Lagardére vill göra nya investeringar

Lagardére Unlimited Events förstärker och avslöjar samtidigt att företaget har planer på att köpa fler svenska och nordiska idrottsevenemang. Lagardére driver redan Swedish Open och Nordea Masters.
Thongchai Jaidee,Thailand, vann Nordea Masters senast, en av de tävlingar som Lagardére har tagit över. Anders Wiklund, TT

 

Carl-Henric Stjerna, tidigare koncernchef för PS Group, rekryteras som skandinavisk chef för divisionen Mass Participation & Endurance Sports. Stjerna stärker en del av företaget som kommer att växa.

Vill ta över fler evenemang

- Det här är mitt drömjobb! Vi har en offensiv strategi och ska etablera Lagardére Unlimited Events som Nordens mest spännande aktör när det gäller att äga och utveckla uthållighetstävlingar av internationell karaktär, säger Carl-Henric Stjerna.

Idag äger och driver Lagardére Unlimited Events bland annat Sveriges största triathlontävling, Vattenfall World Triathlon Stockholm, tillsammans med svenska triathlonförbundet.  Men till Lagardére hör också Swedish Open (både herr- och damturneringen i Båstad), liksom Stockholm Open och därtill Nordea Masters samt Helsingborg Open i golf. 

Stjerna kommer närmast från tjänsten som koncernchef på PS Group och ersätter Magnus Malmros som lämnar Lagardére Unlimited efter fyra år.

Malmros tillbaka till media

- Det känns naturligt och bra med denna förändring. Jag har haft fyra spännande år men nu vill jag vidare och kommer att söka mig till sport media-området där jag har min bakgrund, säger avgående VD, Magnus Malmros.

Christian Tötzke, Global chef för Lagardére Unlimited Events avslutar:

-  Vi är oerhört tacksamma för det arbetet Magnus Malmros har gjort för att skapa vårt första avtryck i Sverige. Som komplement till vår redan starka division med tennis och golf i Sverige vill vi uppnå samma ledande position inom Mass participation & Endurance Sports. Carl-Henric Stjerna har expertisen, nätverket och passionen för att leda divisionen mot våra mål.

Det här samarbetet hör till de mest oväntade och udda. Om du köper biljett till basketlandskampen Sverige-Turkiet i Globen får du möjligheten att se hockeymatchen Tre Kronor-Tjeckien i Beijer Hockey Games  - på köpet. 

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

De turister som besökte VM i Åre respektive Östersund spenderade nästan exakt lika mycket pengar per dag. Det är en slutsats i den stora VM-studien från Mittuniversitetets turismforskningscentrum ETOUR. Deras svar: 1 552 kronor/dag

Den totala ekonomiska effekten av världsmästerskapen i alpint och skidskytte för Jämtlands län beräknas uppgå till minst 176 miljoner kronor

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

BAUHAUS samlar på idrotter och sponsoravtal. Nu har företaget utökat avtalet  med Svenska Skidförbundet. Under säsongen 2018/2019 var BAUHAUS partner till svensk skicross, men tar nu ytterligare ett steg och utökar samarbetet genom att bli huvudsponsor för den framgångsrika skicross-verksamheten.

Nu gör SVT en egen lansering. ”SVT – kanalen för damfotboll!”

Sportevenemang och tv – men i vilken kanal… Den här gången är det SVT som har varit på tårna. SVT har klart med större delen av det svenska damlandslagets kvalmatcher och landskamper och nu står det klart att EM 2021 sänds i SVT. 

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.