Så ska Stockholm Open bli populärt

Nu tar Thomas Johansson och Jonas Björkman över ledningen för Stockholm Open och de har redan klart för sig hur tävlingen ska bli attraktiv igen. Det ska ske via en flytt från hösten till våren och därmed borde flera världsstjärnor lockas att spela.

Stockholm Open 2009 blev ingen höjdare och egentligen förvånar det ingen av de initierade. SO konkurrerar helt enkelt med andra mera attraktiva pengar.

Även 2010 blir det spel i oktober men därefter hoppas duon Johannsson-Björkman på att skifta från oktober till februari–mars.

- Blir vi för skadade av den nya Asientouren kommer vi att titta på alternativ, säger Thomas Johansson, ny tävlingsledare från 2010, till Dagens Nyheter.

Stockholm Open kommer i kläm mellan en rad penningstinna turneringar i Asien och den viktiga säsongsfinalen i Europa. Många spelare vill just nu också vila efter en lång säsong.

Det är ATP som bestämmer och där känner Thomas Johansson och Jonas Björkman de ansvariga väl och därför finns det skäl till förhoppningar.

Tidigare i år valde tävlingens ägare, Stockholms Tennisförbund samt klubbarna Salk och KLTK att säga upp avtalet med amerikanska evenemangsföretaget IMG och i stället skriva kontrakt med franska mediebolaget Lagardére.

Till skillnad mot Båstad där Lagardére äger Swedish Open behåller förbundet och klubbarna ägandeskapet i Stockholm Open. Tanken var att IMG skulle fasas ut till 2010. Nu blir förändringen den att de gamla stjärnspelarna leder arbetet med uppbackning från IEC, det Stockholmsbaserade bolaget som numera ägs av Lagardére.

- Med Jonas och mina kontakter hoppas jag att vi kan få hit ett starkt startfält, säger Johansson i DN.

Östersunds FK gör ett minusresultat på närmare 40 miljoner kronor i stället för beräknade 18,5. Anledningen är att bolagsstyrelsen plockat bort den förväntande 15 miljonerna från Cypernbolaget Puls 8 i  balansräkningen. Årsredovisningen blev klar på onsdagskvällen 

- Det är ett katastrofresultat, bekräftar klubbens vd, Lennart Ivarsson.

Idrottsparken blev Nya Parken som blev Östgötaporten som nu blir, ja vad då? Vid onsdagens årsmöte avslöjade IFK att ett företag har köpt rättigheterna till fotbollsarenan. 

-  Det är en av de största affärerna klubben någonsin gjort, säger klubbchefen Patrik Selin

Kommuner över hela Sverige söker ständigt mer information runt idrottsturism och undrar hur beteendegrunderna ser ut. Var börjar man och hur utvecklas formerna för ett samspel med föreningar? återkommer som frågor. I  Lund har man kommit en bra bit på väg.  Att locka för att starta kreativiten ska ske via evenemangsstöd.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Han kunde inte ens drömma om vad som skulle hända. Men det är han själv som med idéer, målmedvetenhet och mycket arbete ligger bakom allt.

Andreas Ottermark är ett bevis på vad målmedvetenhet och entusiasm kan åstadkomma.

Han äger nu ett företag som 2020 beräknas omsätta 200 miljoner. Och som har en tillväxt om minst 50 miljoner per år. Jo, faktiskt, sådan framgång har ISP Sport & Marketing.

Han lever ensam i dag och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Hustru och barn har flyttat och han tvingades lämna hus och jobb, men har nu varit spelfri i 20 månader och ser, trots all bedrövelse, en fortsättning på livet.

På ett år omsatte han 200 miljoner hos spelbolagen, han som knappt hade köpt en trisslott tidigare… Nu berättar han allt i boken Lukas Betting. Inte minst hur lätt det är att bli spelmissbrukare.

EBU, Europeiska radio- och TV-unionen, har säkrat både en förlängning och ett nytt avtal med  Internationella skidskytteförbundet. Ett kontrakt som gäller fram till 2026, med en möjlighet för IBU och EBU att förlänga ytterligare fyra år. Det innebär att det blir fortsatt mycket skidskytte i SVT.

Juventus betalar Atalanta runt 365 miljoner kronor för Dejan Kulusevski, men hans moderklubb får varken utbildningsersättning eller solidaritetsersättning. 

Och det är helt i sin ordning. Så märkliga är fotbollens regler.