Svenskens nya toppjobb

Emir Osmanbegovic, tidigare sportchef på Eurosport Sverige, blev från och med den 1 april Senior Vice President Sports Content and Produktion. Han får yttersta ansvar för produktion och innehåll för hela Eurosport. Ny sportchef för Eurosport Sverige blir Hanif Hosseini, idag redaktionschef.

Emir Osmanbegovic, tidigare sportchef på Eurosport Sverige, och sedan 1 april Senior Vice President Sports Content and Production Foto: Pontus Lundahl / TT

– Detta är ett drömjobb och jag är oerhört laddad. Under OS i Pyeongchang visade Eurosport vilken enorm styrka och potential det finns i att arbeta gränsöverskridande och tillsammans. Det arvet ska vi förvalta, utveckla och bygga på inför framtiden, säger han.

Emir Osmanbegovic har arbetat som sportchef på Discovery Networks Sweden sedan 2014 då han kom från TV4 och rollen som ansvarig för kanalens fotbollsredaktion. Som ytterst ansvarig för produktion, innehåll och tablåer kommer Emir Osmanbegovic nu att leda samtliga Eurosports olika regioner och blir från april baserad i Paris.

Vann pris i Monte Carlo

Hanif Hosseini har sedan september arbetat som redaktionschef på Eurosport och har ett förflutet på SVT. Från 1 april blev han sportchef på Eurosport Sverige med uppdraget att leda arbetet kring sändningar från exempelvis Europa League, FA-cupen, OS och allsvenskan från 2020.

Svensk Elitfotboll och Discoverys gemensamma tv-avtal som träder i kraft från 2020 blev utsett som en av tre finalister till bästa tv-rättighetsavtal i ansedda TV Sports Awards.

När galan ägde rum i Monte Carlo stod det klart att Svensk Elitfotboll och Discovery också vunnit priset.

– Detta pris visar att mediabranschen fattar att det inte är en rättighetsförhandling som avslutats, utan att det är ett modernt partnersamarbete som påbörjats, säger Mats Enquist, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll.
 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.