Till Idrottensaffärer.se


Idrottens Affärer - Nyhetsbrev

Ser brevet konstigt ut? Läs det på vår hemsida.
    2012-07-06    

Arrangör JO-anmäler polisbefäl

Affärer: Ett strid har blossat upp mellan arrangörerna av Falsterbo Horse Show och närpolischefen i Söderslätt, Mats Hammar. Detta efter ett beslut att arrangörerna skall betala 200 000 för polisinsatsen. Falsterbo Ryttareförening ska nu JO-anmäla Mats Hammar.

"Förlåt, men hur tänkte ni här?"

Blogg: "Det Karin Mattsson Weijber och de andra från RF borde nitat mina partivänner i regeringen med vore självfallet en lång lista på exempel på att regeringen aktivt motarbetar elitidrotten och internationella event" skriver Dan Persson och avser det ologiska i statens och polisens agerande.

Handelsministern vill ta över idrotten

Event: Almedalsveckan bara växer och räknar med 17 000 besökare i år. Bland nära 1 900 evenemang finns också RF med och vid debatten om en nationell strategi för idrott och turism brände det till när två ministrar deltog.

Nu är det upp till bevis för idrotts- och kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth, till vänster. Vad vill regeringen med idrotten, planen dvs den s k Strategin ska väl någon gång bli klar och som om inte det är nog, är verkligen Adelsohn-Liljeroth rätt person för jobbet? Hon har en stark konkurrent i Ewa Björling som inte gör någon hemlighet av hon vill ta över. Men det låter statsminister Fredrik Reinfeldt ännu så länge inte ske.

Fotboll – den ultimata underhållningen

Krönika: "Torparetelefonen skrällde till, min fru svarade och jag förstod att det var dottern som ringde. Det tog bara några minuter att inse vad samtalet handlade om och att jag aldrig överhört ett samtal dem emellan i ett sådant ämne, Spaniens makalösa fotbollsshow i EM-finalen", skriver Åke Stolt.

"Nej, de skulle göra som Stenbeck"

Blogg: Idrottens Affärers Dan Persson skriver om att Manchester Uniteds noteras på New York-börsen och reflekterar över idrottsbolagen. ”Min gamle boss Jan Stenbeck han förstod. Kinneviks årsredovisningar inleddes alltid med raden ”bolagets enda syfta är att berika sina ägare”. Då är det tryggt att köpa aktier. ”

Emil, 19 år och hockeymiljonär

Namn: I februari fyllde han 19 år. I juni blev han miljonär. Det var vad som hände den svenska hockeytalangen Emil Molin när han signerade ett kontrakt med NHL-klubben Dallas Stars. Han får de pengarna utan att behöva flytta än. Så här gick affären till.

Handbollsgiganten gör 4 miljoner i vinst

Event: 3,5 miljoner blev vinsten av fjolårets Partille Cup, en siffra som tävlingspresident Stefan Albrechtson hoppas kunna överträffa i år. Den gigantiska turneringen växer och Albrechtson säger: ”Vi siktar på att i alla fall gå med 4 miljoner i vinst.”

Lycka blev till olycka i förortsklubben

Arena: Jublet efter att Skånelas herrlag sensationellt säkrat en elitserieplats förbyttes snabbt till oro inför frågan om var laget kan och får spela sina hemmamatcher. Svenska Handbollsförbundet har dömt ut arenan och klubben tappar stora intäkter. Nu blir hemmaplan fyra mil bort!

Tipsa – Arkiv – Annonsera

Tipsa en vän om detta nyhetsbrev genom att skicka denna länk.

Nyhetsarkivet
Här hittar du 3 000 artiklar om idrott och affärer.

Om Idrottens Affärer
Läs mer om företaget och vår affärsidé.

Annonsera här?
Kontakta oss här.            
Detta nyhetsbrev skickades till: [//curemail]
Vill du inte ha nyhetsbrevet längre? Avregistrera