull kommunikation och ska vara moderator vid alla konferenser.

Ökade med 27 procent

Idrottens Affärer har expanderat kraftigt i Sverige och har idag en framträdande ställning som oberoende mediekanal för beslutsfattare och många andra inom svensk idrott. Intresset för nyheter och kommentarer runt idrottens kommersiella expansion växer stadigt. Varje månad når IA över 50 000 läsare via www.idrottensafferer.se. Bara under fjolåret ökade antalet läsare med 27 procent. 

- Det här känns oerhört inspirerande. Förvärvet av Sport & Pengar är en viktig del av vår strategi framöver, säger Thomas Ejderhov.  

- Vi har de senaste åren byggt upp en stark position som mediekanal inom svensk idrott och nu tar vi nästa steg. Vi gör en nysatsning på konferenser och det blir nya ämnen, nya upplägg och nya platser ute i landet. Vi har många spännande idéer och vi har möts av ett stort intresse från många, inte minst de personer som är tänkta som föreläsare. 

Över 1000 deltagare

Grundaren av serien Sport & Pengar är Magnus Roos.

 - När vi startade de här nätverksseminarierna 2002 var syftet att diskutera svensk idrott ur ett kommersiellt perspektiv och det är ännu mer aktuellt idag då vi har nya arenor, flera riskbolag inom idrotten och flera aktörer som exempelvis eventbyråer och sponsorbolag. Det innebär att det hela tiden uppstår nyheter som behöver diskuteras bredare och oftare och då är IA en utmärkt kanal, menar Magnus Roos.

Han har skapat en tradition med årligen återkommande seminarieämnen som Fotboll & Pengar, Skidor & Pengar, Golf & Pengar, Ishockey & Pengar, Tennis & Pengar samt i november varje år Sport & Pengar. 

Köparen Thomas Ejderhov och säljaren Magnus Roos efter att överenskommelsen är uppnådd. 

Rögle ska förbli en elitklubb i ishockey. Mot den bakgrunden satsas 250 miljoner krnor för att bygga ut Carena arena i Ängelholm för att få en anläggning som uppfyller kraven.

Den nuvarande hallen blir sju meter högre, utökas med 3 450 kvm och det innebär att publikkapaciteten ökar med drygt 1500 platser och totalt  6 550 platser. Detta via nya balkongläktare, loger, ståplatser och större restaurangytor. Och inte minst, en tredje träningshall med anslutning till arenan tillkommer.

Idrottsförbunden  har kölapp hos idrottsminister Amanda Lind den här veckan. I takt med samtalen stiger förväntningarna.Många ser hur idrotts-Sverige snart öppnar igen.

Då tar statsepidemiolog Anders Tegnell till orda och slår igen dörren med kraft och utan minsta vilja att diskutera ett öppnande.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

SDHL och SHL har tecknat ett nytt samarbetsavtal som ger den svenska damhockeyligan miljoner i flera år framöver.

– Det här skapar en trygghet för damligan att kunna utvecklas, säger Agne Bengtsson, SDHL:s ordförande.

Handbollsmålvakten Johan ”Hubbe” Sjöstrand räddar inte bara bollar. Han vet hur man kryssar i travkuponger. ”Hubbe” har varit utlandsproffs sedan 2009 men svensk travsport har han järnkoll på. På V75 på Bollnäs i helgen fick hans andelssystem in sju rätt. Utdelning: 5 007 965 kronor.

Varje andel kostade 385 kronor. 51 andelsköpare kunde kvittera ut 99 959 kronor. 5-miljonersvinsten var den största i landet.

SVT och TV4 gör gemensamma affärer igen.  Den 14 augusti är det säsongspremiär för friidrottens  Diamond League – och nu står det klart att tävlingarna ska sändas av båda bolagen, Inte bara i år utan det nya avtalet gäller de kommande fem säsongerna.