Travets PR-succé fortsätter

Sedan starten har närmare 50 000 personer blivit hästägare genom Rikstravet. Tävlingen har blivit oerhört populär och även överraskat initiativtagarna.
50 000 personer har prövat att vara ägare till en travhäst och inför årets satsning är intresset oförändrat stort.

 

Svensk Travsport står bakom arrangemanget och redan första dygnet såldes hälften av de 13 500 andelarna. En vecka senare är 70 procent sålda.

Dalsland/Värmland blev det första stallet att kunna presentera en häst. Fyraårige valacken Conrads Wilhelm är vald av Stall Dalsland/Värmland mwed tränarna Magnus Jakobsson och Kristian Lindberg.

150 000 till vinnarna

Människor har chansen att uppleva glädjen och spänningen med att äga häst tillsammans med andra. För 500 kronor blir en person delägare i ett stall som äger två travhästar som är mellan 3 och 5 år gamla och tränas av två olika tränare inom stallets region. 

Hästarna som köps in för tävlingen är mellan 3 och 5 år gamla varmblod. Startskottet går den 1 april och tävlingen pågår fram till den 31 oktober 2015. Stallets tio bästa lopp när det gäller insprungna prispengar räknas i tabellen och avgör vem som vinner och övriga placeringar. 

Vinnande stall i Rikstravet belönas med 150 000 kronor som ska används till en segerfest för alla andelsägare!

- Det ska bli kul att lära känna massor av människor som intresserar sig för vår sport. Jag och min stallkompanjon Tomas Pettersson siktar självklart på seger men framförallt ska vi ge våra delägare en rolig och spännande upplevelse som hästägare. Jag vill att delägarna ska känna sig delaktiga i vad som händer med hästarna och så hoppas vi på en stor segerfest, säger Linda S Hedström, en av tränarna i Stall Gävleborg. 

Här är stallen

Inför 2015 är det ett färre antal stall som är kopplade till varsin region där flera banor ingår. Stallens tränare utsågs i december 2014 och presenteras nedan. Regionuppdelningen ser ut så här:

Stall Norr: Petri Salmela, Boden och Robert Dunder, Umåker

Stall Mittnorrland: Rikard N Skoglund, Östersund och Susanne Osterling, Solänget

Stall Gävleborg: Tomas Pettersson, Bollnäs och Linda S Hedström, Hagmyren

Stall Dalarna: Kajsa Frick, Rättvik och Jörgen Westholm, Romme

Stall Mitt: Markus B Svedberg, Eskilstuna och Åke Lindblom, Örebro

Stall Stockholm: Peter G Norman, Solvalla och Mattias Djuse, Solvalla

Stall Dalsland/Värmland: Magnus Jakobsson, Färjestad och Kristian Lindberg, Årjäng

Stall Väst: Marcus Lindgren, Halmstad och Sofia Aronsson, Axevalla

Stall Syd: Tommy Zackrisson, Kalmar och Conrad Lugauer, Jägersro

Fakta

Linda S Hedström, är en av tränarna i Stall Gävleborg, i det populära Rikstravet. 

I NHL talas om en ”sweep”, en svepning, fyra raka segrar i en serie om sju matcher och allvarligt förödmjukade motståndare. Att bli ”swept” är varje hockeyspelares mardröm –  spelarna i Färjestad och Luleå sveptets på onsdagskvällen av Rögle och Växjö efter 4-0 i respektive matchserie. 
Förudmjukade värmlänningar

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Om ett år kommer Lidköping, bandyorten nummer ett, både publikt och sportsligt, att stå som värd för världsmästerskapen i bandy. 

I  Vänerland har det vid flera tillfällen varit Vänersborg som välkomnat bandyvärlden. När det spelades enstaka VM-matcher i ”Lidköping” under -60- och ,70-tal har det aldrig varit någon publikrusning. Då uppstod talesättet   ”folket älskar Villa, inte bandy”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Det är nya tider i svensk fotboll, transferintäkter eller intäkter från försäljning av spelare, sätter allt större avtryck i de allsvenska lagens bokslut efter 2023 års säsong.
Nykomlingen BP, som räddade det allsvenska kontraktet via kvalseger mot Utsikten,  redovisar inför årsmötet ett eget kapital på 48,5 miljoner kronor, ett historiskt högt belopp.