Så finansieras Stockholmsarenan

Processen för att förverkliga Stockholmsarenan fortsätter. Finansborgarrådet Sten Nordin (M) samt kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) avslöjar nu hur markförsäljning gör det möjligt att bygga en ny jättearena.

Finansieringen för Stockholmsarenan är helt avhängd på försäljning av mark som frigörs tack vare att Söderstadion kan rivas när nya arenan står klar. Dessutom anges driftsintäkter och tidigare planerade renoveringssatsningar av Söderstadion som en tillgång. De ansvariga är övertygade om att arenan ska bära sina egna kostnader.

På utgiftssidan ligger produktionskostnader inklusive markförvärv. Men åter, finansieringen är säkrad enligt den modellen och under hösten ska Stockholms fullmäktige fatta ett beslut om att bygga den nya arenan som ska stå klar i december 2012.

- Det är glädjande ur många synvinklar att vi idag har kunnat presentera Stockholmsarenan. Regionen växer snabbt och för att Stockholm ska kunna fortsätta att vara en attraktiv stad att leva i och besöka krävs jobb och bostäder men också ett rikt utbud på nöje, sport och evenemang, säger finansborgarrådet Sten Nordin (m) och fortsätter:

- Stockholmsarenan kommer också att skapa många nya jobb. Under produktionstiden räknar vi med 1600 årsarbetstillfällen och när arenan står klar ska den minst generera 600 nya jobb inom turistnäringen.

Kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) är mäkta stolt och menar att Globen-kvarteret blir ett nöjesområde i världsklass med den nya arenan som kronan på evenemangshuvudstaden

Östersunds FK har nu presenterat en kontrollbalansräkning som kommer att väcka reaktion.  Här värderas spelarna till 60 miljoner kronor och plötsligt kan klubben visa ett plus på 23 miljoner och ett eget kapital på 19 miljoner.

Östersunds FK har uppfunnit hjulet för att undvika konkurs. Det framgår i en kallelse till den nya bolagsstämman 21 april. Den nya värderingen är ett sätt att återställa det egna kapitalet och undvika konkurs.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Håll i er nu. Av alla kreativa förslag för att hålla i gång idrotten kommer det kanske mest otroliga från England.

Som en möjlighet fortsätta med racingens Storbritanniens GP, finns ett sannerligen unikt förslag -  loppet ska köras åt fel håll. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I tider av stor ekonomisk oro har SHL-laget Malmö Redhawks skrivit ett tre-årigt samarbetsavtal, värt 5 miljoner, med RSA-gruppen, el och data. Företaget, med sin bas i syd-Sverige, är först på den nya nivån ”Stjärnpartner” och blir Redhawks största partner.

ATG delar ut vinster i efterhand efter att ha avslöjat en spelkupp.

Nu har ATG tagit beslut.. Spelaren på Malta som vann 15,5 miljoner får ingapengar utan de går i stället till 95 000 kunder.

Enligt The Times kommer fler av säsongens Premier League-matcher att TV-sändas om säsongen kommer igång. Sedan 2012 har England haft förbud att sända klockan 16-matcherna på lördagen.

För mindre än en månad sedan avbröts den hockeyallsvenskan finalen mellan Björklöven och Modo – ställningen var 1-1 i matcher och båda lagen tvingades ställa in resten av säsongen med anledning av corona-utbrottet.

I dag är Modo:s trupp slagen i spillror och ledarduon Björn Hellqvist, tränare och Fredrik Glader, sportchef, har den svåra uppgiften att bygga ett helt nytt lag inför säsongen 2020-2021.