Charmoffensiv i Stockholms arenafråga

Stockholm stad har slutit avtal med AEG Facilities om driften av Stockholmsarenan och nu vill Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas, övertyga både AIK och Djurgården om att här finns deras kommande hemmaarena.

Att Hammarby kommer att få Stockholmsarenan som sin hemmaplan är klart, men nu vill de ansvariga gå på charmoffensiv mot stans båda allsvenska klubbar.

- Nu när avtalet är klart kan vi på allvar börja diskutera med Hammarby, AIK och Djurgården om vi tillsammans kan skapa en arena för Stockholmarna som genererar mer intäkter till klubbarna, betonar Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Den nya Stockholmsarenan beräknas vara klar i december 2012.

- Att kunna trygga evenemangsdriften och ekonomin för projektet innebär att den sista pusselbiten är på plats för förverkligandet, säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Här blir det 30 000 sittplatser och 45 000 platser vid konserter. Taket blir skjutbart och konstgräset ska kunna ersättas båda med golv och is. Arenan kompletterar Globenområdet med arenorna Hovet, Annexet, Ericsson Globe och i linje med dem blir AEG ansvarigt för driften.

- Nu vill vi  också realisera planerna för t.ex speedway, hästsport och bandy tillsammans med förbunden. Ishockey-VM 2013 ser ut att bli vårt första megaevenemang i arenan, säger Ninna Engberg.

Luttrad (inte verifierad)

tors, 2010-06-24 09:17

1. To much is to much

Sedan har vi ju nya nationalarena i Solna, och Brommapojkarnas/Solvallas projekt i västerort. Ska bli intressant att se vem/vilka som till slut sitter med Svarte Petter, för marknaden lär inte räcka till för alla ...

Östersunds FK gör ett minusresultat på närmare 40 miljoner kronor i stället för beräknade 18,5. Anledningen är att bolagsstyrelsen plockat bort den förväntande 15 miljonerna från Cypernbolaget Puls 8 i  balansräkningen. Årsredovisningen blev klar på onsdagskvällen 

- Det är ett katastrofresultat, bekräftar klubbens vd, Lennart Ivarsson.

Idrottsparken blev Nya Parken som blev Östgötaporten som nu blir, ja vad då? Men vid onsdagens årsmöte avslöjade IFK att ett företag har köpt rättigheterna till fotbollsarenan. 

-  Det är en av de största affärerna klubben någonsin gjort, säger klubbchefen Patrik Selin

Vasalopsspåren är räddade och nu står arrangörerna och cirka 30 000 åkare inför rejäla prövningar under några dagar. På fredag blir det skidåkning under synnnerligen annorlunda villkor . 

Då körs både Nattvasan 90 för fjärde året och Nattvasan 45 för andra året – en magiskt nattlig skidfärd i fäders spår! Med flera kändisar, bl a Marcus Hellner och ytterligare  tre olympiska guldmedaljörer bland drygt 2 200 anmälda .

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.