Charmoffensiv i Stockholms arenafråga

Stockholm stad har slutit avtal med AEG Facilities om driften av Stockholmsarenan och nu vill Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas, övertyga både AIK och Djurgården om att här finns deras kommande hemmaarena.

Att Hammarby kommer att få Stockholmsarenan som sin hemmaplan är klart, men nu vill de ansvariga gå på charmoffensiv mot stans båda allsvenska klubbar.

- Nu när avtalet är klart kan vi på allvar börja diskutera med Hammarby, AIK och Djurgården om vi tillsammans kan skapa en arena för Stockholmarna som genererar mer intäkter till klubbarna, betonar Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Den nya Stockholmsarenan beräknas vara klar i december 2012.

- Att kunna trygga evenemangsdriften och ekonomin för projektet innebär att den sista pusselbiten är på plats för förverkligandet, säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Här blir det 30 000 sittplatser och 45 000 platser vid konserter. Taket blir skjutbart och konstgräset ska kunna ersättas båda med golv och is. Arenan kompletterar Globenområdet med arenorna Hovet, Annexet, Ericsson Globe och i linje med dem blir AEG ansvarigt för driften.

- Nu vill vi  också realisera planerna för t.ex speedway, hästsport och bandy tillsammans med förbunden. Ishockey-VM 2013 ser ut att bli vårt första megaevenemang i arenan, säger Ninna Engberg.

Luttrad (inte verifierad)

tors, 2010-06-24 10:17

1. To much is to much

Sedan har vi ju nya nationalarena i Solna, och Brommapojkarnas/Solvallas projekt i västerort. Ska bli intressant att se vem/vilka som till slut sitter med Svarte Petter, för marknaden lär inte räcka till för alla ...

När Stjernfors Golfklubb drevs i konkurs av en privat aktör tog medlemmarna saken i egna händer. Ett år senare är banan iordningsställd, caféet bemannat och optimismen på topp. Klubbens nystart har finansierats med bland annat bidrag från Sparbankens ägarstiftelse.

Det finns ingen gata i Sverige som kan mäta sig med Evenemangsgatan i Göteborg. Sträckan mellan Scandinavium och Ullevi, med närheten till Gamla Ullevi och Valhalla är arenatätast i landet och har därtill med ett massivt utbud.

Men det finns heller ingen gata i landet som är så omdiskuterad och väcker så mycket tankar på förändring. Nu finns förslag om att riva både Ullevi och Scandinavium!

Man kan tro att Jämtländska Sportkompaniet har fått storhetsvansinne… Bolaget arrangerar sprinttävlingen på Östersunds skidstadion i samarbete med ett ett tyskt och norskt bolag,  och de står nu bakom en uppgraderad tour som stöttar de lokala arrangörerna i varje land och stad. Totalt handlar det en nysatsning på flera miljoner. Målet är att Supersprint på 100 meter snö ska bli en World Sprint Series inom fyra år för damer och herrar. Bland annat en tävling i Dubai, jo, på snö. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils Wiberg med sitt företag Prioritet Finans är en av landets största idrottssponsorer. Nu har han tagit nya beslut. Hans miljoner ska få fart på de svenska herrarna i längdåkning och samtidigt blir han stjärnsponsor till IFK Göteborg Futsal. 

14-20 oktober vänds tennisblickarna mot Kungliga Tennishallen i Stockholm när det är dags för klassiska Stockholm Open. Nu är det klart att hela turneringen sänds på Eurosport och Kanal 9.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.