Mästarlaget slipper att bli utsparkat

Mästarlaget Sandviken sparkas inte ur Göransson Arena. Hotet om att landets bästa bandyförening skulle tvingas lämna landets finaste bandyhall blev endast ett hot, om än icke avfärdat. För nya diskussioner kommer att uppstå.

Men säsongen 2012 följer principen från tidigare säsonger. Det innebär att det blir bandy inomhus under hela vintern.

Måste hitta en gemensam väg

- Självklart ska bandyn ha stor plats även i fortsättningen. Men vi ska hitta en gemensam väg. Exakt hur den kommer att se ut får vi arbeta fram, sa Fredrik Granting, hallchef som hade hade presenterat de olika alternativ inför framtiden.

Ett förslag var att låta spelarna i bandylaget börja lira ute igen.

- Hittills har det varit svårt att få in annat än bandy under de mest attraktiva perioderna på året. Man ska inte sticka under stol med att arenan är mest intressant när bandyn vill ha arenan, sa Fredrik Granting.

Aldrig så eniga plötsligt

Men vid presskonferensen efter styrelsemöte fanns en påfallande stor enighet, enligt Arbetarbladet.

- Vi ställer oss bakom multiarenan, huvudinriktningen i affärsplanen, sa Håkan Stadin, ordförande i arenabolagets styrelse.

- Ledordet är förändring. Men jag tror vi kan hitta gemensamma vägar som tillsammans gör oss starka för framtiden, sa vd Fredrik Granting.

- Det känns jätteskönt att få det här beskedet. Att gå in och hitta samförståndslösningar är jätteviktigt. Vi måste sätta till så mycket resurser vi kan för att stödja den processen, sa Lars-Olof Skoog, ordförande för Saik bandy.

"En väl fungerande multiarena"

Nu ska en arbetsgrupp skapa och presentera en långsiktig strategi för Jernvallen och Göransson Arena.

- Det viktiga är att vi tillsammans med föreningarna kan bygga upp en dialog. Det vore att skjuta oss i foten om vi tar beslut som är till nackdel för andra parter.

- Det ska vara en väl fungerande multiarena med mångfald av olika evenemang, sa Fredrik Granting och gjorde sig till talesman för gruppens inriktning.

AIK Bandyförening och SvartGul Bandy utreder just nu av Skatteverket. Det handlar om från vilket konto spelarnas och ledarnas löner har kommit. ”Jag har hela tiden tyckt att det är fel eftersom det inte är SvartGul Bandy som betalat ut lönerna utan att det är föreningen som har gjort det”, säger Ingemar Andreasson, handläggare på Skatteverket, till SVT Sport.

Åbytravet byter vd.Johan F Lundberg får lämna sin roll och ersättare blir förre vd:n Kenneth Thollström. 

– Efter flera år av tunga investeringar måste vi ta ett steg framåt och lägga ökat fokus på lönsamhet och förbättrade intäkter, säger ordföranden Fredrik Tenfält. 

SKF fortsätter som huvudpartner till Gothia Cup. Det nya avtalet sträcker sig till 2022 och parterna tittar nu på hur de kan utveckla det nära samarbetet som byggts upp under många år. Högt upp på önskelistan: en utbyggnad av SKF Arena på Heden till nästa sommar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”  The same procedure as last…”. Det passar sannerligen in på rättighetsföretaget ISP Sportunder de här dagarna. Lagom som de nya avtalen för SHE, damhandbollen, hade avslöjats kom nästa presentation. ISP har snickrat ihop en överenskommelse mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Prioritet Finans.

Svenska sporträttighetsagenturen Spring Media har inlett ett samarbete med Red Bee för att lansera Wnited /juːˈnaɪtɪd/– världens första globala streamingtjänst tillägnad damfotboll. Presentationen skedde på måndagen under Sportel Monaco. 

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.