Under en halv miljon var för VM-platsen

Avancemanget till VM i Ryssland gav spelarna mindre än en halv miljon kronor var, totalt var ersättningen mellan tio och tolv miljoner. När Sverige gick till EM 2016 var bonusarna högre. Då fick spelare och ledare dela på 20 miljoner kronor.

Danmarks Christian Nörgaard får gult kort under fotbollslandskampen mellan Sverige och Danmark i Abu Dhabi. Observerar, vad domaren (inte) viftar med... Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Det är Sportbladet som avslöjar VM-bonusen. Förbundet vill hålla siffrorna hemliga.

Spelarna har gått med på ersättningen. Men en ny bonus väntar spelarna om de går vidare från gruppspelet. Då utfaller en bonus på 30 miljoner.

VM innebär ett pengaregn för Svenska fotbollförbundet. Bara att ta sig till VM garanterar 80 miljoner kronor.

Vägen dit blev dock dyrare än beräknat. Herrlandslagets verksamhet 2017 gav ett minus på 23, 5 miljoner.

Vi räknar generellt med ett överskott på 20-25 miljoner när man kommer till ett mästerskap. Då är alla kostnader inräknade där, inklusive spelarbonusen. Det blev inte så mycket efter EM 2016, för där blev det mycket dyrare med säkerhetskostnaderna, säger ordföranden Karl-Erik Nilsson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.