Därför får hon behålla miljonerna

Serena Williams kom till Båstad som världsetta och var det stora affischnamnet. Hon spelade en match – och får behålla gaget om 4 miljoner kronor.
Serena Williams fick besvär med en ömmande armbåge igen och kunde inte spela mer än en match i Båstad. Trots det får hon behålla startpengarna om 4 miljoner kronor. Foto: Adam Ihse, TT

 

Efter enbart en match tvingades hon avbryta Collector Swedish Open. Hon anses nämligen ha uppfyllt avtalet genom att medverka på fler sidoevenemang än vad ursprungligen var planerat, uppger Jonas Arnesen, krönikör här hos Idrottens Affärer, på sin blogg http://arnesen-tennis.blogspot.se/.

Gjort fler uppdrag

Serena Williams bröt turneringen i torsdags men har stannat kvar i Båstad några dagar och åker hem under söndagen.

Hon fick 3,1 miljoner kronor för två år sedan vid första Sverige-besöket, men den här gången handlade det om 4 miljoner tack vare att dollarn blivit dyrare och att den snart 34-årige ikonen var inbokad på fler kringarrangemang än 2013.

Armbågsskadan förföljer henne sedan flera månader.

Ett taktiskt beslut

- Med tanke på att Serena Williams om drygt en månad inleder jakten på den US Open-titel som skulle säkra en Grand Slam n man förstås tycka att hon borde ha tagit det säkra före det osäkra genom att lämna återbud till Collector Swedish Open. Men hur hade det sett ut?, frågar Jonas Arnesen.

Serena Williams hoppade av förra året på grund av sjukdom och ytterligare ett avhopp hade skadat Båstad-turneringen inför framtiden.

- Kanske resonerade Williams likadant och att det i hennes bakhuvud fanns en tanke om att armbågen inte skulle hålla i mer än någon match. 

Ytterligare ett avhopp från Williams hade inneburit att arrangören inte hade kunnat marknadsföra henne som affischnamn i framtiden och hur trovärdigt hade det varit…

Golfen har medvind. Men det finns också förlorare. rena tragedier. 

Sollerö golfklubbs bana ligger fantastiskt inbjudande vid Siljan, men nu växer gräset okontrollerat .Maskinparken är såld och en av de stora fairwayklipparna hämtades nyligen av en köpare. Nu är det slutklippt.

Bandyns SM-finaler 2021 spelas på Studenternas i Uppsala för26:e gången 2021. Och kanske den sista...

–   Vi är glada att vi är överens med Uppsala kommun. Beslutet har dröjt med vi har utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen med Corona, säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, och fortsätter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

ATG:s miniatyrhäst Vinnie har setts av miljontals tv-tittare sedan premiären 2014.

Nu får stjärnan en egen tv-serie – ”Mitt liv som Vinnie” – där tittarna får följa med hem till gården, med kompisarna i hagen och under filminspelning.

TV-profilen Rickard Olsson har fått en ett nytt uppdrag. I nio avsnitt av programmet ”Travsommar med Rickard Olsson” – som visas i ATG Live och ATG Play – ska han lära sig själv och tittarna olika moment i den svenska travsporten.

- Jag älskar hästar, men har inte kommit nära travsporten tidigare. Nu har jag fått chansen och jag tycker att det är superkul, säger den folkkäre programledaren.

Under måndagen höll Cas, Idrottens skiljedomstol, en hearing med Saman Ghoddos och Östersunds FK. Anledningen känner ni till. Ghoddos underskrift med den spanska klubben Huesca, kovändningen till ett nytt kontrakt med franska Rennes som till slut blev ett kontrakt franska Amiens. Någon dom i ärendet kom inte.