Så finansieras Stockholmsarenan

Processen för att förverkliga Stockholmsarenan fortsätter. Finansborgarrådet Sten Nordin (M) samt kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) avslöjar nu hur markförsäljning gör det möjligt att bygga en ny jättearena.

Finansieringen för Stockholmsarenan är helt avhängd på försäljning av mark som frigörs tack vare att Söderstadion kan rivas när nya arenan står klar. Dessutom anges driftsintäkter och tidigare planerade renoveringssatsningar av Söderstadion som en tillgång. De ansvariga är övertygade om att arenan ska bära sina egna kostnader.

På utgiftssidan ligger produktionskostnader inklusive markförvärv. Men åter, finansieringen är säkrad enligt den modellen och under hösten ska Stockholms fullmäktige fatta ett beslut om att bygga den nya arenan som ska stå klar i december 2012.

- Det är glädjande ur många synvinklar att vi idag har kunnat presentera Stockholmsarenan. Regionen växer snabbt och för att Stockholm ska kunna fortsätta att vara en attraktiv stad att leva i och besöka krävs jobb och bostäder men också ett rikt utbud på nöje, sport och evenemang, säger finansborgarrådet Sten Nordin (m) och fortsätter:

- Stockholmsarenan kommer också att skapa många nya jobb. Under produktionstiden räknar vi med 1600 årsarbetstillfällen och när arenan står klar ska den minst generera 600 nya jobb inom turistnäringen.

Kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) är mäkta stolt och menar att Globen-kvarteret blir ett nöjesområde i världsklass med den nya arenan som kronan på evenemangshuvudstaden

AIK Bandyförening och SvartGul Bandy utreder just nu av Skatteverket. Det handlar om från vilket konto spelarnas och ledarnas löner har kommit. ”Jag har hela tiden tyckt att det är fel eftersom det inte är SvartGul Bandy som betalat ut lönerna utan att det är föreningen som har gjort det”, säger Ingemar Andreasson, handläggare på Skatteverket, till SVT Sport.

Åbytravet byter vd.Johan F Lundberg får lämna sin roll och ersättare blir förre vd:n Kenneth Thollström. 

– Efter flera år av tunga investeringar måste vi ta ett steg framåt och lägga ökat fokus på lönsamhet och förbättrade intäkter, säger ordföranden Fredrik Tenfält. 

SKF fortsätter som huvudpartner till Gothia Cup. Det nya avtalet sträcker sig till 2022 och parterna tittar nu på hur de kan utveckla det nära samarbetet som byggts upp under många år. Högt upp på önskelistan: en utbyggnad av SKF Arena på Heden till nästa sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”  The same procedure as last…”. Det passar sannerligen in på rättighetsföretaget ISP Sportunder de här dagarna. Lagom som de nya avtalen för SHE, damhandbollen, hade avslöjats kom nästa presentation. ISP har snickrat ihop en överenskommelse mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Prioritet Finans.

Svenska sporträttighetsagenturen Spring Media har inlett ett samarbete med Red Bee för att lansera Wnited /juːˈnaɪtɪd/– världens första globala streamingtjänst tillägnad damfotboll. Presentationen skedde på måndagen under Sportel Monaco. 

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.