Får 1 miljon till unik golfbana

Det är en miljonsatsning på en bana som är den första i sitt slag och som ska gynna så många fler än bara den vanliga golfaren. Det blir möjligt efter att Ingarö Golfklubb har fått bidrag på 300 000 kronor i anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet och 700 000 kronor från Allmänna Arvsfonden.
Klubbchef Marie Lilja har orsaka att känna sig stolt. Hon och Ingarö GK fick loss 300 000 kronor i anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet och 700 000 kronor från Allmänna Arvsfonden. Nu kan klubben förverkliga planerna.

 

Pengarna ska användas för bygget av en knattebana/övningsområde som ska vara tillgänglig för alla barn och vuxna – d.v.s. så långt möjligt även för människor med funktionsnedsättning. Vidare ska instruktioner och eventuella skyltar på banan vara så utformade att de underlättar förståelse även för spelare med annat modersmål än svenska.

Ge många andra chansen

Vi ser fram emot att på detta sätt kunna öppna golfidrotten för barn och ungdomar som på grund av olika funktionsnedsättningar har svårt att få tillgång till de reguljära golfbanorna, säger klubbchef Marie Lilja.

På den nya 6-hålsbana med konstgräs greener erbjuds en typ av golf som benämns ”target golf”.  Det innebär bl.a. ny typ av scorekort där man samlar poäng. Greenerna kommer att utformas som en piltavla dit man ”prickskjuter” sina golfslag.

Klubben ska söka samarbete med den redan befintliga ”Handigolfen”, men också bjuda in skolor där det finns barn som på grund av funktionsnedsättningar har behov av särskilt stöd. Det blir också möjligt för skolorna att abonnera banan för eleverna.

Öppnas i höst

- På helger och tider där banan är ledig tror vi att det kan vara attraktivt för icke golfare att komma och prova på spel på ett lekfullt sätt, säger Marie Lilja.

- Det kan också vara kul för mor- och farföräldrar att ta med sig barnbarnen för en runda ”target golf”. Möjligheterna är många.

Arbetet med byggnationen har redan startat och öppningen planeras av Target-banan redan i höst.

Carl Johan Bernce (inte verifierad)

lör, 2013-04-13 07:50

1. Lite överdrivet rubrik..

Hej. Vill ge er några kommentarer på er "unika artikel". Taget Golf begreppet är inte unikt ej heller handigolf. Konstgräs likså. Målgreener som darttavlor är nytt, i Sverige i alla fall, vad jag vet..2003 byggdes Halmstad Handi golf en anläggning 2 km utanför centrum. Den är anpassad för handikappade personer. Den är öppen för alla. Kom som du är! Slå och spela så mycket du vill! Klubbor, bag, vagn, miljöbiollar och miljöpeggar, penna, markeringsknapp och greenlagare ingår. 30:- och du fritt antal bollar på rangen. 9 hål, med tre par fyror och sex par treor. Du spelar under 1,5 timme..modernt! Det är inte unikt med anpassat för handikappade, för barn, för vuxna och människor som har Begränsad tid. Www.liragolf.se Www.flygstadensgk.se Www.suderbys9a.se(systerbana utanför Visby). Välkommen hälsar Carl Johan Bernce

Alla 24 nationer som kvalificerar sig till EM 2020 får 100 miljoner kronor från Uefa. Sveriges 2-0 mot Rumänien betyder 100 miljoner till Svenska fotbollförbundet. För VM-platsen i Ryssland fick SvFF 86 miljoner.

Att Ola Serneke är en byggherre på offensiven och står bakom en unik multihall i Göteborg där han också är på väg att uppföra en skyskrapa är känt vid det här laget.  Nu är han också på väg att liera sig med Fotbollförbundet och Järfälla kommun i syfte att göra en extrem fotbollssatsning av internationellt snitt.

En nyckelroll har förre landslagsspelaren Patrik ”Bjärred” Andersson, som numera är affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling.

I veckan tillkännagav Svenska Spel hur kampanjen Gräsroten ger svensk idrott 50 miljoner. Men inte nog med det. Sedan 2016 har Svenska Spel bidragit med 10 000 kr per månad under fotbollssäsongen till olika samhällsinsatser i de allsvenska klubbarna via prispengar från Månadens spelare. Under 2019 har också Månadens spelare i Superettan fått skänka sina prispengar till samhällsengagerande projekt. Totalt handlar det om 300 000 kr

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsföreningen Gatans Lag fick ta emot Volvo Car Sveriges och Svenska Fotbollförbundets stipendium ”Number 10” på en miljon kronor under Fotbollsgalan – Det känns helt fantastiskt . Gatans Lag finns till för de som vill ta sig ur missbruk, hemlöshet och kriminalitet och med det här stipendiet kan vi hjälpa så många fler, säger Sofie Nehvonen, tillträdande verksamhetsansvarig.

Bandyfinalerna fortsatt i SVT

Lördag 21 mars 2020 spelas bandyns SM-finaler på Studenterna i Uppsala. Nu är det klart att det blir direktsändning i SVT, inte bara 2020 utan även ytterligare tre år framåt (2020-2023). "En svensk idrottsklassiker och vi vill satsa här, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.