Golfen tänker nytt

Nya vindar blåser i den traditionstyngda golfen. 2017 spelades GolfSixes på European Tour med nya idéer. I år avgörs tävlingen igen på Centurion Club i St Albans utanför London den 5-6 maj.

Foto: CC0

2017 var det nytt tänk. Pyroteknik på första tee. Klockor som räknade ned varje slag. Den som överskred 40-sekundersregeln fick pliktslag för långsamt spel. Särspel avgjordes med närmast hål.

Samma regler gäller i år. Ryder Cup-kaptenen Thomas Björn och Solheim Cup-kaptenen Catriona Matthew bildar par. 16 lag indelas i fyra grupper.

– Jag är verkligen exalterad att få spela GolfSixes. Det finns så många 72-hålsturneringar runt om i världen så det måste bara finnas plats för något annorlunda som skapar mer intresse kring golf, säger Thomas Björn.

– Alla tourer försöker tänka i nya banor för att locka en ny och yngre publik och jag tycker att hela det här konceptet är väldigt intressant, säger skotskan Matthew.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.