Proffsen vill förvandla mässområdet

Nicklas Kulti, Mikael Tillström och Magnus Norman har drivit sitt Good to Great i förhoppning om att starta en stor tennisakademi. Nu närmar de sig genombrottet. Gamla mässområdet i Sollentuna ska bli till norra Europas ledande tenniscenter.
Nicklas Kulti har avslutat ett träningspass med ungdomar vid den tennisakademi han driver tillsammans med två andra tennisproffs, Mikael Tillström och Magnus Norman.


De tre före detta tennisproffsen står bakom Good to Great och har nu tecknat en avsiktsförklaring tillsammans med Sollentuna kommun och Skanska för att omvandla delar av det gamla mässområdet i Sollentuna till norra Europas ledande tenniscenter.

Länge hoppats på tenniscenter

-  Good to Great Tennis Academy har en vision att skapa världens bästa tennisakademi och vi har jobbat under flera år för möjligheter till att etablera vårt tenniscenter, säger Nicklas Kulti som nu är mycket förväntansfull.

- Sollentuna kommun har tillsammans med Skanska presenterat en mycket spännande möjlighet där vi hoppas att vår vision kommer bli verklighet,

Akademin erbjuder ambitiösa ungdomar som valt att satsa på tennis en satsning med allt vad det innebär av träning och preparering. Kostnaderna är tänkta att ske via deras tennisklubbar eller genom privata satsningar.

Höga krav på ungdomarna

- Vi har visionen att bygga norra Europas ledande tenniscenter för utveckling av tennisspelare. Under tiden erbjuder vi en högkvalitativ mobil akademi. Vi tror att man kan komma väldigt långt med ”bana, vilja och kunskap”. 

- Kraven är högt ställda, det är hårt arbete som gäller, säger Kulti som vet av egen erfarenhet att det inte finns några genvägar.

Till dess att det fysiska centret är färdigt kommer verksamheten att bedrivas nationellt och internationellt, med Salkhallen och SALK Tennis Park som baser.

Partners i bygget

Sollentuna växer och det tidigare mässområdet är attraktiv mark som utgör en entré till staden.

- Det känns väldigt roligt att kunna återuppliva den aktivitet och rörelse som tidigare präglade området. Ett nytt idrottscenter och de verksamheter som kan komma att bedrivas där skulle innebära en mycket positiv utveckling för området, säger Thomas Ardenfors, ordförande plan- exploateringsutskottet, Sollentuna kommun.

Skanska som äger fastigheterna i mässområdet ska också blir en partner i utvecklingen av mässområdet.

-  Vi ska tillsammans med Sollentuna Kommun och Good to Great att undersöka möjligheterna för ett genomförande, säger Tobias Hindersson, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Kommunstyrelsen väntas underteckna avsiktsförklaringen på det extrainsatta sammanträdet på onsdag. Under hösten ska sedan planerna ta form och målet är att teckna ett definitivt avtal vid årsskiftet.

Den sportsliga framgången överglänser allt. Men det finns ju en viss ekonomisk betydelse och konsekvens av Malmö FF:s seger och avancemang till 16-delsfinal i Europa League.Och nu väntar fortsättningen på detta Europa-äventyr…

Till den halva miljard som MFF har på banken tillkommer nu nära 100 miljoner.

Idrottssverige skriker efter anläggningar av alla slag. Det går trögt på de flesta håll. Men det finns en kommun som gör något åt behoven: Nacka kommun, 8 kilometer utanför Stockholms centrum. Fram till 2035 kommer kommunen att satsa 2 miljarder kronor på olika anläggningar.

Under 2019 stod Skåne som värd för 23 procent  av de internationella idrottsmästerskap som arrangerades i Sverige - dvs 11 av 47 internationella mästerskap. Det visar den senaste statistiken från Centrum för Idrottsevenemang som varje år tar fram statistik över antalet internationella mästerskap som arrangeras i Sverige. 

Det innebär att Skåne är främst i landet.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Scandic lanserar ett initiativ för elitsatsande idrottare. Satsningen ger möjlighet till arbete på Scandichotell där elitidrottare får full flexibilitet för att kunna underlätta kombinationen av arbete och träningstider. Det låter nästan för bra för att vara sant, men RF är med på ett hörn.

Världscupen i längdskidåkning har en stor plats i svenskarnas hjärta och hälften av svenskarna (50 procent) planerar att titta på SVTs vinterstudion.

Det finns skillnader mellan hur män och kvinnor tittar på vintersport. Var tredje kvinna (33 procent) har Vinterstudion på i bakgrunden medan de gör andra saker. Det gäller bara för var fjärde man (24 procent).

När Östersunds stjärna Saman Ghoddos kom hem till Östersund från utflykten till Huesca augusti fjol trodde han att han skrivit på ett papper om läkarundersökning för La Liga-nykomlingen. Papperet var istället ett övergångskontrakt. Sen började cirkusen.