Ullna rustar inför framtiden

Nu ska nya Ullna GC i Åkersberga nå ytterligare höjder. Den välkända banan var stängd hela 2012 och öppnade i fjol efter ett av av golf-Sveriges mest spektakulära ombyggnader.
Johan Hagenfeldt lämnar Bro Hof för att bli ansvarig för Ullna.Till en kostnad av 51 miljoner och med legendaren Jack Nicklaus som designer genomgick Ullna en make over i en storlek som aldrig har genomförts på någon annan golfbana i Sverige.

Vägbygge utlösande

Allt blev möjligt via norrortsleden. Vägverkets vägbygge inkräktade på golfbanans övningsfält och klubben fick en ersättning om 28 miljoner kronor.

Diskussioner om att förnya banan har förekommit i några år och via den grundplåten kom nu tillfället. Sven Tumbas skapelse skulle få den renommé som banan förtjänar.

Sven Tumba som en gång hade blivit kompis med Jack Nicklaus, en av golfens största spelare som numera drev ett framgångsrikt golfdesignföretaget. Han fick frågan om att göra jobbet och tack vare vänskapen gjorde han det också till specialpris.

"Främst i norra Europa"

Efter drygt ett år med ett omfattande arbete invigdes nya Ullna i fjol. Samtliga fairways hade förstärkts med ett 20 cm tjockt sandlager, ett nytt dräneringssystem var nedgrävt och på ett antal hål gällde ny layout

Banans speciella signum var Nicklaus rädd om. Sedan invigningen 1981 har vatten varit synonymt med Ullna, 14 av 18 hål har kontakt med vatten.

Målet är utstakat av styrelsen – ”Ullna ska bli den främsta banan i norra Europa” för klubbens medlemmar och företagskunder.

Han blir ny vd

Nu har anläggningen vid Ullnasjöns norra  strand också fått en ny vd. Johan Hagenfeldt tar steget från en exklusiv bana till en annan.

Han kommer från Bro Hof Slott GC där han som VD lotsat 36-hålsanläggningen genom etableringsfasen och tre genomförda Nordea Masters. Tidigare i karriären har han bland annat hunnit med att arbeta som chef både för en researrangör och en klädkedja.

- Johans erfarenhet och goda organisationsförmåga kommer passa väl in i vårt arbete med att kvalitetssäkra och utveckla Ullna, säger ordförande Sven-Eric Berg.
Hagenfeldt ska utveckla utveckla Ullna  och då ingår också inomhusanläggningen Golfpunkten och Rosenkälla golfbana.

Golfhallen nära Ullna ska etableras ytterligare. Det är ett av målen för nye vd:n, Johan Hagenfeld.

En representant för den utländska sponsor som ska rädda ÖFK:s existens med en gåva om 15 miljoner kronor förnekar i lördagens Expressen all kännedom om en sådan transaktion. Senare på lördagen presenterades ett uttalande på klubbens hemsida under rubriken ”ÖFK ochPuls8 gör ett gemensamt uttalande".

66-årige Lasse Diding, välkänd i Varberg som mångmiljonär, kommunist , fastighetsägare och tidigare hotelldirektör får rubriker eftersom han vill köpa namnet på stans bästa fotbollsarena, gamla traditionella Folkbergsvallen  och  döpa om den till Leninstadion

Diding  har redan en Leninstaty som han vill ställa vid fotbollsarenan i Varberg – lagom till den allsvenska arenan.

Det var som en saga. Lilla Åby-Tjureda gjorde på tre år en blixtresa till elitserien i bandy. Byggde rekordsnabbt och rekordbilligt en hall för 43 miljoner kronor som stod klar till premiären. Allt var glädje, hurrarop och applåder. Men alla sagor slutar inte lyckligt. Laget kom toksist i elitserien.

Så frågan är vad som händer? Blir det en snabbresa nedåt nu?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.