Får 1 miljon till unik golfbana

Det är en miljonsatsning på en bana som är den första i sitt slag och som ska gynna så många fler än bara den vanliga golfaren. Det blir möjligt efter att Ingarö Golfklubb har fått bidrag på 300 000 kronor i anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet och 700 000 kronor från Allmänna Arvsfonden.
Klubbchef Marie Lilja har orsaka att känna sig stolt. Hon och Ingarö GK fick loss 300 000 kronor i anläggningsbidrag från Riksidrottsförbundet och 700 000 kronor från Allmänna Arvsfonden. Nu kan klubben förverkliga planerna.

 

Pengarna ska användas för bygget av en knattebana/övningsområde som ska vara tillgänglig för alla barn och vuxna – d.v.s. så långt möjligt även för människor med funktionsnedsättning. Vidare ska instruktioner och eventuella skyltar på banan vara så utformade att de underlättar förståelse även för spelare med annat modersmål än svenska.

Ge många andra chansen

Vi ser fram emot att på detta sätt kunna öppna golfidrotten för barn och ungdomar som på grund av olika funktionsnedsättningar har svårt att få tillgång till de reguljära golfbanorna, säger klubbchef Marie Lilja.

På den nya 6-hålsbana med konstgräs greener erbjuds en typ av golf som benämns ”target golf”.  Det innebär bl.a. ny typ av scorekort där man samlar poäng. Greenerna kommer att utformas som en piltavla dit man ”prickskjuter” sina golfslag.

Klubben ska söka samarbete med den redan befintliga ”Handigolfen”, men också bjuda in skolor där det finns barn som på grund av funktionsnedsättningar har behov av särskilt stöd. Det blir också möjligt för skolorna att abonnera banan för eleverna.

Öppnas i höst

- På helger och tider där banan är ledig tror vi att det kan vara attraktivt för icke golfare att komma och prova på spel på ett lekfullt sätt, säger Marie Lilja.

- Det kan också vara kul för mor- och farföräldrar att ta med sig barnbarnen för en runda ”target golf”. Möjligheterna är många.

Arbetet med byggnationen har redan startat och öppningen planeras av Target-banan redan i höst.

Carl Johan Bernce (inte verifierad)

lör, 2013-04-13 07:50

1. Lite överdrivet rubrik..

Hej. Vill ge er några kommentarer på er "unika artikel". Taget Golf begreppet är inte unikt ej heller handigolf. Konstgräs likså. Målgreener som darttavlor är nytt, i Sverige i alla fall, vad jag vet..2003 byggdes Halmstad Handi golf en anläggning 2 km utanför centrum. Den är anpassad för handikappade personer. Den är öppen för alla. Kom som du är! Slå och spela så mycket du vill! Klubbor, bag, vagn, miljöbiollar och miljöpeggar, penna, markeringsknapp och greenlagare ingår. 30:- och du fritt antal bollar på rangen. 9 hål, med tre par fyror och sex par treor. Du spelar under 1,5 timme..modernt! Det är inte unikt med anpassat för handikappade, för barn, för vuxna och människor som har Begränsad tid. Www.liragolf.se Www.flygstadensgk.se Www.suderbys9a.se(systerbana utanför Visby). Välkommen hälsar Carl Johan Bernce

En representant för den utländska sponsor som ska rädda ÖFK: existens med en gåva om 15 miljoner kronor förnekar i lördagens Expressen all kännedom om en sådan transaktion. Senare på lördagen presenterades ett uttalande på klubbens hemsida under rubriken ”ÖFK ochPuls8 gör ett gemensamt uttalande".

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Det var som en saga. Lilla Åby-Tjureda gjorde på tre år en blixtresa till elitserien i bandy. Byggde rekordsnabbt och rekordbilligt en hall för 43 miljoner kronor som stod klar till premiären. Allt var glädje, hurrarop och applåder. Men alla sagor slutar inte lyckligt. Laget kom toksist i elitserien.

Så frågan är vad som händer? Blir det en snabbresa nedåt nu?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elias Pettersson genombrott i NHL är välkänt. Att hans stjärnglans stärks stadigt kommer det nu ytterligare bevis på. Han har skrivit ett personligt kontrakt med Vitamin Well där han ska bli en av varumärkets ambassadörer. Han  blir företagets första ambassadör inom ishockey.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.