Spring Media ska sälja damfotboll

Elitfotboll Dam och Spring Media har enats om ett avtal för att utveckla och distribuera Damallsvenskans sändningsrättigheter.
Elitfotboll vill att damallsvenskan ska exponeras mera och anlitar nu Spring Media som ska sälja rättigheterna till serien till TV och webb. Foto: TT

 

Damallsvenskans produktion och distribution av rörlig media ska utvecklas och Spring Media är bolaget som ska se möjligheter hos kunder om det så är kanaler eller sajter.

Sända alla 132 matcherna

- Vårt mål är att tillgängligheten och upplevelsen av Damallsvenskan ska öka. Damfotbollen växer och ska tilltala ännu fler i framtiden, säger Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam.

Målsättningen är att samtliga 132 matcher per säsong produceras och sänds av en eller flera partners. Mycket TV, mycket nät, damfotbollen måste synas via många kanaler, resonerar parterna.

- Vi gör det med tanke på konsumtionen av rörlig media. 

Mycket att exponera

Matchklipp, höjdpunkter, spelarprofiler, etc. ska produceras och lanseras med syfte att göra Damallsvenskan mer tillgänglig när och på den plattform som passar tittaren bäst. 

Samtal ska inledas under hösten med potentiella partners.

- Vi ska via mediabolag förädla och utveckla sändningsrättigheterna. Det är en spännande tid i vår bransch där konsumtionsmönster och teknik utvecklas mycket, säger Hans Svelander vid Spring Media.

Bolaget grundades 2011 och har kontor i Stockholm och Hamburg. Verksamheten har vuxit och är i dag ett internationellt agent- och konsultbolag inom produktion och distribution av sändningsrättigheter till sportevenemang. 

Här är några av de klienter och projekt som Spring Media har arbetat med, Fotboll: landslagen i Spanien, Brasilien, Chile och Irak, vidare Bayern München, PSG, Malmö FF, IFK Göteborg, AIK, grekiska fotbollsligan, Brasiliens , Colombias och Nya Zeelands damlandslag. 

Med Vancouver-stjärnan Elias Pettersson, 21 år, som affischnamn, och med samarbetsavtal med världens största skridskotillverkare, kanadensiska Bauer, är Sundsvallsföretaget Prosharp, en allt större aktör i hockey-världen.

Allt började hemma i garaget hemma mot Rune Eriksson i Njurunda, ingenjör och med ett varmt hockeyhjärta.

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Tiotusentals motionärer hade orsak att jubla på fredagen.Då framkom nämligen att startavgifter i motionslopp kan betraktas som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. En rad andra fritidsaktiviteter, som bl a Hästkörning, agility, sportfiske och enduro ingår också, ivå färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen.

 – Många fler aktiviteter kan nu ge friskvårdsbidrag, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mikael Fahlander var starkt pådrivande när klubben inledde marschen mot en tillvaro i högsta serien. Då i flera roller, som sportchef, ordförande och storsponsor för Örebro hockey.   

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Brynäs är på väg att lyckas med sin donationkampanj som ska göra det möjligt att värva två ¨högklassiga nyförvärv. Pengar strömmar stadigt i och många vill bidra till att förstärka laget. Men det krävs flera miljoner.