Djurgården närmare en egen arena

På tisdagen fick Djurgårdens fotboll ett glädjebesked. Stockholms stad stödjer förslaget att bygga en ny arena på Östermalms IP.

Djurgårdens representanter, Tommy Jacobson och Alf Johansson, besökte Stadshuset och kom överens med Kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp).

- Vi har idag fortsatt diskussionen som inleddes på vårt möte i början av maj. Vi konstaterar att det finns mycket arbete kvar att göra för att kunna bygga en arena på Östermalms IP, men att det finns goda möjligheter att lyckas, tyckte både kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) och Tommy Jacobson, Djurgårdens ordförande, efter mötet.

Staden önskar nu att Djurgården ansöker om detaljplaneändring och senare bygglov för arenan.

- Jag är positiv till projektet och hoppas verkligen att det blir av. Vårt löfte är att staden kommer att stå för arrendekostnaderna för marken, under förutsättning att de inte skiljer sig alltför mycket från dagens. Arrendekostnaderna är i slutändan föremål för förhandlingar med markägaren, säger Madeleine Sjöstedt.

Inom Djurgården kan därmed den formella processen inledas. Klubbens kalkyler ska skickas till externa konsulter för riskanalys.

- Den tid som Djurgården har lagt ned på att ta fram trovärdiga kalkyler för arenan är välinvesterad, eftersom kommunfullmäktige kommer att lägga stor vikt vid realismen i projektet när man beslutar om deltaljplaneändringen, menar Madeleine Sjöstedt.

Mötet innebar också att från nu är det Djurgården som äger processen och kommer att ta ansvar för arbetet. Det innebär bl a staden och Djurgården är eniga om att de verksamheter som idag finns på Östermalms IP ska få en minst lika bra ersättningsanläggning i närområdet.

Djurgården har i i sin vision tänkt att bygga en en delvis nedgrävd arena på Östermalms idrottsplats för 18 000 åskådare. Kostnaden är beräknad till 425 miljoner kronor.

I nästa skede måste Djurgården komma överens med Djurgårdsförvaltningen.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.