Proffsen vill förvandla mässområdet

Nicklas Kulti, Mikael Tillström och Magnus Norman har drivit sitt Good to Great i förhoppning om att starta en stor tennisakademi. Nu närmar de sig genombrottet. Gamla mässområdet i Sollentuna ska bli till norra Europas ledande tenniscenter.
Nicklas Kulti har avslutat ett träningspass med ungdomar vid den tennisakademi han driver tillsammans med två andra tennisproffs, Mikael Tillström och Magnus Norman.


De tre före detta tennisproffsen står bakom Good to Great och har nu tecknat en avsiktsförklaring tillsammans med Sollentuna kommun och Skanska för att omvandla delar av det gamla mässområdet i Sollentuna till norra Europas ledande tenniscenter.

Länge hoppats på tenniscenter

-  Good to Great Tennis Academy har en vision att skapa världens bästa tennisakademi och vi har jobbat under flera år för möjligheter till att etablera vårt tenniscenter, säger Nicklas Kulti som nu är mycket förväntansfull.

- Sollentuna kommun har tillsammans med Skanska presenterat en mycket spännande möjlighet där vi hoppas att vår vision kommer bli verklighet,

Akademin erbjuder ambitiösa ungdomar som valt att satsa på tennis en satsning med allt vad det innebär av träning och preparering. Kostnaderna är tänkta att ske via deras tennisklubbar eller genom privata satsningar.

Höga krav på ungdomarna

- Vi har visionen att bygga norra Europas ledande tenniscenter för utveckling av tennisspelare. Under tiden erbjuder vi en högkvalitativ mobil akademi. Vi tror att man kan komma väldigt långt med ”bana, vilja och kunskap”. 

- Kraven är högt ställda, det är hårt arbete som gäller, säger Kulti som vet av egen erfarenhet att det inte finns några genvägar.

Till dess att det fysiska centret är färdigt kommer verksamheten att bedrivas nationellt och internationellt, med Salkhallen och SALK Tennis Park som baser.

Partners i bygget

Sollentuna växer och det tidigare mässområdet är attraktiv mark som utgör en entré till staden.

- Det känns väldigt roligt att kunna återuppliva den aktivitet och rörelse som tidigare präglade området. Ett nytt idrottscenter och de verksamheter som kan komma att bedrivas där skulle innebära en mycket positiv utveckling för området, säger Thomas Ardenfors, ordförande plan- exploateringsutskottet, Sollentuna kommun.

Skanska som äger fastigheterna i mässområdet ska också blir en partner i utvecklingen av mässområdet.

-  Vi ska tillsammans med Sollentuna Kommun och Good to Great att undersöka möjligheterna för ett genomförande, säger Tobias Hindersson, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Kommunstyrelsen väntas underteckna avsiktsförklaringen på det extrainsatta sammanträdet på onsdag. Under hösten ska sedan planerna ta form och målet är att teckna ett definitivt avtal vid årsskiftet.

Damkronornas bojkott av kommande landslagsläger på Bosön, med planerad start under torsdagen, och  höstens landskamper väcker stor irritation hos Tommy Boustedt, förbundets generalsekreterare.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Det blir ett handbolls-EM efter årsskiftet som inte liknar något annat. Med matcher i såväl Sverige, Norge som Österrike.  EM 2020 är sannerligen annorlunda. Det blir första gången som mästerskapet avgörs med 24 lag. 

Det blir en finalhelg med fem matcher – två semifinaler, final, bronsmatch och match om femte plats påTele2 Arena och förhoppningen är att 22 000 åskådare fyller läktarna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Första kvartalet ifjol redovisade Svenska Spel en vinst på 975 miljoner kronor för det andra kvartalet. Siffrorna för andra kvartalet 2019 visar att vinsten sjunkit till 534 miljoner. Rörelsevinsten sjönk från 301 miljoner till 197 miljoner.

Populära programmet Vinterterstudion kanske inte behöver upphöra efter hösten 2021 då Nent Group har rättigheterna. SportExpressen har avslöjat att ett samarbete kan uppstå mellan Nent Group med bland annat  kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10  - och SVT.

27 svenskar har den här sommaren tagit steget över till NHL. Nu ska klubbarna göra rätt för sig. Det handlar totalt om 82 milljoner kronor som svensk hockey  har rätt till.