Proffsen vill förvandla mässområdet

Nicklas Kulti, Mikael Tillström och Magnus Norman har drivit sitt Good to Great i förhoppning om att starta en stor tennisakademi. Nu närmar de sig genombrottet. Gamla mässområdet i Sollentuna ska bli till norra Europas ledande tenniscenter.
Nicklas Kulti har avslutat ett träningspass med ungdomar vid den tennisakademi han driver tillsammans med två andra tennisproffs, Mikael Tillström och Magnus Norman.


De tre före detta tennisproffsen står bakom Good to Great och har nu tecknat en avsiktsförklaring tillsammans med Sollentuna kommun och Skanska för att omvandla delar av det gamla mässområdet i Sollentuna till norra Europas ledande tenniscenter.

Länge hoppats på tenniscenter

-  Good to Great Tennis Academy har en vision att skapa världens bästa tennisakademi och vi har jobbat under flera år för möjligheter till att etablera vårt tenniscenter, säger Nicklas Kulti som nu är mycket förväntansfull.

- Sollentuna kommun har tillsammans med Skanska presenterat en mycket spännande möjlighet där vi hoppas att vår vision kommer bli verklighet,

Akademin erbjuder ambitiösa ungdomar som valt att satsa på tennis en satsning med allt vad det innebär av träning och preparering. Kostnaderna är tänkta att ske via deras tennisklubbar eller genom privata satsningar.

Höga krav på ungdomarna

- Vi har visionen att bygga norra Europas ledande tenniscenter för utveckling av tennisspelare. Under tiden erbjuder vi en högkvalitativ mobil akademi. Vi tror att man kan komma väldigt långt med ”bana, vilja och kunskap”. 

- Kraven är högt ställda, det är hårt arbete som gäller, säger Kulti som vet av egen erfarenhet att det inte finns några genvägar.

Till dess att det fysiska centret är färdigt kommer verksamheten att bedrivas nationellt och internationellt, med Salkhallen och SALK Tennis Park som baser.

Partners i bygget

Sollentuna växer och det tidigare mässområdet är attraktiv mark som utgör en entré till staden.

- Det känns väldigt roligt att kunna återuppliva den aktivitet och rörelse som tidigare präglade området. Ett nytt idrottscenter och de verksamheter som kan komma att bedrivas där skulle innebära en mycket positiv utveckling för området, säger Thomas Ardenfors, ordförande plan- exploateringsutskottet, Sollentuna kommun.

Skanska som äger fastigheterna i mässområdet ska också blir en partner i utvecklingen av mässområdet.

-  Vi ska tillsammans med Sollentuna Kommun och Good to Great att undersöka möjligheterna för ett genomförande, säger Tobias Hindersson, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Kommunstyrelsen väntas underteckna avsiktsförklaringen på det extrainsatta sammanträdet på onsdag. Under hösten ska sedan planerna ta form och målet är att teckna ett definitivt avtal vid årsskiftet.

Sedan Gösta Carlsson, en av golfsveriges mest älskade entreprenörer, gick bort 99 år gammal i slutet av 2018 har en strategisk översyn av verksamheten på Barsebäck Golf & Country Club genomförts. Nu kommer beskedet att anläggningen är till salu.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun går ut i år. Bli inte ett dugg förvånade om nästa års final spelas i Västerås. Jag ställde frågan till Bandyförbundets ordförande Per Anders ”Nöne” Gustafsson. Hans svar: ”Rocklunda är vår största inomhusarena”. Det är svar nog. Cirka 7 000 åskådare ryms i arenan.

Marathongruppen har idag tillsammans med arrangörsföreningarna runt om i landet tvingats ta beslutet att ställa in Vårruset 2020 som skulle arrangerats den 27 april till 4 juni runt om i landet.

- Det är en sorglig stund men samtidigt är vi stolta över att alla de som anmält sig och arbetat för att försöka genomföra Vårruset, säger Daniel Almgren, vd  för Marathongruppen.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Mitt i allt,positiva idrottsnyheter! Vi i Brynäs har klart med förlängt huvudpartneravtal med Länsförsäkringar Gävleborg, utropar Johan Cahling, direktör för varumärke och hållbarhet i klubben.

På bara ett par veckor omkullkastades spelvärlden.  Så mycket spel som bara gäller fotboll… Och plötsligt spelades inga matcher. Spelkupongerna blev tomma. Men hästarna springer!

ATG är vinnaren på spelmarknaden och noterar höga nivåer. Medan Svenska spel för första gången i bolagets historia tvingades ställa in Stryktipset.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.