Därför får hon behålla miljonerna

Serena Williams kom till Båstad som världsetta och var det stora affischnamnet. Hon spelade en match – och får behålla gaget om 4 miljoner kronor.
Serena Williams fick besvär med en ömmande armbåge igen och kunde inte spela mer än en match i Båstad. Trots det får hon behålla startpengarna om 4 miljoner kronor. Foto: Adam Ihse, TT

 

Efter enbart en match tvingades hon avbryta Collector Swedish Open. Hon anses nämligen ha uppfyllt avtalet genom att medverka på fler sidoevenemang än vad ursprungligen var planerat, uppger Jonas Arnesen, krönikör här hos Idrottens Affärer, på sin blogg http://arnesen-tennis.blogspot.se/.

Gjort fler uppdrag

Serena Williams bröt turneringen i torsdags men har stannat kvar i Båstad några dagar och åker hem under söndagen.

Hon fick 3,1 miljoner kronor för två år sedan vid första Sverige-besöket, men den här gången handlade det om 4 miljoner tack vare att dollarn blivit dyrare och att den snart 34-årige ikonen var inbokad på fler kringarrangemang än 2013.

Armbågsskadan förföljer henne sedan flera månader.

Ett taktiskt beslut

- Med tanke på att Serena Williams om drygt en månad inleder jakten på den US Open-titel som skulle säkra en Grand Slam n man förstås tycka att hon borde ha tagit det säkra före det osäkra genom att lämna återbud till Collector Swedish Open. Men hur hade det sett ut?, frågar Jonas Arnesen.

Serena Williams hoppade av förra året på grund av sjukdom och ytterligare ett avhopp hade skadat Båstad-turneringen inför framtiden.

- Kanske resonerade Williams likadant och att det i hennes bakhuvud fanns en tanke om att armbågen inte skulle hålla i mer än någon match. 

Ytterligare ett avhopp från Williams hade inneburit att arrangören inte hade kunnat marknadsföra henne som affischnamn i framtiden och hur trovärdigt hade det varit…

BK Häcken har en ekonomisk framgång  som enbart Malmö FF överträffar i Allsvenskan. Sponsorintäkterna i Häcken har ökat med 800 procent på tio år. Nu redovisas ett  rekordår, Ökningen från i fjol är 24 procent, och målet om 30 miljoner i partnerintäkter har passerats.

Men på lördagen tvingades klubbens anhängare inse att den viktigaste spelaren, brassen Paulinho, flyttar utomlands igen. Efter 97 mål och 33 assist i Häcken vill han fortsätta i israeliska Hapoel de närmaste 18 månaderna.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Man kan tro att Jämtländska Sportkompaniet har fått storhetsvansinne… Bolaget arrangerar sprinttävlingen på Östersunds skidstadion i samarbete med ett ett tyskt och norskt bolag,  och de står nu bakom en uppgraderad tour som stöttar de lokala arrangörerna i varje land och stad. Totalt handlar det en nysatsning på flera miljoner. Målet är att Supersprint på 100 meter snö ska bli en World Sprint Series inom fyra år för damer och herrar. Bland annat en tävling i Dubai, jo, på snö. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.